Speltips: El Classico!

Dags för vecka tre i årets upplaga av Premier League, Leeds är staden vi rör oss emot och oj vilken kväll vi har att se fram emot. Jag tänker kort gå igenom alla matcherna istället för att skriva mycket om en. Det finns nämligen bra spelmöjligheter på många olika ställen ikväll och det måste utnyttjas. Vissa kvällar kan det bli sex spel medans det andra kvällar kan bli ett spel. När värdet finns måste det utnyttjas, och ikväll är en sådan kväll.

20:15

Slaget om Skottland.

Gary Anderson-Peter Wright

En helskottskt batalj öppnar upp kvällen, världstvåan mot världstrean. Det måste ju bara bli en jämn match eller hur? För en vecka sedan hade jag sagt nej, men efter att sett Peter Wright i kvalet till Uk Open, dartens motsvarighet till FA-Cupen, så tror jag detta blir tight.

Gary Anderson har det senaste två åren blivit solklar tvåa på rankingen. Han kommer inte åt Van Gerwen på förstaplatsen och ingen bakom kommer riktigt åt honom. Han har kommit och blivit så stabil att man så gott som alltid vet vad man får av honom. Hans 180s har tenderat på att försvinna någon match här och där, men han scorear trots det alltid tungt med 140s. Gary har även gått från att för ett par år sedan varit en spelare som inte träffar dubblar till en som nästan inte missar. Så att Gary gör en bra och stabil match ikväll, det kan vi förvänta oss.

Peter Wright på andra sidan ska dock inte räknas bort ikväll. Den gångna helgen gjorde Peter nästan rent hus i Wigan bakom stängda dörrar. 14 segrar på 16 matcher där om enda förlusterna kom mot Michael van Gerwen och Michael Smith. En extremt bra helg där Peter inte kastade många pilar fel. Denna form lär han hålla upp om han ska ha någon chans ikväll. Jag tror Peter kommer få det tufft i spelet från 501-200 men kommer vara den vassare i "närspelet". Oddsen på vinnare för denna match tycker jag ligger korrekt. Linan på Peter Wrights checkout tycker jag dock borde ligga högre och därav ska den huggas.

Peter måste vara den bättre av dom två i att checka ut ikväll och det vet han. Lägen som måste tas mot Gary är checkouts på 100, 116, 120 och andra kombinationer dom brukar vilja lämna, för Gary kommer vara där och sätta press.

Spel: Peter Wright högsta checkout över 96,5 @1,83 //1,5u Flat (Betfair)

21:00

Ostabil VS Stabil

Adrian Lewis-James Wade

Är det någon gång under kvällen du ska natta ungarna eller fylla på chipsskålen så är det här. Adrian Lewis blandar och ger mer än någon annan på touren vilket har involverat honom i ett gäng riktigt dåliga matcher på sistonde.

James Wade är som alla andra i denna liga en väldigt bra dartspelare, förmodligen den man vet flest gånger vad man får ut av. Ett average på kring 95 och ett skarpskytte på dubbel 20 och dubbel 10. James är ingen 180 maskin, eller någon som kastar tunga scores för den delen men han kastar sina 100+ scores och missar sällan dubblar. Denna stabilitet på denna nivå gör han farlig. Framförallt när han ställs mot en så pass ojämn spelare som Adrian.

Att Dave Chisnall gjorde en bedrövlig insats mot Adrian förra veckan har gjort oddset gott inför ikväll. Jag tycker nämnligen inte Adrian ska vara favorit ikväll som oddsen antyder just nu. James stabilitet tror jag avgör denna match till hans fördel i detta korta format mot en Adrian som börjat året riktigt ostabilt.

H2H är långt ifrån det viktigaste i dart, men James leder den 27-19 vilket tyder på att hans stabilitet ofta är den viktigaste ingrediensen i denna matchup.

Spel: James Wade Draw No Bet @2,17 //1,5u Flat (Pinnacle)

21:45

EL CLASSICO

Phil Taylor-Raymond van Barneveld

En lång, lång rivalitet börjat gå mot sitt slut. Det gör något ont att veta att detta är sista året vi får se dessa två mötas innan Phil lägger upp pilarna på hyllan. Hyllningen av honom får dock vänta till i jul, först ska vi avnjuta hans sista år och hans sista dueller mot Barney.

En enkel motivering till detta spel hade varit på enkelt som att Barney just nu är den bättre spelaren av dom två, och det håller inte bolagen inte med om. Detta ger oss ett så kallat värdespel som måste klickas.

Barney är i mina och de flesta andras ögon världstrea. Framförallt är han en bättre dartspelare än vad Phil Taylor. I världsmästerskapen nu senast bevisade han just det när han slog ut Phil. Barney som nuförtiden oftast bara taggar till under VM ska ge hela året ett ärligt försök i år har han sagt och det syns redan då han sett bra ut under de första veckorna. Båda spelarna spelade 6-6 förra veckan. Phil bör doch ha förlorat sin match medans Barney bör ha vunnit sin match. Den variansen tror jag jämnar ut sig ikväll när Barney får med sig vinsten och två fräscha poäng hem från Leeds. Jag förstår inte varför Barney går underdog, kvällens mest självklara klick!

Spel: Raymond van Barneveld @2,87 //1,5U Flat (William Hill)

Spel: Raymond van Barneveld högsta checkout över 86,5 @1,83 //1,5U Flat (Betfair)

22:30

Hatmöte.

Michael van Gerwen-Jelle Klaasen

Förmodligen kommer Sky Sports filma publiken när dessa två möts på scen och där man vanligtvis skakar hand. Dessa två kommer nämligen inte skaka hand. Stämningen mellan dessa är så oskön den kan bli, och på alla event alla Premier League spelare gör tillsammans står dom alltid på olika sidor. Anledningen? Jelle har misskött sig mot Van Gerwens flickväns lillasyster. Det sägs att han under en period skickat nakenbilder på sig själv till Van Gerwens flickväns 15åriga syster. Detta är något Van Gerwen inte tog lätt på och han kan knappt kolla på Jelle nuförtiden. Vill du veta mer är det bara att googla.

Klaasen är en av motståndarna som gör att Van Gerwen gasar igång på sin sjunde växel direkt, japp han har en sjunde växel. Han är omänsklig. Denna sjunde växel han har är inget man som motståndare vill se, men Jelle har inget val. Jelle brukar dock hänga med Van Gerwen rätt bra, detta på grund utav hans tunga artilleri han alltid tar fram mot Van Gerwen. Van Gerwens fart i spelet passar Jelle fantastiskt vilket gör denna matchup helt j*vla otrolig för den objektive.

Jelle bör hänga med Van Gerwen från 501-200 i de flesta legs, han behöver bara vara klinsik i sina checkouts så kan han plocka fler legs än många tror. Ska han dock göra det måste han vara säkerheten själv på checkouts kring 100 strecket och strax över. När han ställdes mot Gary Anderson förra veckan som är en identisk motståndare fast några procent sämre så löste han en checkout på 122. Checkouts som dessa måste ut ikväll, och det är han kapabel till.

Att Van Gerwen är säkerheten själv i allt som har med sporten dart behöver jag knappt motivera längre. Han träffar det han siktar på, typ. Han kastade två ninedarters i en och samma match den gångna helgen i Uk Open kvalet,

. Det finns inga ord för hur sjukt det är, så formen är bra och hans checkouts sitter där dom ska. Oddset som ges på spelet nedan är tokhögt och det måste klickas hur en utgången blir. Farhågan jag har är att Van Gerwen kör över Jelle helt, men Jelle bör skapa sina chanser och därav måste spelet klickas.

Spel: Båda spelarna att ha en checkout på 100+ @5,50 //1,5U Flat (William Hill)

23:00

Formen bör avgöra.

Dave Chisnall-Kim Huybrechts

Dave har startat den här säsongen tvärtemot hur han hade hoppats. Förlust mot Phil Taylor med 3-7 och förlust mot Adrian Lewis med 2-7. Presationerna i dessa matcher har varit under all kritik och han har inte alls kommit upp i nivå. Inte ens hans 180s som brukar vara signumet har kommit igång. Inte heller i Uk Open kvalet som spelats lyckades han spela sig in i form. Förlust mot tre spelare han bara ska slå.

Kim Huybrechts har börjat säsongen med 5-7 mot James Wade och 6-6 mot Raymond van Barneveld. Prestationerna har dock varit väldigt bra och han är helt klart inne i säsongen. Under Uk Open kvalet levererade han på en stabil nivå och fick enbart stryk av topp 20 spelare. Senast Kim var i Premier League så spelade han bra men fick inte ut något av det, han missade i fel lägen och blev straffad. Han säger själv att han lärde sig mycket under sin debutsäsong och att han nu är redo att börja plocka poäng.

Med tanke på båda dessa spelares form så finns det ingen anledning från bolagens sida att sätta "Chizzy" som favorit. Kim har startat säsongen betydligt mycket bättre spelmässigt och det tror jag han får utdelning för idag!

Spel: Kim Huybrechts Draw no Bet @2,20 //1,5U Flat (William Hill)

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt