Sådär då var det dags för ett inlägg igen. Jag har hållit på med annat en tid efter den tuffa starten på året och lagt fokus på att studera de flesta nya i UFC.

På lördag är det dags för UFC fight night 129 som ska hållas i Chile. Det är första gången UFC besöker Chile och det är kul ed expandering.  Tyvärr har kortet tagit en del stryk på grund av skador. Från början var det tänkt att Usman skulle möta Ponzinibbio. Men argentinaren skadade sig och in kom Maia istället.  Men fokus å den här texten kommer att ligga på matchen mellan Prazares och Cummings.

Prazeres är 36 år gammal och kommer från Brasilien. Han har hunnit med tio matcher i UFC varav åtta har varit vinster. Han har tidigare gått i lättviktsklassen men efter en rad matcher där han missat vikten har han nu blivit tvungen att gå upp till weltervikt. 

Prazeres är bäst på marken med si BJJ. Av 24 vinster har tio varit via submission.  Han har också en het okej brottning men den är absolut inget speciell.  Hans stående är inte heller något speciellt och nu i en ny högre viktklass kommer han ha nackdel av sin korta räckvidd.

Cummings då han är några år yngre med sina 33 och han har hunnit gå åtta matcher i UFC där sex har varit vinster. Hans förluster har kommit mot tuffa killar, först var det mot Gunnar Nelson och den andra var mot Santiago Ponzinibbio.  Cummings är bra allround, hans brottning är riktigt bra och den borde vara bättre än Prazeres. Han tajmar sina nedtagningar bra och nedtagningsförsvaret är också det bra. Stående kommer han att ha ett stort övertag i räckvidd.  Hans boxning och BJJ har utvecklats mycket. Stående har han fått en teknisk boxning och han är snabb. På marken var han förr dålig från ryggen men även det har blivit betydligt bättre. Det här är dock det största frågetecknet i matchen. Överlever Cummings om han får Prazeres över sig?

Överlag är Cummings den bättre utövaren. Hans brottning är bättre än Prazeres och han borde kunna försvara nedtagningarna. Stående har han ett stort övertag. Cummings bör kunna hålla sig på utsidan och peppra Prazeres. Dessutom har Cummings mött bättre motstånd i sin karriär.

Spelet blir alltså Cummings att vinna till oddset 1.67 hos William Hill det spelas med 5 units

Alla rekar
Cummings
2018-05-20 03:00
Cummings-Prazeres
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Thechefmma Thechefmma