Speltips: Djurgården-Malmö

Lördagens bloggspel var inget annat än en ren katastrof. Halmstad, som har haft ett av allsvenskans sämsta anfallsspel, körde över Jönköpings Södra fullständigt och ledde med 4-0 efter 19 minuter. Bloggspelet (J Södra +0,25) var naturligtvis kört redan då. Förnedringen fortsatte dock i och med att Halmstad gjorde två ytterligare mål i den andra halvleken. J Södra reducerade till 1-6 i den 85:e minuten vilket hade marginell betydelse i sammanhanget. Bloggspelet var med andra ord inte ens nära att gå in. Nya tag idag...

Spel: Djurgården-Malmö, 1X @ 1,7

Bookie: bet365

Värdering: 3/5U

Djurgården saknar Olsson och Eriksson.

Malmös skadelista: Carvalho och Wolff Eikrem.

Djurgården har medvind just nu. Efter den viktiga 3-0-segern hemma mot Östersund besegrade man AFC Eskilstuna med 1-2 i en bortamatch som kändes som en hemmamatch (över 4500 av de 7500 personerna på plats var Djurgårdssupportrar). Hemmaformen är desto bättre. DIF har fyra raka segrar på hemmaplan och man har bara förlorat två hemmamatcher den här säsongen (0-2 mot Sirius i premiären och 0-1 mot AIK i slutet av maj). Spelet har sett som bäst ut mot dåligt motstånd på hemmaplan, men DIF har även skött sig bra i hemmamatcherna mot de stora klubbarna (om man bortser från derbyt mot AIK). 3-0 mot Elfsborg, 3-3 mot Norrköping (i en match som DIF borde ha vunnit) och 1-0 mot Göteborg är resultat som visar att Djurgården har spelet som krävs för att utmana de bästa lagen i allsvenskan.

Malmös form går det inte heller klaga på. Den enda "plumpen" i protokollet från den senaste tiden är 3-3-matchen hemma mot Sirius. I övrigt har Malmö bara tagit segrar den senaste tiden. Spelschemat har å andra sidan varit enkelt på sistone. Malmö har mött Sundsvall, J Södra och AFC Eskilstuna i de fem senaste matcherna, vilka är lag som Malmö ska vinna mot utan problem. Ett av Malmös få problem för tillfället är att laget verkar sakna förmågan att ta övertygande segrar. Det är väldigt sällan Malmö tar tvåmålssegrar. Nio av lagets tolv segermatcher är ettmålssegrar.

Både Djurgården och Malmö saknar viktiga spelare inför dagens match. Wolff Eikrem är en av Malmös bästa spelare och besitter lagets bästa passningsfot. Eikrems skada medför att Malmö saknar en perfekt spelare att byta in i slutet av matcherna. Carvalho kan man dock klara sig utan. Olsson är Djurgårdens bästa back och en av lagets största ledargestalter. I hemmamatchen mot Östersund visade han också att han kan bidra i det offensiva spelet (Olsson gjorde både 1-0-målet och 3-0-målet). Olsson är med andra ord ett blytungt avbräck för Djurgårdens del. Även Eriksson är ett stort avbräck för Djurgården. Hans energi, offensiva kvalitéer och förmåga att elda igång publiken ska inte underskattas. Jag tror dock att Djurgården inte drabbas särskilt hårt av avsaknaden av Olsson och Eriksson. Radetinac, som i sina bästa stunder är en av ligans bästa mittfältare, kommer att ta Erikssons plats på det offensiva mittfältet och Gunnarsson bör kliva in istället för Olsson. Båda två är fullgoda ersättare som har sett bra ut tidigare under säsongen. Malmö lär dock få svårt att ersätta Eikrems roll. Det finns ingen annan Malmöspelare som kan bli inbytt och förändra en match på det sätt som Eikrem kan. Min bedömning är därför att Malmö är det lag som kommer att drabbas hårdast av skadeläget.

Den senaste matchen lagen emellan spelades den 24:e april på Swedbank Stadion i Malmö. Matchen slutade 3-2 till Malmö men det var Djurgården som var det bästa laget under i stort sett hela matchen. Mötet avgjordes av ett klassmål av Yotun, som egentligen borde ha fått ett rött kort vid en situation tidigare i matchen. Resultatet gick inte vägen för DIF:s del, vilket givetvis var en besvikelse för Djurgården. Det som är värt att ta med sig från Malmömatchen är dock att DIF visade upp ett väldigt bra spel i säsongens tuffaste bortamatch.

Jag tycker inte att Malmö ska vara stora oddsfavoriter i den här matchen. Djurgården har visat att man har det spel som krävs för att utmana Malmö och får med hemmaplansfördelen en utmärkt chans att ta säsongens kanske viktigaste seger. Malmö är bra, men inte så bra att man ska vara stora favoriter borta mot Djurgården. 1X känns därför som ett rimligt spel.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt