Leksand har gjort en hel del förändringar i truppen under senaste tid. Fredrik Lindgren har brytit kontraktet pga personliga skäl, Isac Skedung har gått till BIK Karlskoga, David Åslin har lånas ut till Södertälje och William Wikman har lånats ut till Kristianstad. Anslutit har den tyska duon med Marcel Müller och Daniel Pietta gjort, och det får ju ses som en väldigt stor tillgång. En tung målskytt i Müller och en hårt jobbande speluppläggare i Pietta kommer göra nytta i slutet av säsongen för Leksand. Tyckte dock dom inte gjorde så stora avtryck senast mot Modo som man kanske kan förvänta sig, men får dom här grabbarna komma in i dressen så kommer Leksand besitta två stycken första linor. Förutom tyskarna har man även breddat målvaktssidan med Robin Rahm.

Vita Hästen gjorde en blek insats senast i Örnsköldsvik. Dock tyckte tränare Leif Strömberg att man ändå gjorde en hygglig insats trots enbart 11 skott mot Modo-målet. Han syftade på att man höll Modo bra på utsidan, visst gjorde dom det, men Modo är inte direkt ett lag som är kända för att gå direkt mot mål. Överlag var det en väldigt tråkig match, och en match Modo skulle avgjort långt innan Oscar Hedmans 1-0 mål i början på den sista perioden. Modo vann skotten med 37-11 och det märks att Vita Hästen inte har mycket att sätta emot framåt då man saknar deras ledande spelare. Man har sedan tidigare Rickard Palmberg borta, men nu senast va även poängkungen Marcus Eriksson borta pga feber och halsont. Eriksson deltog inte heller under tisdagens träning och det är oklart om han kommer till spel. Kommer han till spel, lär det inte vara en 100% Marcus Eriksson som kommer delta. Förutom Palmberg och eventuellt Eriksson så saknar man Kåsastul, Mitman och Martinsson som är skadade. Lägg därtill att Hamberg och Gunnarsson även stod över dagens träning pga förkylning.

Inbördes har Leksand vunnit två raka och besitter ett poängövertag med 7-2.

Leksand - Vita Hästen 2-0

Vita Hästen - Leksand 2-7

Leksand - Vita Hästen 1-2ot

Leksand är i mitt tycke det lag som besitter högst potential av samtliga Hockeyallsvenska-lag. Man jagar en topp 2-plats i serien och ska man komma dit ska ett Vita Hästen med problem i truppen plockas ned. Tror Leksand kommer styra och ställa här, och drar man inte på sig massa onödiga utvisningar (som man gjort under säsongen) så ska man avverka Hästen. För det är Vita Hästens powerplay som varit lagets största styrka under säsongen där man är det bästa laget med 28,57%.

Jag tycker att det raka oddset på Leksand @ 2.05 är lite för högt. Skulle snarare säga 1.90. Leksand -0.5 @ 2.05 plockas hos bet365, 5/10 units.

Alla rekar
Leksand -0.5
2018-02-14 19:00
Vita Hästen-Leksand
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Marreee Marreee