Speltips: Roma-Napoli

Hej igen. Det var ett tag sedan jag sist skrev här. Som ni säkert har förstått beror detta på landslagsuppehållet. Nu är det tråkiga uppehållet över och det är dags för både mig och de stora europeiska ligorna att dra igång igen. Lördagen gör detta med besked. Vi fotbollsälskare bjuds på stormatcher i alla de fyra största ligorna. Liverpool-Manchester United, Juventus-Lazio, Dortmund-Leipzig, Atletico Madrid-Barcelona och Roma-Napoli är exempel på sevärda matcher som spelas idag. I den sistnämnda matchen har jag också hittat ett spel som känns intressant på förhand.

Spel: Roma-Napoli, Ö3 mål @ 1,89

Bookie: bet365

Värdering: 2/5U

Romas skadelista: Emerson, Strootman, El Shaarawy, Defrel och Schick.

Napolis skadelista: Milik.

Roma har skött sig bra den senaste tiden. Med fyra raka segrar är man ett av Serie A:s mest formstarka lag. Schemat har å andra sidan varit hyfsat enkelt. Hellas Verona, Benevento och Udinese är lag som Roma ska vinna mot utan problem. Dessa segrar är med andra ord inte särskilt imponerande. Annat kan man säga om den starka trepoängaren mot Milan förra söndagen. 0-2 borta mot ett Milan som har gjort flera starka värvningar under sommaren är ett styrkebesked från Romas sida. Spelet har också sett väldigt bra ut. Roma har bevisat att man är ett lag att räkna med den här säsongen.

Napolis form är desto bättre. Laget har "gått rent" (d.v.s. har vunnit samtliga matcher den här säsongen) och är i och med det serieledare, två poäng före andraplacerade Juventus. Ett ytterligare tecken på Napolis fina form är att nästan alla segrar har varit flermålssegrar. Den enda matchen som Napoli inte har vunnit med flermålsmarginal är 2-3-matchen borta mot SPAL som spelades för tre veckor sedan. Om man tittar närmare på vilka lag Napoli har mött ser lagets segerrad inte lika imponerande ut. Hellas Verona, SPAL, Benevento, och Cagliari är lag som förväntas hamna på den nedre halvan av tabellen och som Napoli också borde vinna mot utan några svårigheter. Segrarna mot Lazio (1-4) och Atalanta (3-1) är dock imponerande. Vad som gör mig ännu mer imponerad av Napoli är lagets spel. En mer fartfylld, målchansskapande och sevärd anfallsfotboll får man leta efter.

Jag tycker att en hel del (bl.a. följande) talar för att vi kommer att få se en målrik match ikväll:

1. Statistiken. Tre av de sex matcher som Roma har spelat den här säsongen har innehållit fler än tre mål. Bara två matcher har innehållit färre än tre mål. En match innehöll följaktligen exakt tre mål. För Napolis del ser statistiken ännu mer övertygande ut ur ett överspelsperspektiv. Fem av säsongens sju spelade matcher har innehållit fler än tre mål. Ingen match har innehållit färre än tre mål. Två matcher bjöd på exakt tre mål.

2. Trupperna. Det är ingen hemlighet att styrkorna i både Romas och Napolis trupper är de offensiva spelarna och att vi finner de största svagheterna i den defensiva lagdelen. Spelare som t.ex. Dzeko, Nianggolan, Mertens, Insigne, Callejon och Hamsik har offensiva färdigheter som de flesta lag skulle drömma om. Samtidigt kan inget av lagen anses ha några defensiva stjärnor i sina respektive trupper. Detta leder naturligtvis till att båda trupperna är väldigt "framtunga" och offensivt inriktade.

3. Lagens spelstil. Roma och Napoli är inte lag som brukar hålla igen och kontrollera matcher. Det är snarare full fart och så många mål som möjligt som oftast är taktiken när man pratar om Roma och Napolis spelstil. Den offensiva approachen leder till att det defensiva spelet stundtals lämnar en del att önska.

4. Den förväntade matchbilden. Jag tror att vi kommer att få se en svängig matchbild där båda lagen går på för fullt. Varken Roma eller Napoli lär vara intresserade av att spela ett lågt försvarsspel. Tvärtom tror jag att försvarsspelet från respektive lag kommer att vara förhållandevis högt. Roma kommer inte att nöja sig med att låta toppkonkurrenten Napoli styra och ställa på Stadio Olimpico samtidigt som Napoli är ett lag som inte kan tänka sig något annat än en match där Napoli försöker att vara spelförande.

Det mesta talar alltså enligt min mening för att Roma-Napoli kommer att bli en målrik match. Trots att oddssättarna är lite inne på samma spår anser jag att det nuvarande oddset på Ö3 mål är spelvärt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.