Speltips: FC Lahti U20 säkrar sin plats i slutspelet

Fredagens båda bloggspel hittade hem, när Finlands U21 gjorde jobbet och vann med 2 – 0 mot Litauen i EM-kvalet. Samtidigt så spelade Finlands U19 sin elfte match i rad utan vinst när man förlorade med 4 – 0 i en träningsmatch borta mot Schweiz. Övriga gissningar gick sen mindre bra, när dagen inleddes med att ett ineffektivt TPS spelade 2 - 2 mot JJK och vi fick push på TPS DNB samt förlust på TPS HT/FT, dessutom blev det förlust på Finland över 1.0 mål när matchen mot Makedonien slutade 0 – 0. Finland hade i andra halvlek två bra chanser, men tyvärr kunde man inte göra mål på dem. Flyttar nu över fokus till lördagen var vi har öppningsomgången i Naisten Liiga och den sista omgången i U20-kvalet.

FC Lahti U20 – VIFK U20 spelstopp 23.03.2018 kl. 12:15

Dags för den sista omgången i U20-kvalet och ställer in fokus på omgångens intressantaste match som spelas i Lahtis under lördag förmiddag. Fjärde placerade FC Lahti möter tredje placerade VIFK i en för båda lagen direkt avgörande match om vem som kniper en av dom 4 platserna som innebär direkt avancemang till slutspelet.

Förutsättningarna inför matchen är följande: Det lag som vinner matchen kommer att vara klara för slutspelet medan det förlorande laget får högst troligen ställa in sig på att spela en avgörande kvalmatch. Samtidigt med denna match spelar 6:e placerade Ilves, som för tillfället ligger 1 poäng efter Lahti och 2 poäng efter VIFK, hemma mot FC Haka. Förutsätter att Ilves kommer att vinna sin match, mot ett Haka som inte har något att spela för. Vid ett oavgjort resultat så är VIFK fortfarande vidare, förutsatt att TPV inte skräller borta mot SJK och vinner sin match, samtidigt som Ilves vinner. Vid en vinst för Lahti är VIFK igen det laget som högst troligen får ställa in sig på kvalspel.

FC Lahti hade möjligheter att säkra sin slutspelsplats i förra omgången när man mötte TPV borta, i en match som jag förövrigt bloggade om. Tyvärr så gjorde Lahti en svag match och förlorade med 2 – 1. Framförallt överraskande var det att Lahtis anfallspar, som jag höjde till skyarna, gick mållösa från den matchen. Förväntar mig att herrarna Berat Köse & Tomi Kult har en effektivare dag i denna match. FC Lahti kommer annars med sin bästa trupp till matchen, men man saknar Eemeli Virta som har åkt på träningsläger med det finska U19 landslaget till Cypern. Förlusten mot TPV var den andra förlusten i rad för FC Lahti, då man helgen före det förlorade med 2 – 0 borta mot serieledande KuPS. I den matchen var man dock rejält försvagade, då halva XI var samtidigt i Spanien på träningsläger med representationslaget. Bortsett från dom matcherna har Lahti sett bra ut såhär långt in på säsongen.

VIFK hade liksom Lahti möjligheter att säkra sin plats i slutspelet förra helgen hemma mot Ilves. Man gjorde dock en svag match och förlorade med 3 – 0. Helgen före det hade man marginalerna på rätt sida när man vann med 2 – 1 borta mot TPV efter ett mål på övertid. Överlag har man gjort bra ifrån sig i årets kvar, framförallt på hemmaplan. Dom bärande krafterna i VIFK är offensiva spelarna Jeremiah Streng (7 mål på 3 matcher), Nico Renlund (5 mål på 8 matcher) och Roni Jääskä (4 mål på 8 matcher).

Om vi jämför lagen mot varandra så tycker jag att Lahti har ett starkare lag till sitt förfogande. En stor del av spelarna i Lahti har hunnit samla på sig rutin från senior matcher, antingen med Lahtis representationslag eller med Lahti Akatemia som förra säsongen spelade i Kakkonen. Tack vare detta har man fått mera erfarenhet från tuffa matcher och är fysiskt starkare. Samtidigt håller jag spelarna individuellt skickligare än vad spelarna i VIFK är. En annan sak som spelar till Lahtis fördel är tidpunkten för matchen, i och med att den börjar redan 13:15 finsk tid, så kommer spelarna i VIFK få en tidig väckning då man har en ca. 5 h lång bussresa framför sig före matchen. Summa summarum så anser jag att Lahti skall vara klarare favoriter på hemmaplan än vad oddset visar och kommer att spela FC Lahti att vinna matchen till oddset 2.00 med 3.5/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt