Speltips: Uppföljaren till City - Monaco?

Tjena!

Riktigt fina resultat igen igår med vinster på fem av sex spel och några högoddsare som gick åt rätt håll. Den senaste veckan har det varit sjuk medvind får jag säga då mer eller mindre alla matcher har ramlat in på rätt sida. Igår var det en hel del tur inblandat också ska sägas då såväl Huddersfield som Oxford och QPR kunde tappat poäng om de hade haft lite mer marginaler emot sig. Men man tar allt man får så klart och förhoppningsvis kan man plocka med sig turen till kvällens matcher.

Till ikväll har jag faktiskt tagit ett litet specialspel till Champions League-matchen mellan Sevilla och Leicester. Jag hade egentligen tänkt ta Sevilla TQ i den här åttondelen men oddset hade droppat väl mycket de senaste dagarna så då fick det bli det här specialspelet istället. Spelet är över 64,5 % bollinnehav för Sevilla och spelas till 1,90 hos Unibet. Det är andra gången jag kör ett sådant här spel på Sevilla, första gången mot Juventus gick mindre bra då de rödvita fick en man utvisad i den första halvleken vilket gjorde spelet stendött direkt så klart. Den här gången hoppas jag Sevilla kan behålla alla sina spelare på planen hela matchen för då borde det vara bra möjligheter för ett stort bollinnehav på hemmalaget.

De flesta fattar nog matchbilden här med ett Sevilla i höga utgångspositioner som kommer försöka bryta ned ett lågt liggande Leicester som går på omställningar. Troligtvis blir det en liknande match som vi såg igår mellan Manchester City och Monaco, även om det blir svårt att utlova samma målproduktion. I den här matchen är det i sådana fall Sevilla som är Man City och Leicester som är Monaco. Sevilla har åtminstone ungefär samma utgångspositioner som City som ställer upp i ett nästintill 2-3-5-liknande system vid possession. Jorge Sampaolis possessionfotboll kan sägas vara rätt så inspirerad av Guardiolas, men skiljer sig samtidigt på en del punkter. Normalt sett är Sampaolis system något mer vertikalt, det vill säga att de är något rakare i sitt anfallsspel (med possessionfotboll mått mätt).

Totalt sett har Sevilla endast haft 65 % bollinnehav eller mer under några enstaka hemmamatcher den här säsongen. Det förvånar säkert en del då man gärna tänker på dem som ett av Europas mest utpräglade possessionlag. Det är de så klart också men deras något rakare possessionfotboll i kombination med att de spelar i en liga där kortpassningsfotboll dominerar gör att de rätt sällan får extremt stora bollinnehav i matcher. Nu låter det som jag talar emot spelet som är taget, men det är för att jag inte har kommit in på motståndarlaget än. Är det någon match som Sevilla kan tänkas få ett väldigt stort bollinnehav i mer än någon annan, så är det i en match-up som den här. Leicester är ett av Europas rakaste fotbollslag och är antitesen till Sevilla sett till spelstil. Kortfattat vann de hela Premier League ifjol på att engelska lag var sårbara i defensiva omställningar.

Om Claudio Ranieri tänker som jag tycker att han borde göra, så borde Leicester spelstil vara än mer extrem än vanligt i den här matchen. Det enda sättet som Leicester, realistiskt sätt, kan såra Sevilla i den här matchen är genom ett överdrivet rakt och snabbt kontringsspel när de återerövrar bollen. Sevilla spelar, i likhet med Manchester City, med väldigt höga utgångspositioner när de har bollen och går att såra när de förlorar bollen i dessa positioner. Normalt sett hinner du dock inte spela dig ur några situationer och sedan gå på kontring eftersom de höga utgångspositionerna också medför en hög och aggressiv återerövringspress från Sevilla, som oftast hindrar lag från att kunna gå på kontring. Leicester har hanterat ett sådant här spelsystem tidigare, och åter igen refererar jag till Manchester City som vars spelstil liknar Sevilla i många avseenden.

Leicester har som bekant haft det svårt den här säsongen, mycket på grund av att många lag i Premier League har lärt sig sin läxa från förra säsongen och blivit mindre sårbara på den typen av extremt raka omställningar som Leicester allt som oftast spelar med. Därutöver hade de så klart allting med sig förra säsongen i form av utdelning och så vidare, där en återgång till mer normala nivåer den här säsongen var oundviklig. Hursomhelst, så är det en match den här säsongen som de ändå lyckades väldigt bra i och det var mot ingen mindre än Manchester City på hemmaplan. Hur de lyckades mot City? Varje gång Leicester erövrade bollen så slog de en lång boll i djupet, i princip i blindo, på Islam Slimani och framför allt Jamie Vardy. Målen som gjordes på kontringar föregicks av maximalt tre, fyra passningar innan avslut. Bollinnehavet för Leicester i den matchen? 22 %. Slutresultatet? 4-2 till Leicester.

Leicester spelar förvisso så här rätt ofta, men mot Manchester City blev taktiken extrem eftersom Ranieri kände till Citys sårbarhet centralt på omställningar. Sevilla har också haft den sårbarheten stundtals och här kan man spola tillbaka till säsongspremiären mot Espanyol på hemmaplan då de släppte in fyra mål på kontringar och hade 73 % bollinnehav (vann matchen med 6-4!). Nu tror jag inte att Leicester kommer kunna stå emot Sevilla på något sätt, utan snarare att det finns stor risk för att Sevilla kommer köra över Leicester fullständigt. Dels så har Sevilla stabiliserat sig och hittat en bättre balans på laget sedan den där 6-4-matchen mot Espanyol och dels så är Leicester långt ifrån den formen de hade när de var som bäst. Jag är dock rätt säker på Ranieri har spelat upp lite sekvenser från den där 4-2-vinsten mot City och att Leicester kommer ta med sig samma matchplan in i den här matchen. Det skulle därmed inte förvåna om vi får se en lika galen matchbild som igår!

Över 64,5 % bollinnehav för Sevilla spelas till 1,90 hos Unibet.

UPPDATERING: Fyllde på med unit på Fulham ikväll också som står i 2,54 på Pinnacle just nu. Spelade 2,30 innan debaclet mot Tottenham i söndags, möjligtvis lite sämre möjligheter nu med tanke på den insatsen men 2,54 är ändå alldeles för högt mot ett Bristol City som saknar Tammy Abraham.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.