Speltips: Samma möte, nya förutsättningar.

Kvällen bjuder på åtta matcher i Champions League med flera storlag inblandade i dessa bataljer men den som genast sticker ut måste ändå vara matchen på Camp Nou. Juventus som slog ut Barcelona ifjol är här i hopp om ännu en skalp, men har man fortfarande det som krävs för en sådan undrar jag.

Men vi tar och börjar med hemmalaget som inlett La Liga på bästa möjliga sätt, 9 utav 9 poäng är tagna och det med en målskillnad med 9-0. Valverde som är vid rodret numera fick sig en tuff start under försäsongen och supercupen men har nu, med lite tid bakom sig, hunnit fingra på detta Barcelona och det på ett mycket positivt sätt.

Den tydligaste förändringen i laget hittar vi i Rakitic's utgångsposition, numera neddragen för att spela brevid Sergio Busquets vilket blivit precis så lyckat som det kunde bli. Rakitic trivs mycket bättre i den här rollen och hans partner vid sidan har fått en efterlängtad avlastning. Framför dessa huserar Iniesta i en centralare roll men en mycket friare sådan och som han gärna lämnar för att tillsammans med Messi röra sig över stora delar runt ytan utanför straffområdet.

Man använder gärna den centrala delen utav plan för att anfalla på men i anfallsuppbyggnaden så lämnar både Messi och Iniesta den ytan medans Barcelona ställer ut sig extremt brett över plan, vilket tvingat motståndaren att röra sig utåt i planen och på såsätt också frigör utrymme för dessa att smyga tillbaka och sedan fördela boll på ett mer direkt och effektivare sätt. Det ser bra mycket bättre ut för Barcelona än för bara månader sen och även om krisen i klubben ännu inte är över, så har Valverdes intåg åtminstone satt ett stort plåster på laget som entrar plan.

Nu ställs man mot ett motstånd på en högre nivå i Juventus, som inlett säsongen precis som Barcelona med full pott, men har stora skadebekymmer att hantera. Chellini, Khedira, Mandzukic, Marchisio, Höwedes och Cuadrado saknas alla och det är väldigt tunga avbräck kan vi konstatera, vilka flertalet var huvudfigurer under fjolårets dubbelmöte lagen emellan. Mandzukic försvarsspel och agerande som en faktiskt ytterback i båda mötena ifjol blir väldigt tungt att ersätta, där en utav tre innermittfältare kommer att behöva fylla ut den rollen att gå ner och täcka av.

Men värst är nog inte avbräcken, om vi säger så, utan vad man istället har att tillgå. För Juventus kommer här till Camp Nou med De Sciglio, Benatia, Rugani, Alex Sandro som en tänkbar backlinje där Barzagli kommer att ta antingen De Sciglios plats (troligast) eller Rugani's. Barzagli är som jag nämnt tidigare inte på denna nivå längre och är mycket mer beroende utav sina medspelare runt omkring han, där också Rugani med all önskvärd tydlighet visat flertalet gånger att han inte riktigt är redo för att vara startman i ett Juventus. Detsamma gäller egentligen Benatia, som är en hygglig mittback men inte mer än så.

Det centrala mittfältet är decimerat och förväntas starta i ett tretal, där Matuidi och Pjanic kommer att kompaneras utav Stuaro eller Bentancur (mindre troligt). De två förstnämnda har varit den bästa lösningen för Juventus hittills där framförallt offensiven fungerat bäst, men även täppt till de små hål man tidigt visade existens utav efter att Marchisio drog på sig sin skada.

Offensivt besitter båda lagen extremt hög kvalité och känns meningslöst att gå in på nästan, för mig avgörs matchen i de andra lagdelarna och så mycket som jag gnällt på Barcelonas defensiv så har det blivit minst ett steg upp med förändringen i spelsystemet, även om man fortfarande släpper till chanser i plural och ter Stegen i mål ser mer och mer ut som en osäker post istället för någon världsklassmålvakt. Men jag kan inte släppa denna försvarslinje Juventus ska ut med på Camp Nou som jag är helt övertygad kommer att få extrema problem med ett, för nu åtminstone, pånyttfött hemmalag med stor revanschlusta.

Även om jag har otroligt stor tro på Allegri och hans tränargärning så har jag så svårt att se hans defensiva material räcka till ikväll. Målchanser kommer vi att få se åt båda håll men majoriteten kommer gå mot målet Buffon står i och att Juventus lyckas ta poäng via en "parkerad buss-approach" finner jag högst otänkbart, det kommer krävas ett fullt attackerande Juventus för att ta med sig några poäng här och en sådan får vi inte se förens första målet har fallit och då kan det vara försent, ett mål jag för övrigt tror vi kommer att få se relativt tidigt in i matchen.

Två spel investerar jag i här;

- Ö2.75 till 1.94 hos Pinnacle

- Barcelona -1.25 till 2.38 hos Unibet

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.