VM-tipset 23/6
SPELA PÅ VM-TIPSET HÄR!

Svenska Spel har laddat upp sitt tredje VM-tips. Mästerskapet har hittills bjudit på en hel del oväntade resultat som visar att nästan ingenting är omöjligt i fotbollens värld. Den här kupongen är som gjord för att gå för miljonerna och vi har hittat mängder av fina skrällar till ruggigt låg procent. Tyvärr även en riktigt fin värdespik i Tyskland mot Sverige. Orkar ni spela med hjärnan eller tar ni med lite hjärta på kupongen? Här har ni i alla fall en analys som går för utdelning modell större!

Spelstopp: 13.59

1. Belgien - Tunisien 1

Belgien har inte bara världsspelare på varje position utan möter också motstånd av sviktande kvalitet i gruppen. Efter 0-0 i halvlek växlade Belgien upp mot Panama och fick igång målskyttet. Efter bland annat två mål av Lukaku slutade det 3-0. En dag på jobbet för belgarna. Tunisien hade inte mycket till eget spel mot England men stod upp starkt defensivt och var bara minuter från att ta en poäng. Harry Kane lämnades dock fri i straffområdet (inte rätt gubbe att lämna fri just där) och kunde nicka in segermålet. Nu väntar en än tuffare uppgift för nordafrikanerna. Belgien vill verkligen säkra avancemanget innan gruppfinalen mot England. Det borde de absolut klara av här. Krysset till under tio procent är dock alldeles för intressant för att inte ta med på större system. Tunisien är ett försvarsstarkt lag och vi har sett tidigare i detta VM hur stora nationer haft stora problem med lågt ställda försvar.

2. Sydkorea - Mexiko 2

Sydkorea imponerade inte i premiären mot Sverige, där blågult borde ha fått in minst en boll till i nät. Försvarsmässigt såg det väldigt virrigt ut för sydkoreanerna. Nu väntar ett Mexico som går på moln efter storskrällen mot självaste Tyskland. Där såg mexikanarna väldigt rappa och snabba ut och spelade taktiskt perfekt. Här finns också gott om motivation för de gröna då laget säkrar avancemang från gruppen vid vinst. Frågan är hur de gröna tar sig an en matchbild där man själv förväntas föra spelet? Det tror vi de löser fint. Med tanke på Sydkoreas prestation i premiären så går Mexico in som klara favoriter till tre poäng här.  Det gör dem med rätta. Tvåan spikas trots lite för hög streckning.

3. Tyskland - Sverige 1

Det råder nästan upprorsstämning hemma i Tyskland efter den chockartade förlusten mot Mexico. Förbundskapten Jogi Löw har nu samlat laget och haft krismöte. Den svaga premiären kan stå Sverige dyrt då de inte lär göra om samma misstag igen. Löw ser ut att peta både Khedira och storstjärnan Özil, som båda såg långsamma och slöa ut på mittfältet mot Mexico. Det kan bara vara positivt för laget. Sverige gjorde vad man skulle mot Sydkorea. Defensivt är vi som alltid starka, men det måste bli betydligt mer skärpa i avsluten om det ska finnas chans att rubba Tyskland. Det svenska folket tippar som vanligt med hjärtat vilket gör att det ser ut att bli väldigt fint värde på ettan här. Då säger hjärnan att den tyska maskinen är en väldigt bra spik.

4. England - Panama 1

England lyckades avgöra först i slutminuterna mot Tunisien. Spelet, framför allt i första halvlek, såg dock riktigt lovande ut och var något av det mest spännande vi sett i VM hittills. Engelsmännen hade med lite mer flyt och skärpa avgjort den matchen redan då. Nu väntar Panama som, trots en tapper insats, förlorade med 0-3 mot Belgien. Man hade dock 0-0 i halvtid. Här kommer det inte bli mycket lättare för Panama och laget vet vad som förväntas av dem ifall det ska bli poäng. England klassas givetvis som stora favoriter och det här kan dra iväg igen för Panama. Men. Det är inte lätt att vinna matcher på beställning i ett VM, det har vi sett. England streckas över 90 procent här och då måste vi bara ta med krysset på större system som en rejäl chansning. Det är där miljonerna finns att hämta!

5. Japan - Senegal 2

I tighta och spännande grupp H har vi här en tidig seriefinal, mellan de två länder som tog full pott i första omgången. Japan fick en drömstart mot Colombia med rött kort för motståndarna redan efter några minuter, plus ett straffmål för egen del. Ändå satt segern långt inne och japanerna skapade inte mycket, trots en man mer. Senegal tog en riktigt meriterande trepoängare mot ett namnstarkt Polen. Lejonen från Teranga är favoriter att bli det afrikanska lag att gå längst i det här mästerskapet just nu. Här ska de ses med goda chanser när Japan tvingas spela mot fullt manskap. Både fysiken och klassen på spelarna talar för en tvåa här. Dessutom är värdet fint på afrikanerna. Mané gör sitt första mål i VM?

6. Polen - Colombia 2

Vi fortsätter med det mer ångestladdade mötet i samma grupp H. Här gäller vinna eller försvinna för båda lagen. Polen gjorde en tämligen blek insats mot Senegal och skapade alldeles för lite framåt. Lewandowski såg frustrerad ut. Colombia fick inte mycket med sig mot Japan, men lyckades trots en man mindre hela matchen kvittera till 1-1 som sedan ändå slutade med en uddamålsförlust. Lite orättvist. Polen lär vara rejält revanschlystna medan det ska bli intressant att se vad ett talangfullt Colombia kan uträtta med fullt manskap. Här streckar vi absolut från höger där det finns mest värde. Men på de stora kupongerna är det säkrast att helgardera.  

7. Uruguay - Ryssland 1

Ryssland kom in detta mästerskap som rejäla underdogs efter att inte ha vunnit på sju raka matcher. Men just nu är hemmanationen hela turneringens största positiva överraskning efter 8-1 i målskillnad efter två omgångar. Uruguay har inte fått till det framåt trots kanske hela mästerskapets namnstarkaste forwardspar (efter Messi/Aguero ?) i Suarez/Cavani. Två 1-0 segrar har det blivit. Så nu krävs det vinst mot Ryssland för att säkra gruppsegern. Det kan bli lättare sagt än gjort då Putins favoriter spelar med stort självförtroende just nu. Uruguay besitter dock betydligt mer kvalitet i grunden. 1x räcker långt.

8. Saudiarabien - Egypten 2

Saudiarabien tog verkligen ett stort steg framåt mot Uruguay, jämfört med premiären-förnedringen. Benen såg betydligt piggare ut. Och frågan är hur mycket den muslimska högtiden Ramadan spelade in på saudiernas första match, hade de ätit och druckit som man behöver? Egypten var numret för litet mot Ryssland och förlorade sin andra match, trots att Salah var med från start. Nu är frågan om han åter kommer vilas när denna match är av akademisk betydelse? Egypten ska absolut ses som favoriter i detta jumbo-möte, men streckas stenhårt. Saudiarabien är inte så dåliga som de såg ut att vara i premiären. När de streckas runt tio procent så måste vi gardera upp den här matchen med tanke på att den är betydelselös.

9. Spanien - Marocko 1

Spanien lyckades vinna knappt över Iran med 1-0. Det var ingen imponerande insats med spanska mått mätt och med lite motflyt hade det lätt kunnat bli poängtapp. Marocko har verkligen inte fått poäng utifrån sina insatser. Ett sanslöst självmål avgjorde mot Iran och i matchen mot Portugal var man väl så bra och skapade mer framåt än portugiserna. Ändå står antal mål på noll efter två omgångar. Nu har de rödgröna bara äran att spela för, men det är inte så bara. Nu kan nordafrikanerna spela utan press och det kanske passar bättre? Spanien måste å sin sida vinna matchen för att kunna säkra en viktig gruppseger. Kommer matadorerna upp i normal nivå så ska de givetvis vinna detta. Men återigen streckas krysset otroligt lågt, och med tanke på insatsen mot Iran så åker det med på större system. Vi går återigen för stor utdelning.

10. Iran - Portugal  X

Iran har inte bjudit på något skönspel i sina två första kamper. Men kämpat har de gjort. Mot Spanien bjöds det på en klassisk “gris-fotboll” tills man hamnade i underläge. Då skapades faktiskt ett par chanser och Team Melli var inte långt borta från att hitta en kvittering. Portugal var stundtals under hård belägring av Marocko men lyckades återigen komma levande från en drabbning på grund av sin härförare Ronaldo. Fixstjärnan har stått för Portugals samtliga fyra mål i turneringen och varit nyckeln till samma antal poäng. Med tanke på hur spelet sett ut streckas Portugal stenhårt här, upp mot 80 procent. Det är för mycket. Iran hittar vi till ett hutlöst REA-pris på en bra bit under 10 procent. Här gäller det att gardera så mycket det finns råd till. Helgardering på större system. Men även på de mindre åker krysset, som är ett fullt rimligt slutresultat, med.  

11. Australien - Peru 2

Australien har stått upp starkt i båda matcherna mot bra motstånd. Mot Frankrike var de bara tio minuter ifrån poäng, men ett självmål förstörde kvällen då. Mot Danmark klarade man 1-1 utan att behöva be om ursäkt för pinnen. Peru har haft det rejält motigt och inte alls fått utdelning för sitt spel i detta VM. Straffmissen i 0-1 förlusten mot danskarna blev kostsam, men man borde ändå fått med sig poäng sett till antal chanser som skapades. Även mot Frankrike blev det torsk 0-1 och där spelade man faktiskt ut fransmännen vissa stunder och var totalt sett det bättre laget. Så när streckningen här är helt jämn, ja till och med lite fördel Australien, så väljer vi direkt sida för sydamerikanerna. Nu får man betalt retroaktivt. Tvåan är en riktigt fin lågprocentsspik.

12. Danmark - Frankrike 2

Gruppfinal där Danmark har chans att vinna gruppen vid vinst. Frankrike har inte fått spelet att stämma, men ändå tagit två knappa segrar. Les Blues har inte skapat så mycket i anfallsväg som man hade hoppats på med tanke på spelarmaterialet. Det har sett krampaktigt ut. Men kanske steppar de upp nu när det börjar dra ihop sig? Danmark hade tur som fick med sig tre poäng mot Peru och tappade sedan 1-0 mot ett vilt kämpande Australien. Det känns som Frankrike blir ett nummer för stort här för gruppsegern, men krysset åker med!

13. Nigeria - Argentina 2

Oj oj oj! Argentina åkte på en riktig stjärnsmäll mot Kroatien och var trots alla stjärnspelare totalt håglösa framåt. 0-3 kunde ha varit ännu mer med tanke på hur det såg ut i andra halvlek. Nu väntar Nigeria och då krävs det en total uppryckning för att de blåvita sydamerikanerna ska ha den minsta chans på avancemang. Det är bara tre poäng som gäller! Här måste det komma någon sorts vändning för Messi och hans mannar för annars kan vi konstatera en av de sämsta VM-insatserna av ett argentinskt landslag genom tiderna. Tvåan spikas då Argentina var illa ute även i det sydamerikanska kvalet med lyfte sig i sista stund.

Bästa spiken!

Tyskland

Ser man till rena vinstchanser så har givetvis både Belgien, England och Spanien större chanser att gå från planen med tre poäng. Men sett till värde så är Tyskland helt klart den bästa spiken på kupongen. Laget fick sig en viktig läxa i premiären och kommer inte göra om samma misstag igen. Streckas just nu strax över 50 procent, men borde finnas med på över 70 procent av kupongerna. Sverige kommer få det ruggigt tufft!

Veckans luring!

Saudiarabien

Efter den förnedrande premiären mot Ryssland så tappade VM-tipparna helt förtroendet för Saudiarabien. Mot Uruguay senast kom laget dock upp i en helt annan nivå och man ska inte döma ett lag utifrån en enskild insats. Till en så låg streckning som under tio procent ska arablandet med på kupongen, då matchen mot Egypten är betydelselös och betydligt mer öppen än vad streckningen säger.

96 rader

1. Belgien - Tunisien 1

2. Sydkorea - Mexiko 2

3. Tyskland - Sverige 1

4. England - Panama 1x

5. Japan - Senegal 2

6. Polen - Colombia x2

7. Uruguay - Ryssland 1x

8. Saudiarabien - Egypten 1x2

9. Spanien - Marocko 1

10. Iran - Portugal x2

11. Australien - Peru 2

12. Danmark - Frankrike x2

13. Nigeria - Argentina 2

864 rader

1. Belgien - Tunisien 1x

2. Sydkorea - Mexiko 2

3. Tyskland - Sverige 1

4. England - Panama 1x

5. Japan - Senegal 2

6. Polen - Colombia 1x2

7. Uruguay - Ryssland 1x

8. Saudiarabien - Egypten 1x2

9. Spanien - Marocko 1x

10. Iran - Portugal 1x2

11. Australien - Peru 2

12. Danmark - Frankrike x2

13. Nigeria - Argentina 2

SPELA PÅ VM-TIPSET HÄR!

Ett inlägg av
Redaktionen Redaktionen