Speltips: Passande motstånd för MFF

Tjena!

Ruskigt dålig form på travfronten på sistone med knappt ett spel som velat ramla in den senaste veckan. Tycker verkligen det har varit extrema marginaler emot med ett par högoddsare som mycket väl kunde suttit med lite mer tur. Framför allt har jag inte släppt Indoor Voices från Elitloppshelgen, där Kenneth Haugstad körde fast hästen med precis allting sparat. Jaja, det är bara att ta nya tag och hoppas att nedåtformen släpper å det snaraste.

Idag tänkte jag fokusera på fotbollen och Allsvenskans sista omgång innan sommaruppehållet. Framför allt är jag intresserad av Jönköping Södra - MFF som kan bli sevärd utifrån ett taktiskt perspektiv. J-Södra spelar ett väldigt annorlunda försvarsspel i jämförelse med andra svenska lag och MFF kommer behöva justera sitt anfallsspel lite grann för att luckra upp det. Malmö har dock blivit bättre och bättre under våren, även om det inte går att utläsa från resultatraden, och normalt sett utgör J-Södra ett väldigt passande motstånd med deras markeringsbaserade försvarsspel.

J-Södra spelar alltså med ett markeringsbaserat försvarsspel och gör det på ett rätt så extremt sätt. Många lag spelar med inslag av man-man-markeringar i deras försvarsspel, till exempel på kantspelare eller när man pressar högre upp i banan, men få gör det i lika stor utsträckning som J-Södra. Det finns ett antal fördelar med att spela markeringsförsvar men också flera nackdelar så klart. Generellt sett är det inte särskilt svårt för ett skickligt lag med ett kreativt och passningsorienterat anfallsspel att bryta upp den här typen av försvar. I praktiken finns dock väldigt få sådana lag i Allsvenskan och i nuläget är det väl bara MFF, Norrköping och Östersund (AIK stundtals) som passar in på den beskrivningen.

Magnus Pehrsson beskriver utmaningen med att spela mot ett markeringsbaserat försvarsspel på ett bra sätt: ”Många lag är ovana att ha någon i hälarna hela tiden. Vi behöver flytta på spelare mycket mer än vad vi behöver flytta bollen

Nyckeln mot ett lag som J-Södra är alltså att använda deras markeringar på ett smart sätt och flytta deras spelare på ett sätt som öppnar upp farliga anfallsytor. Ett mer enkelspårigt lag anfallsmässigt, som Göteborg eller Örebro (och de flesta andra lagen i Allsvenskan), har sällan de kvaliteterna. Malmö däremot har dels väldigt många smarta och skickliga fotbollsspelare och dels ett väldigt utvecklat anfallsspel. Förra året gjorde de en av sina bästa fotbollsmatcher under året på hemmaplan mot J-Södra när de vann med 4-1 och i ärlighets namn kunde siffrorna till och med varit ännu större. För J-Södras del innebär deras försvarsspel att de får mycket bättre ”tillgänglighet” till motståndarna och kan pressa högre upp i banan. Frågan är dock hur högt de vågar - och borde - gå mot ett lag som Malmö. Jag tror, även om jag gillar J-Södra och de har ett väldigt bra anfallsspel också som jag inte ens nämnt, att de får svårt mot den typen av motstånd som Malmö utgör.

MFF -0,75 spelas till 2,05 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt