Speltips: Huvudfavoriten kliver in i turneringen.

U21-EM går vidare in på dag 2 där turneringens främste favorit ska entra planen. Spanien ska ta emot ett Makedonien, ett Makedonien som inte ska underskattas.

Makedonien är i Polen efter att ha vunnit sin grupp, en riktigt svår grupp faktiskt. Man kom före ett stjärnspäckat Franskt U21-lag och hade länder på uppgång i Ukraina och Island involverade i sin grupp. På dessa så fanns även Skottland och Nordirland som inblandade lag så det är verkligen en imponerande prestation, ifrån ett landslag som inför U21-EM i Tjeckien kom toksist i sin grupp.

Laget tränas utav Blagoja Milevski, en tränare som verkat i ett utav de inhemska lagen, Vardar. Han har sedan 2011 då han pensionerade sin spelarkarriär i just Vardar agerat assisterande tränare samt ungdomsansvarig inom klubben. Han har även agerat interrim-tränare och när han fick ta över huvuduppdraget 2013 ledde han laget under större delen utav säsongen, en säsong man också vann guldet i den Makedoniska ligan.

Under slutet utav Makedoniens fruktansvärda kval inför EM2015 fick han ta över U21-landslaget och har gjort succé under detta kval. Detta med en trupp utan spelare i toppligorna i Europa. Man spelade jämnt med Frankrike både hemma och borta, där man släppte in 3 utav totalt 7 mål under gruppspelet. Man gjorde lika många trots att man inte är jättemålrika där fram. Det är ett kollektiv som agerar utifrån sina förutsättningar och man gör det väldigt bra. Det ska bli intressant och se hurvida man faktiskt kan bräcka något utav lagen i gruppen man möter.

Målvakter:
Igor Aleksovski - Vardar
Damjan Shishkovski - Rabotnichki
Filip Ilikj - Gandzasar

Försvarare:
Gjoko Zajkov - Charleroi
Darko Velkovski - Vardar
Aleksa Amanovikj - Javor
Visar Musliu - Renova
Mevlan Murati - Shkendija
Egzon Bejtulai - Shkendija
Besir Demiri - Vardar
Jovan Popzlatanov - Pelister

Mittfältare:
Boban Nikolov - Vardar
Enis Bardi - Újpest
David Babunski - Yokohama F·Marinos
Elif Elmas - Rabotnichki
Daniel Avramovski - Olimpija
Kire Markoski - Rabotnichki
Davor Zdravkovski - Makedonija GjP
Nikola Gjorgjev - Grasshoppers

Anfallare:
Tihomir Kostadinov - Zlaté Moravce
Petar Petkovski - Vardar
Marjan Radeski - Shkendija
Viktor Angelov - Újpest
Filip Pivkovski - Landskrona

På andra sidan står detta fantastiska Spanska landslag, men hur stjärnfylld trupp man än må ha så ska man också ha i åtanke att detta lag kvalificerade sig till Polen via kval, där man fick biljetterna hit via ett bortamål. Man har under gruppspelet faktiskt blivit sönderkontrade i på hemmaplan där man förlorade med 0-3 emot Kroatien, dock med ett sämre lag än man har här. Man vann inte heller någon match emot Sverige.

Men det är svårt att snacka bort spetsen i detta landslag och den höjd de kan nå, de ska givetvis stå som favoriter i turneringen.

Man tränas utav Albert Celades, en 41 åring med en spelarkarriär bakom sig i både Barcelona och Real Madrid. Han har som tränare förfogat över U16-landslaget under en kortare period och detta är hans första riktiga tränarjobb, en position han haft sedan 2014. Det ska bli intressant att studera honom närmare under mästerskapet men man kan ju lugnt säga att tränarposten är den minst rutinerade inom laget.

Målvakter:
Kepa Arrizabalaga - Athletic Bilbao
Pau López - Tottenham
Rubén Blanco - Celta Vigo

Försvarare:
Jonny Castro - Celta Vigo
José Luis Gayà - Valencia
Jorge Meré - Sporting Gijón
Héctor Bellerín - Arsenal
Jesús Vallejo - Eintracht Frankfurt
Diego Gonzalez - Sevilla
Álex Grimaldo - Benfica
Álvaro Odriozola - Real Sociedad

Mittfältare:
Saúl Ñíguez - Atlético Madrid
Denis Suárez - Barcelona
Marco Asensio - Real Madrid
Dani Ceballos - Real Betis
Marcos Llorente - Alavés
Mikel Merino - Borussia Dortmund
Mikel Oyarzabal - Real Sociedad
Carlos Soler - Valencia
Óliver Torres - Porto

Anfallare:
Gerard Deulofeu - Milan
Borja Mayoral - Wolfsburg
Iñaki Williams - Athletic Bilbao
Sandro - Malaga

När jag går igenom den här matchen så är det ju för alla en självklarhet vilka som kommer att besitta bollen, men detta spanska landslag är mer direktspelande vilket kommer att öppna upp matchbilden. Makedonien är inte här för att agera koner heller utan de tror på sin spelide och sitt projekt och även om jag har svårt och se dem vinna här, så lär dem inte heller bli överkörda (Så länge ingen utav dem tappar huvudet med en idiottackling och drar på sig ett rött kort). En fartfylld match med mål i båda(!) kassar är för mig inte otänkbart, så att säga. Jag vet hur grym Vallejo varit i Frankfurt och att Spanien har en riktigt bra målvaktsuppsättning. Men ett Spanskt försvar har lätt för att tappa koncentrationen, de har de visat inte minst i kvalspelet.

Mitt huvudspel blir Ö2.5 till 1.65 hos Pinnacle. Det är ett lite lägre odds men gillar den mycket mer än 2.75/3.0 linan.
Sedan kan jag inte hålla mig ifrån den väldigt höga linan, jag kanske är naiv, men 2.25-lina i en premiär känns högt. Det är som sagt inget skitgäng man möter i Makedonien. Däremot skruvar jag ned den insatsen till hälften.

Makedonien +2.25 spelas till 1.77 hos Unibet (Pinnacle med lika godkända 1.73).

Lycka till!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt