Det är dags för säsongen sista omgång i Serie A och det är fortfarande en hel del som ska avgöras. Samtliga matcher utom Juventus - Verona spelas under söndagen och de lag som är inblandade i racet om att undvika den sista nedflyttningsplatsen spelar alla klockan 18. Ett möte jag fattat tycke om är det på Sardinien dit Atalanta rest för match emot Cagliari. 

Låt oss först och främst gå igenom förutsättningarna, för dem är många. Såhär ser botten ut där plats 18 innebär nedflyttning. 

(Plats/Matcher/Vinst/Kryss/Förlorade/Målskillnad/Poäng)

I Italien så går inbördes möten (H2H) före målskillnad, där har Cagliari fördel mot; Udinese, SPAL och Crotone, dvs kommer man på samma poäng som dessa så är man före dessa lag. Mot Chievo har man inte denna fördel och således kommer Chievo före Cagliari om man hamnar på samma poäng.

Tuffast möte har 18 placerade Crotone som möter Napoli borta, ett Napoli som visserligen vann enkelt borta mot Sampdoria, men som sett trötta ut ett tag. SPAL spelar hemma mot Sampdoria, som stora favoriter. Även Chievo har en "lätt" hemmamatch när man möter Benevento medans Udinese har utcheckade Bologna hemma. Så vi har tre lag som förväntas vinna sina hemmamatcher, medans fighten då egentligen kan koncentreras ned till Crotone och Cagliari, där alltså Cagliari har fördelen att det inte räcker med ett kryss för Crotone för att gå om, man måste vinna på Sao Paolo, så länge de inte leder bör man vara hyffsat lugna, samtidigt som en poäng för Cagliari inte räcker vid scenariot Crotonevinst.

Vi går vidare till Atalanta som ligger på en sjunde plats med Fiorentina bakom sig utom räckhåll, då Atalanta har två kryss vs. Fiorentina och en mycket bättre målskillnad samt 3p före. En sjunde plats ger Europa League-kval, medans en sjätte plats, den Milan innehar 1 poäng före, ger direktkvalificering. Man spelar någonstans för en längre semester, vilket är en morot som inte ska underskattas då ett kval innebär att man är tvugna att börja den nya säsongen långt mycket tidigare än vanligt, vilket även kan bli kostsamt i slutet utav nästa års serie där bensinen lätt kan ta slut. 

Spelmässigt har Atalanta bara fått med sig två kryss i sina senaste matcher när man mött Milan och Lazio, men man har varit bättre än resultaten berättar och man körde över Lazio borta i Rom medans man under stora delar utav matchen hemma mot Milan styrde och skapade mest målchanser innan Caldara drog på sig rött och således gjort sin sista match för klubben. Tittar vi i övrigt på den tilltänka elvan är det nästintill bara Cristante som kommer att lämna, så vi har 10 spelare som troligtvis är kvar nästa säsong och som inte vill ha en kort semester. 

Cagliari tog en meritande vinst i Florens under helgen och man gjorde för första gången på länge en hygglig insats, när man vann med 1-0. Fiorentina lyckades dock skapa en hel del men man var verkligen under isen och i slutändan registerade man inte ens ett skott på mål, utan allt gick utanför. 

Det är svårt att värdera hur desperata Cagliari kommer att vara, inställningen lär som alltid utåt vara att man vill avgöra sitt öde själva medans verkligheten lär handla om att försöka få hål men eftersom ett kryss inte spelar någon roll utifall Crotone skulle mirakulöst vinna på San Paolo, så lär blickarna vara på den matchen från träningsbänken. Om det sannolikhetsmässigt troligaste scenariot inträffar, dvs att Napoli gör 1-0, så lär man kunna pusta ut och då är det helt plötsligt Atalanta som har den största motivationen. Knepigt det där, men ett 0-1 resultat för Crotone skulle troligtvis innebära ett panikartad, desperat överoffensiv från hemmalaget och den lär Atalanta kunna straffa rätt rejält. 

Så det är många scenarion att ha i åtanke men jag landar ändå i att oddset på bortalaget är ställt för högt, då Cagliaris motivationsbit med lätthet kan utebli. Spelmässigt är Atalanta överlägsna Cagliari och en kan även hoppas att man får lite retroaktiv utdelning under matchen här. Oddset har gått som en berg-o-dalbana men jag anser att det nuvarande oddset innehåller ett stort spelvärde och det är där vi tar position, sedan kan man alltid justera sig live om det behövs men som sagt så tycker jag att detta är en bra start.

Atalanta -0.25 spelas till 2.01 hos SBObet.

Alla rekar
Atalanta -0.25
2018-05-20 18:00
Cagliari Calcio - Atalanta
7.50 u
-7.50 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer

Senaste speltips från Serie A

Alla speltips från Serie A
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord