Speltips: Målsnålt Stockholmsderby?

Tjena!

Jag hade hoppats på en comeback i helgen efter en svag inledning på April, men tyvärr hamnade man ännu längre ner i skiten istället. -22 units på 51 spel är inget roligt facit, men det har verkligen varit extrema marginaler emot under den här perioden. Den svenska fotbollen har i alla fall dragit igång, och förhoppningsvis kan några spel där hjälpa till att vända på den dåliga trenden. En seger för Östersund i cupfinalen, som rekades till 9,00 efter gruppspelet (https://1x2.se/spelbloggar/10/tim-schlaucher-esser/3977/fint-vaerde-pa-oestersund-som-cupvinnare), hade onekligen suttit fint. Östersund körde ju mer eller mindre över Norrköping i gårdagens möte i Allsvenskan och står just nu i 1,735 ”Draw no Bet” i cupfinalen, men jag vågar ändå inte ha några större förhoppningar efter resultaten på slutet.

Jag har lagt ut en lång radda spel i England, där det fanns rätt mycket att plocka bland de tidiga oddsen. I det här inlägget tänkte jag dock fokusera på Allsvenskan och den tredje omgången som spelas nästa helg. Jag gillar framför allt ett tidigt underspel i AIK - Hammarby, som något förvånande öppnat på en 2,75-lina. Noterade också att hela 5 av 8 matcher till nästa omgång öppnade på ö/u 2,75 trots en någorlunda målsnål och chansfattig inledning av Allsvenskan. Återstår att se om det håller sig till helgen, om inte annat borde det inte göra det. En annan match där jag tror väldigt mycket på underspelet är Halmstad - Malmö, möjligtvis blir det ett inlägg om det mötet senare i veckan.

Stockholmsderbyt mellan AIK - Hammarby blir en oerhört intressant match att se inte bara ur ett spelmässigt perspektiv. AIK ändrade som bekant spelsystem när Rikard Norling tog över förra sommaren och spelar numera i ett kraftfullt 3-5-1-1/3-5-2-system som framför allt har gett defensiv stabilitet centralt på mittfältet. Tanken med det här spelsystemet är bland annat att överbelasta centrala spelytor och tvinga ut motståndarna mot kanterna. Jag minns bland annat matchen mot Malmö förra året där de lyckades väldigt bra med precis detta. En annan fördel med det här spelsystemet är att man får bättre åtkomlighet till motståndarna i presspelet och att man således kan vara rätt så aggressiva i sitt försvarsspel om man så önskar. För AIK har förändringarna inneburit att de blivit väldigt solida och svårspelade mot de flesta lagen, men samtidigt lite endimensionella framåt i sitt anfallsspel.

Vad gäller Hammarby så är det också ett lag som blir intressanta att följa den här säsongen. De har bytt ut Nanne Bergstrand på tränarbänken mot ”Danmarks Mourinho” i Jacob Michelsen. Michelsen spelar, föga förvånande med tanke på smeknamnet, med ett rätt så enkelspårigt och defensivt balanserat 4-4-2-system. Jag tror Michelsen kan lyckas ganska bra i Allsvenskan om han får tillräcklig tid på sig. Han verkar relativt skicklig taktiskt och även om han inte spelar den fotbollen som jag helst ser så är det ett positivt tecken att svenska lag väljer den typen av tränare istället för ännu en Roar Hansen eller liknande. Vad jag har sett och hört av Hammarby hittills så har Michelsen mest fokuserat på att sätta försvarsspelet, där de ser ut att vilja spela med ett kompakt, positionsorienterat zonförsvar. Mot Norrköping så blev det en rätt så öppen matchbild av förklarliga anledningar (de mötte Norrköping). På gräs och mot ett lite tyngre AIK så tror jag dock de har klart bättre möjligheter att lyckas med att ”stänga” matchbilden, vilket man får anta att deras förhoppning är.

Jag spelar under 2,75 mål i AIK - Hammarby som spelas till 1,95 hos bet365 (stod i 1,975 när jag skickade ut spelet innan, men givetvis är det fortfarande stort värde på 1,95. Finns lite till 1,97 hos IBC också för de som har Sportmarket).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt