Speltips: Inför: VM i Ryssland - Grupp D

Det är dags att ta sig igenom ännu en grupp inför sommarens VM i Ryssland, som numera är mindre än en vecka ifrån oss, och denna gång är det grupp D vi skall titta närmare på. Nigeria, Island, Kroatien och Argentina ingår här och vi börjar med gruppfavoriten.

Argentina är de givna favoriterna i gruppen som innehåller en del frågetecken kring egentligen samtliga lag. Jorge Sampaoli besitter en extrem pool utav världklasspelare att välja emellan offensivt och bara det faktum att Icardi blev petad, samt att det fanns rykten om att samma öde skulle kunnat ha hänt en spelare som Dybala, vittnar givetvis om detta. Men om vi ska titta på Argentina med nyktra ögon, utan att bländas utav alla stjärnnamn man kan stoppa in i en startelva på topp, så måste vi börja att titta på de positionerna bakom dessa herrar. Först och främst har man ett enormt tapp i att målvakten Sergio Romero är skadad, vilket lämnar alternativen för nationens första målvaktsval på 36-årige Caballero, eller målvakten från inhemska River Plate - Franco Armani, som de två som slåss om valet utav förste keeper. Den ålderstigne Caballero är visserligen rutinerad, men något flaxig och har aldrig gett uttrycket för att sprida lugn runt omkring sig och efter det goda man hört om Armani, hade jag nog föredragit målvakten från River Plate. Mittbacksparet Fazio och Otamendi, är väl egentligen båda kända för att prestera bättre i en trebackslinje, då de har lätt att hamna ur position i ett fyrbackssystem. Sampaoli älskar ju trebackslinjen, men har valt att utgå från en 4-2-3-1 i grunden med sitt Argentina. Två sittande mittfältare hjälper ju dock balansen en hel del, vilket är klokt, särskilt när ytterbackarna mot låga försvar snarare kan kallas anfallare.

Det är väl så matcherna under gruppspelet kommer att se ut, låga lag som försöker att frälsa målet och kontra - även Kroatien som däremot har lite större möjlighet att vårda en vunnen boll än de andra länderna i gruppen. Framåt verkar det iallafall som att Higuain är försteval, medans Messi kommer att ha en fri roll i "nummer 10"-positionen. Lanzini gick sönder här i dagarna vilket inte är optimalt och en offensiv pjäs skall nu plockas in i truppen. Argentina löser gruppen med enkelhet, men var vaksam mot att spela allt för höga handikapp-linor eller överspel på detta gäng, lagets målskillnad i kvalet (18 matcher) var bara 19-16!

Största utmanarna är Kroatien, på pappret åtminstone. Det är ett otroligt namnstarkt landslag - särskilt på mittfältet, men man har ofta svårt att få ut max utav laget. Gruppkollegorna Island kom dessutom före Kroaterna, som tvingades till Playoff, vilket man löste med enkelhet dock. Inför det så sparkade man sin dåvarande tränare Coric och ersatte honom med Zlatko Dalic, en tränare som inte gjort sig ett namn i Europa utan har tränat Al-Ain som högsta merit, oerfaren med andra ord.

Det går ju inte att prata Kroatien utan att nämna mogulen, bossen, eller vad man nu skall kalla honom - Zdravko Mamić, som i dagarna, ihop med flera andra runt honom, dömdes till fängelse för korruption etc. Min intiala tanke var att detta skulle lägga en tung filt på landslaget, särskilt då spelare som Lovren och Modric vittnat fördelaktigt för Mamic. Men efter att ha pratat med @MartinLadan på Twitter, som ni verkligen borde följa om ni vill ha en ingång runt landslaget under VM ur ett supporterperspektiv, så trodde han precis tvärtom. Fansen, som varit förtryckta och även visade sitt missnöje under EM 2016, har i och med domen fått hopp om ett enat land och landslag. Han tror att den negativa atmosfären kring landslaget nu kommer att lätta och att spelare och alla runtom laget istället kan omfamna en lätthet, en positiv känsla som kommer att smitta av sig, någonting jag med lite omtanke tycker är väldigt logiskt.

Så kanske är det ett Kroatien som blommar ut ordentligt under turneringen, ännu ser det lite kantigt ut men jag är noga att inte dra för stora växlar utav genrepsmatcher. Mittfältet och framåt är klass, med Mario Mandzukic på topp har man även "grinta", rutin och ledarskap där även yngre förmågor som Rebic och Kramaric är redo att bidra offensivt, efter de båda haft exceptionella säsonger för sina lag i Bundesliga. Största oron är även här i de bakre leden, att Corluka startar som mittback är inte värdigt i en sådan här nation, med all respekt för allt han gjort för landet och hans karriär. Han och Lovren kan givetvis hantera en del, men när de tvingas att röra sig och anpassa sig mot omställningar, får de Kroatiska folket be till högre makter att de får täckande och uppoffrande hjälp ifrån sina lagkamrater. Allt annat än avancemang vore såklart en stor skräll.

Till Island och Lagerbäcks efterträdare Hallgrimsson så är det inga förändringar egentligen alls vi kan hitta sedan Lasse lämnade landslaget. Samma kompakta, defensivt inriktade och möjligtvis "tråkiga", men ack så lyckade, system används där man varierar mellan ett 4-4-2 och 4-2-3-1. Man tog segern i kvalgruppen före Kroatien som sagt men det var även lag som Turkiet och Ukraina med i den gruppen, otroligt stark prestation. Fixstjärnan får vi utnämna till Gylfi Sigurdsson, som däremot inte haft sin bästa säsong hos ett Big Sam-tränat Everton. Vi hittar en del namn här både från Premier League men även övriga Europa, där strikern Finnbogasson bör få lite strålkastarljus över sig efter dennes magnifika säsong för Tyska Augsburg, där han gjorde 12 mål på 22 matcher.

Man har sett ett par snäpp sämre ut under genrepen man genomfört, vilket inbringat en del oro och framförallt har man släppt in en hel drös med mål. Frågan är om man har det i sig att skrälla i ännu ett mästerskap, eller om hypen nu dör ut? Extremt tufft blir det dock, med giganterna Kroatien och Argentina i sin grupp.

Ett landslag som definitivt inte sett bra ut är gruppens Afrikanska bidrag, Nigeria. Sin svaga grupp i det Afrikanska kvalet vann man dock, med blygsamma 4-1 i målskillnad på tre matcher. Tränade är man utav Gernot Rohr, en Tysk som innan han kom till Nigeria även tränat Gabon och Niger. Erfarenhet finns även från en drös Europeiska klubbar utav medelmått och han har försökt inbringa orginisation och stabilitet i ett Nigera som det varit ruskigt rörigt kring tidigare. Det finns en del spets och med John Obi Mikel samt Leicesters Ndidi har man ett kvalitativt innermittfält som man framför dem kunnat krydda med löpstarka spelare som Victor Moses, Iwobi, Ighalo samt Iheanacho.

Bakåt är det värre och Mainz Balogun är det som försöker att dra i trådarna, vilket fungerat sådär. Man besitter även ett stort problem att förstemålvakten Enyeama inte är med och alternativen är snarare undermåliga och ingen utav Enzewa och Uzoho har övertygat. Fem matcher i följd har man även utan vinst emot dugligt motstånd, ett kryss löste man mot Kongo. Jag är extremt tveksam till om man lyckas lösa mer än en poäng i gruppen, där lagets position i gruppen antagligen kommer att handla om matchen emot Island.

Trots de frågetecken vi hittat i både Argentina och Kroatien, är motståndet emot dem alldeles för svagt och min spelrekommendation för gruppen är att just de två går vidare. Hos Unibet/888sport kan du spela på vilka två som går vidare i korrekt ordning, där du väljer Alternativ A: 1. Argentina, 2. Kroatien till 2.75 och Alternativ B: 1.Kroatien, 2.Argentina till oddset 4.80.

Utifrån en tilltänkt insats på 1 enhet så placerar man 0.64 (64%) av sin insats på Alternativ A, medans du placerar 0.36 (36%) utav sin insats på Alternativ B (Se även bild) för att få ett total odds på 1.748 för att dessa går vidare, ett superb spel med väldigt fint väntevärde i min bok.

Det var allt för denna gång, på återseende när Grupp E ska inspekteras!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.