Speltips: Det är dags, Bahia.

Tjenixen!

Spelutbudet börjar att bli tunnare och tunnare allt eftersom Confederations Cup och sommaruppehållet är på ingång. Brasilianska Serie A-D fortsätter dock att ånga på, så ett och annat spel bör det poppa upp åtminstone någon gång i veckan. Väldigt skralt utbud idag där det bara finns en Serie A match att trolla med. Däremot är det ett av omgångens bästa spel IMO. Mer om det kan ni se här nedanför.

Bahia - Atletico GO - Serie A Brasilien

Avspark: 6 Juni 01:00

Dags för ett högintressant möte mellan två av årets nykomlingar.
Hemmalaget Bahia har lycktas behålla större delen av fjolårets trupp, och dessutom kryddat det med flertalet högklassiga lirare, såsom Allione och Armero.
De slutade tvåa i Campeonato Baiano, en turnering där storklubbarna roterar rätt friskt, varpå de sedan vann så sent som för två veckor sedan det betydligt mer prestigefulla regionsmästerkapet Copa do Nordeste. I finalen besegrade man Serie A-rivalen Sport Recife i ett dubbelmöte där man spelmässigt var betydligt bättre än sina namnkunnigare och mer rutinerade motståndare.

Ju närmare vi kommit Serie A och allt eftersom det pågått så har Bahia vuxit mer och mer på plan, detta trots att man dragits med en hel del avbräck från dag 1. Trots dessa avbräck vann man premiären mot Copa Libertadores-deltagarna Atletico PR med hela 6-2! Den vinsten har följts upp med två raka förluster på bortaplan mot Vasco da Gama och Botafogo, inga enkla bortamatcher om vi säger så. Bägge dessa matcher förlorades med uddamålet och det är inte en överdrift att påstå att de mycket väl kunnat plocka poäng i bägge dessa matcher. Det är också viktigt att ha i åtanke att dubbelmötet i Copa do Nordeste spelades mitt emellan dessa matcher, vilken kan ha stört spelarnas fokus och fysik en aning.

Kvällens motståndare är ett lag som jag skulle ranka som ett av dem sämsta som spelat i Serie A på ett par år. Atletico Goiaense var ifjol ett riktigt trevlig bekantskap, ett lag som inbringade mycket stålars tack vare bolagens underskattning och som gick hela vägen och vann Serie B före Vasco, Avai och Bahia. När en mindre klubb levererar såpass fint sett över en hel säsong är det inte konstigt att spelarna förr eller senare ryker till diverse större klubbar. Jag hade hoppats att Atletico GO skulle få behålla åtminstone ett par av sina nyckelspelare då jag fattade tycke för klubben ur ett rent bettingperspektiv. Dessvärre blev utfallet det sämsta tänkbara scenariot för Atletico GO som tappade i princip samtliga nyckelspelare, ja det gick så långt att de blev av med nästan hela sin ordinarie startelva.

Med tanke på hur många spelare som lämnat laget så är det ett helt annat lag vi ser på plan i år, de är rent av sämre än vad de var när de spelade i Serie B och de håller idag på sin höjd samma klass som ett mittenlag i Serie B. Deras taktik och spel ser helt annorlunda ut i år med och verkar bli det laget som blir först att ryka ur Serie A.
I årets Goiano, som var kanske den sämsta upplagan på bra länge, slutade man tvåa i sin grupp efter Serie D-klubben Aparecidense och i det efterföljande slutspelet åkte man ut med huvudet före mot Goias. En klar missräkning och ett underkänt resultat. Inte har det blivit bättre i Serie A där de förlorat samtliga sina tre inledande matcher trots att två av dessa spelats på hemmaplan. De har varit chanslösa i samtliga matcher och på bortaplan har man sett urusla ut.

Inför nattens drabbning är det inga anmärkningsvärda team news hos nåt av lagen. Bahia har som bekant dragit med en del avbräck redan, till den listan kan vi nu lägga till mittfältaren Regis, men i övrigt kommer startelvan att se ut som den gjort i dem flesta matcherna. Atletico GO har inga avbräck, men föga hjälper det när dem ordinarie gubbarna håller allt annat än en önskvärd nivå.

Bahia som har presterat en fin fotboll och som numera äntligen kan fokusera helt på ligan bör vara redo att börja klättra uppåt. Jag rankar Bahia väldigt högt för att vara en nykomling och jag blir inte förvånad om de tar en mittenplacering när säsongen skall summeras. Atletico ger mig helt annorlunda vibes och jag blir MYCKET förvånad om de klarar kontraktet. Men den brasilianska säsongen är lång och det svänger rätt rejält, kan va så att jag har vart helt fel ute när säsongen skall summeras =) Men matchen spelas inatt, inte om ett par månader, och just nu så bör det skilja en hel del mellan dessa lag. Bahia -1 spelas därför med en lite hårdare insats, 1.5x flat, till 1.82 hos Pinnacle.

Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt