Hej igen!

Efter ett par dagars frånvaro så summerar jag förra bloggspelen med 4/4 och är riktigt nöjd med det givetvis. Australien levereade perfekt som jag ville och efter deras horribla försvar så fick jag matchen dit jag ville med spelen. Idag kommer ett spel ifrån Bolivia och det sydamerikanska Vm-Kvalet.

Välkomna till Laz paz och Hernando Siles Stadium som är Bolivias största fotbollsstadion. Lagen som huserar där heter Bolivar och The Strongest och rymmer 42000 personer och jag har personligen sett många matcher på den arenan igenom åren. Och varför då undrar ni säkert? Vad är det som lockar i en Boliviansk seriematch mitt i natten? Givetvis hörnor. 

Fram till maj 2007 tillät Fifa att Bolivias landslag spelade sina VM–kvalmatcher på arenan, trots protester från besökande landslag som yrkade på fördelar av spel på hög höjd. Den 27 maj 2007 beslutade Fifa att kvalmatcher till VM ej fick spelas över 2500 meter över havet. Efter protester beslutade Fifa den 27 juli 2007 att gränsen skulle höjas till 3000 meter över havet. Med ett speciellt undantag för Estadio Hernando Siles som ligger på 3637m över havet.

Med andra ord så att komma hit och spela är oerhört svårt och speciellt för dom bättre Sydamerikanska lagen med många Europeiskt hemmastadgade spelare.Kan beskrivas som att springa omkring och maxlöpa med ett sugrör i munnen. Det finns en klassisk match imellan Bolivia och Argentina 2009 då Bolivia fullständigt körde över Argentina med 6-1 och Messi satt i halvtid med syrgastub och Di Maria som plocka rött efter 6min. 

Givetvis gynnar höjden Bolivia och att se dom springa på den höjden med den intensiteten är rätt sjukt många ggr. MEN Bolivia har knappa chanser att ta sig vidare efter flera dåliga resultat och en stor skadelista med 7st spelare på över 30landskamper förutom Yasmani Duk på 15st. Så helt klart inge optimalt upplägg direkt för dom. 

Argentina kommer till Laz paz med en 1-0 seger mot Chile som hade en del avbräck men Messi kunde sänka en straff i 16:e minuten och slutresultatet stanna på just uddamålet. Argentina kommer med en del avbräck med bla Otamendi som är avstängd, Mascherano ,Biglia , Higuain, Lamela, Demichelis, Zalbaeta mfl som också saknas. Så en del viktiga avbräck för Argentina med även om dom absolut ska vara favoriter i denna på pappret men dom kommer få problem med att hålla tempo på den här höjden alla dagar i veckan.

Argentina som hörnlag är definitvt inget att skryta med. Otroligt passningsäkra och spelar gärna bollen igenom mitten. Vid ledning så gör Argentina otroligt lite hörnor och gör dom första målet i denna match så kommer dom definitvt spara på så mkt krafter som möjligt. Jag köper inte att Europeiska spelare hinner aklimatisera sig till höjden så pass fort att dom orkar spela fotboll på en normal nivå under 90min. 

Bolivia då? 

Deras senaste hemmamatcher ser ut följande i hörnstatistik:

13-1 emot Paraguay

6-3 emot Ecuador

4-4 emot Peru

5-0 emot Colombia

6-2 emot Venezuela

Så hemma är Bolivia otroligt stabila. Emot just Argentina har dom inte spelat sen 2013 så den håller jag oväsentlig.

Argentina kmr gå för vinst här eller måste försöka gå för det ialla fall för att hålla både Colombia och Ecuador bakom sig då endast 4st platser är direktkvalificerande men Argentina har inte tagit en vinst på Laz paz sen 2005 vilket säger rätt mycket om hur jobbigt det är att möta just Bolivia hemma. Nackdelen med spelen är Bolivias motivation och egentligen obefintliga chanser att ta sig vidare men finns det en chans att dom vill knäppa Argentina på näsan ändå och kommer Argentina orka hela matchen? 

Jag har spelat 4st spel här vilket jag tror på ialla fall och dom är följande:

Bolivia flest hörnor @ 2.25 3 units på William Hill

Bolivia +1 hörna @ 1.83 3 units på William Hill 

Bolivia flest hörnor i andra halvlek @ 2.46 3 units William Hill

Bolivia -1 hörnor @ 3.00 3 units på William Hill

Lycka till vid ryyg nu! /Neo

Alla rekar
Bolivia flest hörnor
2017-03-28 22:00
Bolivia - Argentina
3.00 u
-3.00 u
Bolivia flest hörnor i andra halvlek
2017-03-28 22:00
Bolivia - Argentina
3.00 u
-3.00 u
Bolivia +1 hörna
2017-03-28 22:00
Bolivia - Argentina
3.00 u
-3.00 u
Bolivia -1 hörnor
2017-03-28 22:00
Bolivia - Argentina
3.00 u
-3.00 u
Ett inlägg av
Neeoo79 Neeoo79