Speltips: Toppmöte på Tele2

Tjena!

Allsvenskan drar igång ordentligt till helgen efter smygstarten i tisdags mellan Sirius och Sundsvall. +0.25 var spelet jag hade där på Sundsvall och det var med facit i hand ett väldigt fint spel då Giffarna var det klart bättre laget och vann klart rättvist med 3-1. Vi ser framåt och närmast i tiden ligger söndagens möte mellan Djurgården och Norrköping på Tele2 Arena. Norrköping har med en fin vår bakom sig skaffat sig ett bra utgångsläge tabellmässigt inför återstarten, Djurgården i sin tur har skapligt häng på toppen men skulle behöva en vinst i denna match för att få riktig kontakt.

3 Norrköping 11 7 2 2 21-12 23

4 Djurgården 12 6 2 4 19-11 20

Hemmalaget Djurgården har haft en ganska händelserik sommar med först av allt tre stycken träningsmatcher emot Göteborg (2-1), Sandviken (2-1) och Århus (2-2). Det man kan ta med sig från dessa matcher är väl främst att man i första halvlek mot Århus testade 3-5-2 med blandat resultat. Man ska dock knappt ha tränat på den uppställningen alls innan utan det var ett förutsättningslöst test helt enkelt. Sett till DIFs spelartrupp hade en 3-backslinje passat väldigt bra då man just nu har J Olsson, M Danielsson, J U Larsson, J Gunnarsson och E Johansson som mittbacksalternativ, ett riktigt lyxproblem. I samma match, den mot Århus ådrog sig skytteligaledaren Tino Kadewere en skada på ledbandet i knät, vilket gör att han blir borta 2-3 månader. Därmed lär vi får se Aliou Badji som spets i denna match då han just nu är det enda riktiga forwardsalternativet man har pga Kadeweres skada tillsammans med att man skeppat iväg flopparna Movsisyan och Kristoffersen.

Det är inte det enda man gjort truppmässigt under sommaren utan man har också sålt sin talangfulle ytterback Felix Beijmo till Bundesliga och därefter tagit in Erik Johansson från Köpenhamn. Med tanke på de pengar man fick för Beijmo (uppemot 30 miljoner kronor) och kvaliteten på Erik Johansson är det ett jättebra sommarfönster för DIF hittills. Men faktum kvarstår att man tappade en ytterback, där man redan var ganska svaga och tog in en mittback där man redan var väldigt starka. Vill Djurgården avancera i tabellen samtidigt som man vill ge Europa League gruppspel en ärlig chans gäller det att man spenderar och hittar på rätt spelare nu när fönstret öppnar på riktigt 15:e Juli. Minst en ytterback, en lite kreativare innermittfältare och en forward tycker jag att man ska ta in.

Norrköping har liksom Djurgården tagit in en spelare samtidigt som man tappat en. Eric Smith har gått till Belgien samtidigt som Alexander Fransson har återvänt till Peking. Ett mer rakt byte då de bådas positioner är densamma (innermittfältare) med skillnaden att Smith även kan spela mittback. En jättefin förstärkning för Peking i Fransson som är en högkvalitativ allsvensk spelare som man lätt kan sälja till utlandet igen bara man får igång honom. Norrköping har även hunnit med att besegrat Kalmar (4-2) och förlorat mot Nordsjälland (1-3) under uppehållet i träningsmatcher.

Med sitt 3-4-3 med wingbacks som blåser på tillsammans med de lite mer fria positionerna bredvid spetsen längst upp har Peking framförallt fått igång sin kanske bästa spelare Daniel Moberg Karlsson. DMK hade en fantastisk vår och kommer förhoppningsvis fortsätta på samma sätt resten av säsongen. DIF som alltså sålt sin bäste ytterback tror jag kan få stora problem när Peking anfaller via flankerna, som man gärna gör. Inne i boxen sen när väl inläggen kommer har man Kalle Holmberg, skytteligavinnaren från ifjol som hade det tungt i början av denna säsong men som har kommit igång mer och mer.

Vi kommer inte få se några nyförvärv i denna match då de inte får spela förens transferfönstrets öppning 15:e Juli. Djurgården avslutade våren väldigt fint med 6 raka vinster men var innan det väldigt svaga. Mycket handlade om att man fick sin forward Tino Kadewere att börja producera som är skadad och borta denna match. Med han ur form eller borta är man rätt tunna framåt då man antagligen kommer behöva förlita sig till Aliou Badji denna match, en man som minst sagt blandar och ger i prestationer. Norrköping i sin tur har bara förlorat en match borta i år såhär långt och de var emot serieledande Hammarby med uddamålet. Jag köper att Djurgården är favoriter i denna match med tanke på hemmaplansfördel och vinstraden man har i ryggen, men så stora favoriter man är nu tycker jag inte man ska vara. Jag ser det inte alls som omöjligt att Norrköping får med sig poäng härifrån och jag spelar därför Norrköping +0.5 @1.86 hos SBOBet med 1u.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.