Ny vecka ny gala och ny skada som ställer till det för planerna och vi fick ett ändrat main event. Det är dags för UFC 221 där huvudmatchen är mellan Luke Rockhold och Yoel Romero. Egentligen var det tänkt att Rockhold skulle mött Whittaker. Men Whittaker skadade sig.

 

Romero-Rockhold  romero att vinna via avslut 0.5 u 3.0 Unibet

Mellanviktsdivisionen i UFC är intressant. Det är nog en av de bättre divisionerna. Både Rockhold och Romero är riktigt bra och det är kommer att bli en intressant match.

Romero förlorade mot mästaren Robert Whittaker i sin senaste match medan Luke rockhold vann mot David Branch efter att inte fightats på ett år. Rockhold började långsamt mot Branch men tog över mer och mer. Han vann tillslut via TKO.

Romero gjorde trots förlust absolut ingen dålig match mot Whittaker.

Romero är väldigt atletisk. Han har brottats för Kuba i OS och tagit silver.

Men jag tar och börjar att gå igenom Romeros stående.

Yoel har ett väldigt unikt stående. I början är han avvaktande och läser in distansen och motståndaren. Det ser ut som han slänger iväg några slarviga sparkar och slag men det är mest för att hitta distansen och läsa av sin motståndare.  När han väl hittat distans och öppningar exploderar han så fort han ser en öppning. Romero har mycket kraft och ser han en öppning lägger han allt bakom sina slag eller sparkar.

Romeros brottning då. Med ett OS-silver i bagaget förstår vem som helst hur bra hans brottning är. Romero har fina nedtagningar.  Det är här hans explosivitet märks bäst. Ser Romero en liten möjlighet för nedtagning så dyker han väldigt snabbt och hans tajming är väldigt bra.  Vi ska inte glömma hans nedtagningar från clinch. Även dessa är väldigt fina. Han använder sin styrka för att kontrollera sina motståndare och har även fina trips för att få ned motståndaren till marken.

Men väl på marken brukar Romero ha svårt att hålla sin motståndare nere. Senast mot Whittaker lyckades Robert ofta ta sig upp väldigt snabbt. Men de gånger han lyckas hålla motståndaren nere försöker han öppna upp avståndet och letar lägen för att avsluta matchen med sina farliga armbågar.

Det som talar mot Romero är dels hans ålder, han är 40 år och någon gång kommer det att märkas.  Romero har så pass mycket muskler som måste syresättas att han tröttnar ofta efter två ronder.  De första två ronderna orkar han hålla ett högt tempo och blanda sina slag och brottning. Men i tredje och efter märks det att han är trött. Hans stående blir slarvigt och han fokuserar mer på sin brottning. Men med mindre explosivitet.

Rockhold då. Han blev mästare 2015 när han slog Chris Weidman men förlorade bältet matchen efter när han knockades av Michael Bisping.  Efter Bisping matchen kämpade Rockhold mot skador och det höll honom borta från oktogonen i mer än ett år.  Han kom dock tillbaka och avslutade David Branch på ett väldigt imponerande sätt. David Branch är svartbälte i BJJ men lyckades inte få Rockhold av sig och fick till slut ge upp.

Rockhold är en av de största i mellanvikten.  Han är lång och han är bra på att använda sig av sin räckvidd.  Han gillar att pressa den han ställs emot. Han har bra sparkar och en bra vänster.  Hans defensiv kan dock vara slarvig. Det fick vi se mot både Weidman men framförallt mot Bisping. I Bisping matchen vet jag inte vad Rockhold höll på med. Rockhold gick fram trots Bispings slag och försökte inte röra huvudet särskilt mycket.  Detta kostade honom bältet och jag vet inte om han någonsin kommer att få tillbaka det igen nu med Whittaker som mästare.

Brottningen då? Rockhold har varit hos AKA under en längre tid och tränat med Dormier, Velasquez och Nurmagemedov. Detta har gjort att han är väldigt svår att ta ned. Just nu tränar han mest med Henri Hooft men brottningen sitter kvar. Offensivt är hans brottning inte lika bra mot Weidman var det en slarvig spark som gjorde att Rockhold kunde ta ned Chris.  Han brukar oftast få ned sina motståndare från clinch han kämpar hårt och han brukar tillslut få en nedtagning.

 Väl på marken är Rockhold livsfarlig. Hans BJJ från topp är bland det bästa jag sett. Han är näst intill omöjlig att få av.  Han hotar både med subimissions och ground and pound.

Rockhold största svaghet är hans defensiv stående. Även mot Branch slarvade han lite och Branch fick in några hårda träffar. Detta trots att han just kommit från en knockoutförlust mot Bisping.

Rockhold öppnade som underdog och jag borde varit snabbare och tagit honom när han stod i 2.15. Nu har dock värdet svängt över helt till Romero. Romero kommer att ha övertag i de första ronderna. Om Rockhold gör som han alltid gör och går rakt mot Romero kommer Rockhold leva farligt. Hans slarviga defensiv kommer att kosta honom här. Romero slår hårt och blir Romero pressad brukar han dyka för nedtagning. Trots Rockhold fina nedtagningsförsvar tror jag att Romero lyckas få ned honom. Men Romero har bara 3 ronder på sig får, han måste enligt mig avsluta Rockhold inom tre ronder. Annars kommer Romero tröttna för mycket och Rockhold tar över och vinner antingen via avslut eller ett domslut.

Alla rekar
Romero att vinna via avslut
2018-02-11 04:00
Romero-Rockhold
0.50 u
1.00 u
Ett inlägg av
Thechefmma Thechefmma
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord