Efter torsdagens enda match får vi äntligen känna på VMs stora höjdpunkt, tre matcher per dag. Fredagen börjar med mötet mellan Egypten och Uruguay. För er som läst min text om spel inför VM har fått en bredare analys kring hur jag tror att Uruguays VM-äventyr kommer att se ut, åtminstone till en början. Uruguay sitter på en mycket bra trupp. Suarez, Cavani, Godin och rutinerade Muslera i målet har bra säsong i ryggen och med en bra start i turneringen så kan man mycket väl gå till en kvartsfinal.

 

Uruguay kommer från ett VM-kval som slutade med en andra plats bland lag som Brasilien, Colombia, Argentina och Chile. Det finns ynglingar i Gimenez (rutin trots sin ålder) och exempelvis Godin. Bägge har en god kemi från klubblaget Atletico Madrid och kommer bygga en defensiv som håller hög klass. Suarez och Cavani producerade 15 mål tillsammans i kvalet, 47% utav målen som Uruguay gjorde.

 

Egypten, ett land och landslag på uppgång. Men, detta är inte turneringen som man kommer att minnas deras prestationer. Det här är ett land och landslag som bygger något bra, men som behöver mer tid. Mohamed Salah bar landet på sina axlar till denna turnering, men axelskadan i Champions League finalen gör att hans deltagande i denna match är väldigt osäkert.

 

Jag tror att Uruguay gör det som förväntas, 2 mål och inkasserar 3 poäng för att ta grepp om gruppen och ge sig själva så god möjlighet som de kan i ett eventuellt slutspel.

 

Spel: Uruguay över 1,5 mål i matchen till oddset 2,02 hos Unibet med 2/5 units.

 

 

Den andra matchen under fredagen är mötet mellan Marocko och Iran. I Iran finns Östersundsspelaren Saman Ghoddos, förmodligen på bänken, men kul att se om han får möjligheten att göra avtryck på den breda fotbollspubliken. Iran utöver Ghoddos har spelare som Jahanbakhsh, en evig talang i AZ Alkmaar som ryktas till bland annat Napoli, och Hajfsafi i Olympiakos. Annars är det en trupp som består av spelare i inhemska ligan alternativt ligor runt omkring Iran.

 

Marocko däremot har en mer namnkunnig trupp. Spelare som Younes Belhanda, Hakim Ziyech, Amrabat, Benatia och unge Hakimi från Real Madrid. Man spelar en fartfylld fotboll med omställningar genom sina skickliga kantspelare men har exempelvis Fajr och Dirar som är skickliga på innemittfältet. Det är en trupp med god potential som spelar en bra fotboll.

 

Här tror jag vi får se en matchbild där Iran med sitt generella defensiva och trygga spel kommer att försöka äga bollinnehavet för att kontrollera matchen samtidigt som Marocko kommer att försöka med snabba passningar låsa upp Irans försvar genom kontringar.

Man kommer komma mycket längs kanterna och skapa chanserna därifrån.

 

Därför väljer jag att investera i Marockos hörnlina på över 4,5 hörnor. NordicBet erbjuder oddset 1,78 och det hugger jag på. Detta spel investeras med 3/5 units.

 

På kvällen får vi sedan se ett “landsderby” med mötet Portugal och Spanien. En match som kommer betyda mycket för lagen i och med vilket lag man kan få möta i ett slutspel. Här väljer jag att avvakta och spelar livespel. Kan komma upp något på spelboken.

På återseende.

Alla rekar
Uruguay över 1,5 mål
2018-06-15 14:00
Egypten - Uruguay
2.00 u
-2.00 u
Marocko över 4,5 hörnor
2018-06-14 17:00
Marocko - Iran
3.00 u
2.34 u
Ett inlägg av
David "Davvecohen" David "Davvecohen"