Bloggtipset på hörnorna i Sveriges match mot Sydkorea var inne redan efter 70 minuter. Nu kliver vi in i VMs andra omgång, Ryssland och Egypten sparkade igång den igår visserligen, men nu är det inte lika mycket “tjo och tjim” för favoritlagen. Argentina, Brasilien, Tyskland, Frankrike, Polen och Colombia är lag som verkligen inte imponerade i sin första match. Ska bli spännande att se hur det tar sig an sin nästa utmaning i turneringen och om vi får se någon förändring.

Klockan 14 idag spelas den första matchen, Portugal - Marocko. Portugal, eller rättare sagt Cristiano Ronaldo, fick med sig 1 poäng mot Spanien. 3-3 matchen innehöll mycket, men bortsett från Ronaldos hattrick så imponerade inte Portugal. Man kan istället dra slutsatsen att Spanien stundtals såg otroligt bra ut, trots tränarbytet. David De Gea hade ingen bra samtidigt som världens näst bästa spelare hade det.

Ett självmål i 94e minuten, Marocko hade inte marginalerna på sin sida i premiären mot Iran. Första halvleken var en utav de bästa jag sett i denna turnering från Marockos sida. Fart, fläkt och skickliga spelare radade upp målchans på målchans. Att man inte fick med sig mer är tråkigt, man var värda det. I Marockos match mot Portugal kommer jag återigen fokusera på marockanernas hörnlina.

Inför matchen mot Iran var jag inne på att Marocko med sina skickliga spelare skulle skapa en del hörnor. Det tror jag att man kan skapa här också. I mötet med Iran fick man 5 hörnor, 4 i första halvlek. Portugal har för vana rent statistiskt att få hörnor mot sig. I matchen mot Spanien fick man 5 hörnor mot sig, i träningsmatcherna mot Algeriet och Belgien fick man 7 respektive 6 hörnor mot sig.

Jag väljer att kliva in på Marocko över 3,5 hörnor till oddset 2,08 hos Unibet med 2/5 units.

Den andra matchen för dagen som vi kommer få se är Uruguay mot Saudiarabien. Uruguay lyckades mycket sent få in en boll mot Egypten och inkassera 3 poäng. Det blev en hel del hårda ord mot Uruguay, men likt majoriteten av lagen som inte är favoriter så spelade Egypten i princip med hela laget bakom boll. Man kan tycka att Uruguay fick för lätt grupp för sitt eget bästa, man spelar nämligen bättre när man inte är bollförande.

Saudiarabien åkte på en rejäl förlust i öppningsmatchen av VM. 5-0. Något positivt man kan få med sig från matchen är förbundskapten Juan Pizzis del i spelet. Saudierna är inte lika skickliga som spanjorerna, inte lika trygga med boll. Men, bitvis såg man en tydlighet i spelet, en spelidé som med rätt material kan bli riktigt bra. Men, Pizzi. Det är tyvärr Saudiarabien och inte något annat.

Här tror jag att Uruguay kommer ut taggade, Cavani och framförallt Suarez söker revansch efter en medioker insats mot Egypten och vinner detta redan från första spark i matchen.

Jag kommer att spela på Uruguay HT/FT som innebär att de leder i halvtid och vinner matchen. Detta spel får man till 1,70 hos Leovegas och jag spelar 3/5 units.

Lycka till!

Alla rekar
Marocko över 3,5 hörnor
2018-06-20 14:00
Portugal - Marocko
2.00 u
2.16 u
Uruguay HT/FT
2018-06-20 14:00
Uruguay - Saudiarabien
3.00 u
2.10 u
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"