Speltips: Atletico Madrid-Bayer Leverkusen

Gårdagens match mellan Juventus och Porto var ganska lik den första matchen i dubbelmötet. Porto drog på sig ett rött kort i den första halvleken och fick spela med en man mindre resten av matchen vilket Juve utnyttjade på bästa sätt. När Portospelaren Pereira fick rött kort på grund av avsiktlig hands fick Juventus dessutom en straff. Dybala förvaltade straffen på bästa sätt och gjorde 1-0 till hemmalaget. Efter 1-0-målet var det uppenbart att Juventus bara försökte spela av matchen. Porto fick några få bra lägen i den andra halvleken men Buffon var lika stabil som vanligt och hindrade bortalaget från att kvittera matchen. Matchen slutade 1-0 till Juventus vilket innebär en vinst på gårdagens bloggspel.

Spel: Atletico Madrid-Bayer Leverkusen, U3 mål @ 1,81

Bookie: Unibet

Värdering: 3/5U

Atletico Madrid

Atletico Madrid spelar fin fotboll just nu. Segern borta mot Granada i lördags var kanske inte bländande men Atletico gjorde, som så många gånger annars, precis det laget behövde göra och inte mycket mer. För ungefär en och en halv vecka sedan stod laget för en riktigt bra insats när man vann med 3-0 mot Valencia. Valencia har visserligen inte spelat någon bra fotboll den här säsongen men är egentligen ett lag som Atleico inte ska köra över på det sättet. Ligaspelet går i övrigt väldigt bra för Atleticos del. Laget vinner i princip alla matcher och ligger på en välförtjänt fjärdeplats i ligatabellen. Europaspelet ser minst lika bra ut som ligaspelet. Atletico har bara förlorat en CL-match den här säsongen. Förlusten kom borta mot Bayern München i början av december förra året. Resten av matcherna har man vunnit. Motståndet har inte varit särskilt svårt men det är inte heller självklart att vinna över lag som t.ex. PSV och Bayer Leverkusen.

Lagets trupp är väldigt stark. Atletico är nog det lag som, efter Juventus, är bäst på att inte ha några större svagheter. Oblak är en bra målvakt, backlinjen med Godin i spetsen håller världsklass, mittfältet ser helt okej ut och anfallarna är riktigt vassa. Det enda som man möjligtvis saknar är en offensiv mittfältare som kan finnas som alternativ till Carrasco, men det är egentligen ett lyxproblem.

Atleticos spel lämpar sig mycket väl för spel i CL. Laget har förmågan att försvara sig mot de bästa lagen, vilket vi framförallt har sett förra säsongen, samtidigt som man kan dominera matcher och bryta ner motståndarna. Atletico finns alltid med i diskussionen om vilket lag som ska vinna CL, vilket är imponerande med tanke på att man saknar de resurser som de flesta av de europeiska toppklubbarna har.

Atleticos skador och avstängningar: Gabi, Filipe Luís, Tiago, Fernández och Gameiro.

Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen är ett lag som spelar den typ av fotboll som utmärker den tyska ligafotbollen. Det offensiva spelet sitter väldigt bra, men försvarsspelet håller stundtals en alldeles för låg nivå. Att det defensiva spelet är dåligt har Leverkusen fått erfara flera gånger under säsongen. 6-2-förlusten borta mot Dortmund är ett bra exempel på det. Formen är inte bra överhuvudtaget. 1-1 hemma mot Werder Bremen är underkänt och förlusten borta mot Dortmund var pinsam. 0-2 hemma mot Mainz är ännu mer pinsamt. I CL-spelet har det gått bra tidigare men det var inte bra att förlora med 2-4 hemma mot Atletico. Leverkusen spelade bra mot Monaco och mot Tottenham. 0-1-segern borta mot Tottenham var särskilt imponerande. I den matchen stängde Leverkusen för ovanlighetens skull igen i försvaret och lät inte Tottenham gå till attack överhuvudtaget.

Leverkusens trupp är inte i närheten lika bra som Atleticos trupp. Målvakten Leno är bra men på backsidan ser det inte alls bra ut. Mittfältarna är inte heller mycket att skryta över men anfallarna håller ganska bra klass.

Lagets CL-säsong är troligen över och det kan egentligen vara lagets räddning (även om det naturligtvis inte är eftersträvansvärt att åka ur CL). Leverkusen skulle ändå på sin höjd kunna ta sig till semifinal (med en hel del flyt). Laget borde egentligen fokusera på ligaspelet istället, där man ligger tia i tabellen.

Leverkusen reser till Madrid utan Henrichs, Tah, Toprak, Bender, Havertz, Kiessling och Calhanoglu.

Jag tror inte att Leverkusen kommer att ha mycket att säga till om ikväll. Atletico är ett mycket bättre lag och bör dominera den här matchen. Den förra matchen lagen emellan slutade 2-4 i Atleticos favör och Leverkusen befinner sig därför i en ganska jobbig situation. Atletico kommer troligen endast att försöka spela av den här matchen ungefär på samma sätt som Juventus gjorde igår. Leverkusens anfallare lär få det svårt mot Atleticos högklassiga backlinje och för Atleticos del är det förmodligen viktigare att spara krafterna inför den viktiga hemmamatchen mot Sevilla på söndag än att köra över Leverkusen. Mycket talar med andra ord för att vi kommer att få se en målsnål match ikväll.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.