Speltips: Fortsätter FC Kiisto obesegrade i årets Kolmonen?

Gårdagens som var ett underspel i matchen PK-35 – ToTe fick rättas som en vinst efter att PK-35 vann med 2-1. Roligt att äntligen få sätta ett spel i juni som hade ungefär den matchbilden som man förväntade sig på förhand. Inte många matcher idag måndag här i Finland när vi har bara 1 match i Kolmonen och 5 matcher i Nelonen. Har valt att ta en närmare blick på dagens Kolmonen match.

Korsnäs FF – FC Kiisto spelstopp 04.06.2018 kl. 18:00

Dags för en toppmatch i Kolmonen gruppen Vaasa & Keski-Pohjanmaa när serietrean Korsnäs FF får serieledande och obesegrade FC Kiisto på besök till Korsnäs Centralidrottsplan i dagens enda Kolmonen match. Både Korsnäs FF och FC Kiisto är två förväntade topplag i denna grupp, så att dom ligger i toppen av tabellen är inte någon större överraskning såhär långt in på säsongen.

Korsnäs FF har från 5 spelade matcher denna säsong samlat ihop 4 vinster och 1 förlust med målskillnaden 14-5. Laget kommer senast från en 2-0 vinst borta mot I-JBK. I den matchen gjorde man en bra första halvlek och kunde/borde haft en större ledning vid halvtid än 2-0. I andra halvlek tog I-JBK mera över kommandot och Korsnäs fick sikta in sig främst på att försvara sin 2-0 ledning, vilket man också lyckades med. Laget fick också spela den sista halvtimmen med en man mindre på planen när försvararen Vladyslav Maidanovych åkte på ett rött kort och är avstängd i dagens match. Korsnäs består till största delen av spelare från Östeuropa. Har man en bra dag på jobbet kan man slå vilket lag som helst i serien, har man igen en sämre dag på jobbet kan man åka på flera röda kort i samma match (vilket hände vid några tillfällen förra säsongen) och förlora mot i princip vilket lag som helst. Årets enda förlust kom för några omgångar sedan när man förlorade med 3-2 borta mot Virkiä, ett lag som man normalt skall vinna lätt över.

Korsnäs har haft rätt så många matcher den senaste tiden, dagens match mot Kiisto blir lagets fjärde match på 11 dagar. Även om man vunnit två av sina senaste matcher, båda mot I-JBK, så har man inte sett alltför bra ut i sitt spel. Man har framförallt haft problem med att ta tillvara på dom målchanserna som man lyckas skapa i matcherna och samtidigt bl.a. i förlustmatchen mot Virkiä gjort enkla misstag i försvarsspelet. Till dagens match kommer man att sakna förutom avstängde försvararen Maidanovych och en annan försvarare i Edin Halilcevic som har åkt på semester. Man har också frågetecken för lagets bäste målskytt Kevin Storfors (7 mål på 5 matcher), som fick utgå skadad i förra matchen.

FC Kiisto har såhär långt in på säsongen övertygat i sitt spel och gått från seger till seger när man har vunnit alla sina 5 spelade matcher med målskillnaden 15-6. Laget var förra säsongen nära att få ta steget upp till Kakkonen när man slutade som 2:a i gruppen, 3 poäng efter SJK Akatemia. Man kommer till matchen från en 1-0 vinst mot SIF i förra omgången. Ingen höjdar match av laget då, men återigen lyckades man ta alla 3 poängen. Kiisto har till sitt förfogande ett bra anfallspar i Lauri Karri (7 mål på 5 matcher) och William Tuisku (5 mål på 5 matcher). En styrka hos Kiisto är att spelarna i laget har spelet en längre tid tillsammans och känner varandra väl, vilket också syns ute på planen. Till dagens match har man inte några nämnvärda avbräck, såvitt som jag vet, och kan ställa upp med ett ordinarie lag.

Tror att matchen i sig kan bli en jämn tillställning, var båda lagen vill undvika misstag och spela säkert för att få hem åtminstone en poäng idag. Tycket att Kiisto har sett bättre ut i sitt spel såhär långt in på säsongen och skall ha en bra chans här mot Korsnäs som inte har övertygat alltför mycket i sina 2-3 senaste matcher. Tar vi också i beaktande att Korsnäs saknar två normalt sett ordinarie spelare från försvaret samt att man har frågetecken för lagets bäste anfallare, så fallar vågen över på Kiisto för min del. Hade först som avsikt att ta återigen ett underspel i matchen när linan ligger på 4.0 mål för tillfället, har svårt att se att Korsnäs skall kunna göra många mål framåt idag på ett defensivt starkt Kiisto. Väljer dock ändå att ta ett AH spel i matchen då jag tycker att det är bättre värde i det och med tanke på att det finns alltid risk för att Korsnäs spelarna börjar vid en eventuell motgång plocka på sig röda kort istället för att spela fotboll. Mitt spel i dagens match kommer att vara FC Kiisto +0.25 AH till oddset 1.80 med 2.5/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.