Speltips: Sampdoria-Juventus

Lördagen var en dag som innehöll tre lyckade återkomster. Pogba och Zlatan kom tillbaka och gjorde båda två fina insatser. Den tredje lyckade återkomsten stod jag själv för här i bloggen. Mitt senaste bloggspel, Manchester United -1,5, gav ju utdelning i och med att Man Utd vann matchen med 4-1.

Söndagens matcher är inte riktigt av samma dignitet som lördagens matcher, men det går ändå att hitta spelvärda spel. Ett bra exempel på det är ett spel som jag har hittat i matchen mellan Sampdoria och Juventus.

Spel: Sampdoria-Juventus, Ö2,5+BLGM @ 2,2

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Sampdoria har inga skadade eller avstängda spelare.

Juventus skadelista: Cuadrado (tveksam), Pjaca och Bentancur.

Sampdoria är ett av Serie A:s mest formstarka lag. Man har vunnit fyra av de fem senaste matcherna. På hemmaplan ser det ännu bättre ut. Där har man vunnit samtliga (5) matcher den här säsongen. Spelschemat hade visserligen kunnat vara ganska mycket svårare, men man har ändå inte haft något lätt spelschema på sistone. Sampdoria har ställts mot både Atalanta och Inter den senaste tiden. På hemmaplan har man dessutom mött Milan. Det största styrkebeskedet är nog det sätt på vilket Sampdoria har vunnit sina matcher den här säsongen. Fem av årets sju segrar har varit flemålssegrar, två gånger har man vunnit med tre mål eller mer och en gång har man till och med vunnit med fem måls marginal (!). Sampdoria har visat att man är ett lag att räkna med den här säsongen och det känns som att det ska mycket till för att man ska släppa greppet om EL-platsen.

Juventus ligaform ser också fin ut. Juve har med sig fyra raka segrar och det känns som att man är på väg att ta sig ur den (med Juves mått mätt) tråkiga trend man har haft under säsongsinledningen. På bortaplan ser det också väldigt bra ut. Juventus har gått obesegrade på bortaplan den här säsongen och har tagit 13 av 15 möjliga bortapoäng. Något som försvagar den fina statistiken är dock att man har mött flera svaga lag i de senaste matcherna. Udinese, SPAL och Benevento är lag som Juve ska vinna mot utan problem. Å andra sidan har man ställts inför både Milan och Lazio på sistone. Spelet når inte riktigt lagets toppnivå och försvarsspelet har sett lite darrigt ut stundtals, men jag tycker ändå att Juve har fina tendenser som tyder på att toppnivån inte är långt borta.

Jag tycker att det mesta, bl.a. det följande, talar för att matchen kommer att innehålla över 2,5 mål och att båda lagen kommer att göra mål:

1. Sampdorias imponerande anfallsspel. Det är få Serie A-lag som har gjort fler mål än Sampdoria den här säsongen. Sampdoria snittar över två mål per match och samtliga ordinarie anfallare är formtoppade.

2. Juves svaga försvarsspel. Juventus defensiva spel har sett mycket bättre ut. Det har gått utför ända sedan Bonucci lämnade laget. Fem hållna nollor efter tolv spelade matcher är dåligt för att vara Juventus. Spelmässigt ser det också darrigt ut i försvarsspelet. De individuella misstagen är alldeles för frekventa för att Juve ska få godkänt.

3. Statistiken. Sampdoria har gjort minst två mål i alla hemmamatcher den här säsongen och Juventus har släppt in mål i fyra av fem bortamatcher. Flera av Sampdorias hemmamål har gjorts mot kvalificerat motstånd och Juve har gång på gång släppt in mål på bortaplan mot lag som är sämre än Sampdoria. Detta talar med styrka för att Sampdoria kommer att göra mål idag. Det var över ett år sedan Juventus misslyckades med att göra mål på bortaplan i Serie A. Juve bör med andra ord också göra mål idag.

4. Skadeläget. Ett skadefritt Sampdoria skapar givetvis goda förutsättningar för en målrik match. Juve har också alla sina viktigaste offensiva pjäser tillgängliga för spel, vilket även det ökar chanserna för ett överspel.

Det finns dock några faktorer som skulle kunna tala emot ett spel på Ö2,5+BLGM:

1. Historiken (inbördes möten). Ö2,5+BLGM har varit ganska ovanligt när Sampdoria och Juventus har drabbat samman tidigare. Bara två av de fem senaste matcherna lagen emellan har varit matcher där ett spel på Ö2,5+BLGM hade gått in.

2. Juventus spelschema. Juve möter Barcelona på onsdag i CL och det finns en viss risk för att man har tankarna på den matchen redan nu.

Ni som har följt den här bloggen länge vet förmodligen att jag inte brukar lägga någon stor vikt vid gamla inbördes möten. Anledningen till detta är att förutsättningarna i princip uteslutande har förändrats sedan lagen möttes för två, tre matcher sedan. Att Ö2,5+BLGM har varit ganska ovanligt när Sampdoria och Juventus har mött varandra tidigare är därför en faktor som jag inte tycker har någon betydelse. Det är möjligt att Juve inte lägger någon större vikt vid matchen mot Sampdoria på grund av att man kommer att spela en viktig CL-match på onsdag. Detta bör dock inte tala för att Sampdoria-Juventus kommer att bli en målsnål match. Juventus borde göra mål oavsett och försvarsspelet blir knappast bättre för att man har tankarna någon annanstans.

Slutsatsen blir därför att Ö2,5+BLGM känns som ett vettigt spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.