Det senaste blogginlägget var fokuserat på matchen mellan Sverige och England. Jag trodde på en matchbild där bägge lagen skulle skapa en handfull målchanser var och att matchen skulle gå över 2,0 AH. Visst fick jag rätt i min analys, men Jordan Pickford är skyldig mig och er som ryggade lite deg efter en fenomenal insats i målet. Surt i dubbel bemärkelse med endast push på spelet och ett svenskt uttåg. Efter matchen så fanns det en del forum där man diskuterade att Sverige inte gjorde en bra turnering, att man inte är bra nog.

Det är väldigt enkelt att vända kappan efter vinden. Själv trodde jag inte ens att Sverige skulle passera gruppspelet. En topp 8 placering är inte något att skämmas över, utan snarare vara stolt över.

Till kvällen kommer vi få se semifinal nummer ett på Sankt Petersburg stadion (Krestovskij Stadion) mellan Frankrike och Belgien. Två länder som är i ett ganska så liknande läge, fast ändå inte. För er som hunnit läsa Erik Nivas senaste inlägg hos Sportbladet så är det ett Belgien som spelat ihop sig i närmare 8 år och att det är först nu man är som bäst. Jag är beredd att hålla med. Man vann gruppen med 3 raka segrar mot Panama, Tunisien och England. Sedan stod man för en bragdartat snabb vändning mot Japan i åttondelsfinalen, för att sedan fullkomligt köra över Brasilien i 45 minuter. De 45 minuterna räckte.

Frankrike har ett ungefär likadant läge som Belgien, men man besitter lite mer talang och lite mindre rutin. Man har ett mittbackslås i form utav Umtiti (Barcelona) och Varane (Real Madrid). Det är om några år kanske världens bästa mittbackspar, men det är inte det för stunden. Frankrike klev in i denna turnering som det tredje yngsta landslaget i VM 2018 genomsnittligt. Genomsnittsåldern är 26 år. I turneringen har man likt Belgien ännu inte förlorat. Man har vunnit mot Australien, Peru, Argentina och Uruguay. Lägg därtill en 0-0 match mot Danmark i sista gruppspelsmatchen.

Idag kommer jag att fokusera på målspelet “BLGM, Båda lagen gör mål”. Detta då jag tror vi får se en matchbild som kan komma att svänga lite. Men, vi börjar med att titta på det statistiska.

Belgien har i turneringen lyckats hålla nollan 2 gånger, man har alltså släppt in mål i 3/5 matcher:

Panama - Belgien 0-3

Tunisien - Belgien 2-5

England - Belgien 0-1

Japan - Belgien 2-3

Brasilien - Belgien 1-2

Frankrike har däremot lyckats hålla nollan en gång mer, man har alltså släppt in i 2/5 matcher:

Australien - Frankrike 1-2

Peru - Frankrike 0-1

Danmark - Frankrike 0-0

Argentina - Frankrike 3-4

Uruguay - Frankrike 0-2

Tittar vi vidare på det statistiska så gör Belgien i snitt per match 2,8 mål i detta VM. Man har ett snitt på 1 insläppt mål per match.

Frankrike gör i snitt 1,8 mål per match och släpper in 0,8 mål per match.

Som jag var inne på tidigare så tror jag på en fartfylld match där något utav lagen riskerar att släppa in ett mål tidigt på en fast situation vilket kommer tvinga motståndaren framåt. Med två lag som nästan snittar 2 mål gjorda per match och nästan 1 mål insläppt per match så väljer jag att investera i:

Frankrike - Belgien, BLGM, Båda lagen gör mål till oddset 1,84 hos Coolbet med 3/5 units.

Alla rekar
BLGM
2018-07-10 20:00
Frankrike - Belgien
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"