Allsvenskan rullar vidare och det är ännu en match under torsdagen att ta del utav då Örebro rest till Stockholm för möte med Djurgården på Tele2-arena. 

Det är ett hemmalag som med minsta möjliga marginal tog en viktig trepoängare i matchen emot Dalkurd, efter en 1-0 seger där Kadewere stod för vinstmålet. Med Mrabti tillbaka såg dock Djurgården ut som sitt gamla jag och även om man hade svårigheter under matchens gång så var det i slutändan ett kvitto på lagets starka mentalitet när man lyckades vinna matchen. 

Anfallsspelet är fortsatt ett frågetecken och även om Kadewere på topp gör det riktigt bra så är känslan att något saknas medans defensiven fortsatt ser riktigt solid ut och med Mrabtis återkomst fungerar lagets presspel mycket bättre vilket leder till lättare uppgifter för dem där bakom.

Örebro är ett utav lagen som tuffat på i starten utav Allsvenskan, men man åkte på sin första förlust efter matchen emot Hammarby. En tung sådan var det, efter att Igboananike åkt på ett rött kort som många i Sverige frågar sig om vad han faktiskt gjorde. Beslutet var intakt dock och under andra halvlek fick man se sig förbipasserade. Man imponerade dock fram tills debaklet med det röda och istället för frågan om när de kommer ge vika undrar man istället hur långt Kjäll's mannar kan gå.

Man är dock vingklippta inför mötet här när Igboananike är avstängd tillsammans med Mårtensson som fick ett "psykbryt" i slutet utav matchen, Lorentzon som haft lite problem är ett osäkert kort och oavsett hans tillgänglighet är Örebro ett lag med extremt tunn trupp där minsta lilla tapp kommer att kännas. 

Matchen spelas på det snabba underlaget hos Tele2 men jag kommer här att välja att syna underspelet, det finns ingen naturlig ersättare för Igboananike i Örebro och Kjälls matchplan bör landa i att inte ge ytor att frodas i för Djurgården, som å sin sida saknar Radetinac vilket försätter Kozica ännu en gång i en position han inte presterar i. Unge Augustinsson är även han borta fortsatt men man har hittat en bra lösning där med Une Larsson. 

Det bör som sagt bli en försiktig/taktiskt match, trots Örebros spretiga stil. Ett lag i överläge som en ledning känns mindre potenta att kontra in ytterligare mål med tanke på de avbräck som existerar. Med Örebro så luriga och som har gjort det så bra så tvekar jag kring att Özcan vågar trycka upp laget tidigt utan snarare behåller positionerna. Räkna med ett ställningskrig och med allt det sagt så anser jag verkligen att vi hittar värde i underspelet som har en orimligt hög lina, med Djurgården som är så stora favoriter mot ett avskalat Örebro. Det får mig att värdera en målsnål tillställning med högre sannolikhet än dess dito.

U2.75 spelas till 1.84 hos SBObet.

Alla rekar
Under 2.75 mål
2018-05-17 19:00
Djurgårdens IF - Örebro SK
6.00 u
5.04 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer

Senaste speltips från Allsvenskan

Alla speltips från Allsvenskan
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord