Speltips: En dag på jobbet

Hej på er!

Spelen har blivit färre den senaste veckan då många ligor tagit en paus. Chilenska ligan är över och Universidad de Chile vann första titeln på ett par säsonger efter att ha gått om ärkerivalerna Colo Colo i den nästsista omgången. Riktigt, riktigt svagt av Colo Colo som brände chans efter chansblev sämre och sämre allt eftersom säsongen gick. I den mexikanska ligan, som är den andra ligan tillsammans med den chilenska som bevakats mer intensivt, har det blivit finaldags innan det även där blir ett uppehåll. I och med dessa uppehåll kommer en del av min uppmärksamhet att flyttas till dem brasilianska ligorna igen. Har bevakat dessa i många år och det har givetvis även så vart fallet i år. Däremot anser jag att denna liga är ganska oförutsägbar vilket kommer att innebära färre spel och förhoppningsvis bättre selektivitet.
Idag blickar vi just mot Brasilien och Copa do Brasil, rek följer här nedanför :)

Atletico GO - Flamengo - Copa do Brasil

Avspark: 25 Maj 02:45

Atletico GO var ett av mina favoritlag i fjolårets Serie B. Då bolagen ofta bjöd på relativt höga odds på ett lag som, i varje fall i min bok, visade tidigt att de var det stabilaste laget i den brasilianska andradivisionen så blev det inte speciellt svårt att fatta tycke för det rödsvarta gänget från Goiania.

Atletico var det genomgående bästa laget från början till slut och vann Serie B med hela 10p före tvåan Avai. En marginal som är högst ovanlig i det annars otroligt jämna brasilianska seriesystemet. Laget var välbalanserat och såg väl rustat ut inför comebacken i den högsta divisionen men den känslan spolades snart ner i avloppet då Atletico blev av med nyckelspelare på nyckelspelare ju närmare den nya säsongen kom. Vi pratar inte om ett par tunga tapp utan vi pratar om nästintill hela startelvan utom anfallaren Junior Vicosa. Faktum är att ett par av Atleticos nuvarande startspelare endast var rotationsspelare i fjolårets Serie B. Atletico är numera inte bättre än ett medelmåttligt Serie B lag på sin höjd och jag har väldigt svårt att se hur de i år ska klara ett nytt kontrakt.

Storklubben Flamengo hade ett fint fjolår där de slutade på en tredjeplats. I årets Serie A har Flamengo siktet inställt på ligatiteln. Den redan kompetenta truppen, med spelare som Diego och Paulo Guerrero, spetsades till ytterligare med bl.a. Dario Conca och colombianen Orlando Berrío.
Därför blev många förvånade när en av turneringens största favorter åkte ut redan i Copa Libertadores gruppspel. Givetvis en stor missräkning då Flamengo sitter på en av kontinentes starkaste trupper.

I och med Copa-uttåget har spelschemat bantats ner en aning och fokus har åtminstone temporärt skiftat till den inhemska cupen istället för en kontinental dito. Flamengo går alltså från att ha mönstra ett rent reservlag på hemmaplan till att ställa upp med det bästa de har i returmötet.

Då bägge lagen ställts mot varanda 2x på väldigt kort tid så har det blivit rätt enkelt att se att det trots allt skiljer en klass lagen emellan. Trots att lagen kryssade 0-0 i första cupmötet på Flamengos hemmaplan så var det en tydlig klasskillnad, trots hemmalagets rotation, på plan där det i princip var spel mot ett mål. När lagen sedan stötte på varandra i ligaspelet med relativt ordinarie lag så vann Flamengo med 0-3 på ett övertygande sätt i en match där den evige floppen Leandro Damiao gjorde 2 mål. Leandro Damiaos namn har ni kanske hört ett par gånger tidigare då han under en period ryktades till alla möjliga Europeiska storklubbar. En övergång blev aldrig verklighet och istället så föll Damiaos stjärna ner i ett bottenlöst hål illa kvickt, ett hål som han sedan dess aldrig ens lyckats ta sig ur ifrån.

Flamengo har två "nya" offensiva avbräck i förhållande till dem senaste matcherna men har samtidigt Paulo Guerrero åter från start. Ett byte från Damiao till Guerrero är en stor uppgradering och detta lär troligtvis få ett större positivt genomslag än avsaknaden av Everton och Gabriel. Då den första matchen slutade 0-0 så kommer givetvis Flamengo att gå ut för att försöka vinna matchen. Då Atletico GO först blivit utspelade av Flamengos reserver och sedan enkelt blivit avfärdade på hemmaplan mot Flamengos ordinarie (Minus Guerrero) så ser jag inget som skulle tala för ett allt för olikt utfall inatt. Flamengo -0.75 plockas till 1.86 hos Pinnacle, flat.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.