Speltips: Full fart framåt i Bergamo

För andra helgen i rad kan vi nu blicka framåt mot en helg som består av både Allsvenskan och all annan europeisk fotboll. Det är inga problem att finna spelvärda matcher ute i toppligorna, men det är viktigt att slå ett slag för de allsvenska oddsen.

Jag rekommenderar er att följa min och Emil Berggrens allsvenska podcast "Snöboll till miljonen",ni hittar den under podcast-fliken här på 1x2.se. Där går vi igenom den allsvenska omgången och ni får chans att höra fler analyser inför helgen.

Jag tycker dock det också är värt att spela en slant i Italien denna helg. Under lördagen spelar Serie A:s succélag Atalanta hemma mot Sassuolo klockan 18:00. En match jag tror kan sluta med en riktig målfest.

För tre omgångar sedan, åkte Atalanta på en sanslös 7-1-förlust mot Inter. Efter det har skutan börjat peka åt rätt håll igen och nu har Gasperinis lag tagit två raka vinster och gjort åtta mål. Klubben har gjort 51 mål på de 30 spelade matcherna.

Matchen är mycket viktig för klubben. Laget ligger på en femteplats med tre poäng upp till tredjeplatsen som innebär Champions League-kval. Skulle Atalanta ens nå Europa League - är det en väldigt stor framgång. Och när det är viktiga matcher brukar laget knappast hålla igen. Det är alltid bära eller brista, oftast det förstnämnda. 7-1-förlusten mot Inter är ett strålande exempel på att det alltid spelas anfallsfotboll - även när det är viktiga matcher och det går emot.

Att Atalanta ska lyckas göra minst två mål är en självklarhet. Anfallstrion med Gomez, Petagna och Kurtic är sylvass. Gomez stod för tre fina mål förra helgen. Atalanta är dessutom ett av ligans bästa hemmalag.

För motståndet står som sagt Sassuolo. Klubben ligger på en femtondeplats för tillfället. Sett till den placeringen är även de förhållandevis målglada. 37 mål är ett hyggligt facit, och efter ett par mållösa matcher har laget nu hittat nätet två matcher i rad.

I Sassuolos fall tror jag det gynnar dem att de ligger på en plats där inte mycket finns att spela för. Laget behöver nästan gå rent för att kunna nå övre halvan - samtidigt som kontraktet knappast är i fara. Det talar för att modet borde vara stort. Jag tror Sassuolo verkligen kommer att försöka såra Atalantas försvar.

Jag tror på mål och det är för båda lagen - även om Atalanta lär kamma hem samtliga poäng. Över 2.5 och båda lagen gör mål, spelas till 2.05.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt