Gårdagen blev både ur en klart godkänd dag, både ur bettingperspektiv och finsk fotbollsperspektiv. Båda bloggspelen hittade hem igår när Finlands U17 fortsatte sin framgångssaga och vann med 2-1 mot Holland och är nu klara för EM semifinal var man kommer att ställas mot Spanien. Gårdagens fem andra spel hittade hem också, extra oroligt att maxspelet I-JBK DNB till fina oddset 6.50 gick vägen. Men nu skall jag sluta hylla mig själv och fokusera på dagens matcher. Vi har en del matcher idag i framförallt Kolmonen och har valt att skriva några rader om en av matcherna.

Sudet – Edustus STPS spelstopp 16.05.2018 kl. 18:00

Det har blivt dags för en tidig seriefinal i Kolmonen gruppen Kakkois-Suomi när serieledande Sudet från Kouvola får serietvåan Edustus STPS från Savonlinna på besök till Lehtomäki. Sudet har inlett sin säsong på ett övertygande sätt när man från 3 spelade matcher har 3 vinster med målskillnaden 20-2. STPS i sin tur har också inlett säsongen på ett övertygande sätt med 3 vinster från 3 matcher med målskillnaden 14-7.

Sudet som efter förra säsongen fick ta steget ner från Kakkonen till Kolmonen har som enda målsättning inför denna säsong att deras vistelse i Kolmonen skall bli en fransk visit. Ser vi på truppen som tränaren Toni Lindberg, fint förnamn förresten på honom, har till sitt förfogande så lyckades man hålla laget rätt så intakt från förra säsongen trots degraderingen. Jämför vi Sudets trupp med dom övriga lagens trupper från denna division så anser jag att man är det klart starkaste laget, och allt annat än en återkomst till Kakkonen vore ett totalt fiasko denna säsong. Inledningen av årets säsong har varit klart godkänd, då man har gjort minst 6 mål i varje match, glädjande är också att målen har blivit utspridda bland en mängd olika spelare när 8 olika spelare har lyckats göra minst ett mål, bästa målskytt för tillfället är Joona Raatikainen med 4 mål.

Edustus STPS som förra säsongen slutade på en 5 plast i Kolmonen, har liksom Sudet inlett säsongen på ett klart godkänt sett när man har såhär långt vunnit sina alla 3 matcher. Ser vi på lagen som man har mött så kan man säga att man har haft en relativt behaglig inledning på säsongen, då alla 3 lagen är förmodade att hålla till i nedre halvan av tabellen. Oavsett så är det en klart godkänd inledning på säsongen som man har gjort. Om man skall hitta något negativt eller oroväckande hos Edustus STPS så är det att man har släppt in 7 mål på 3 matcher, vilket vitnar om att defensiven inte kanske alltid har varit så bra som man hade hoppats på. På STPS hemsida säger man före matchen, att vardagsmatcherna på bortaplan inte är dom lättaste för amatörlag, men som det ser ut för tillfället så förväntas man kunna komma med närapå bästa manskap till matchen.

Även om båda lagen har inlett säsongen bra och ligger i toppen av tabllen så tycker jag att det sklijer en hel del i kvalitet mellan lagen till Sudets fördel. Sudet är också enligt spelbolagen rätt så klara favoriter i denna match, då man får odds runt 1.15 – 1.30 för en hemmavinst. bet365 har kommit också ut med en AH lina på -2.25 AH vilket jag tror att Sudet skall ha goda möjligheter till att lösa. Tycker dock att bästa spelet i denna match är Sudet HT/FT till oddset 1.72 hos bet365 och spelar det med 3/5 u. Om vi ser på hur Sudet har spelat i dom tre inledande matcherna, så har det varit full fart framåt från minut 1 och förväntar mig igen samma taktik av dem på hemmaplan.

Ett inlägg av
TWistbacka TWistbacka
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord