Speltips: San Siro bjuder på underhållning.

Full fart under tisdagen där våra sociala flöden är fullspäckade med rykten och övergångar på den dag som vi kallar Deadline Day. Det ska även spelas fotboll denna dag och förutom ett massivt engelskt utbud så har vi även en kvartsfinal i Coppa Italia som ska avverkas. Där reser Lazio till Milano för att göra upp med Inter om en semifinal-plats i en batalj jag ser fram emot väldigt mycket.

För det finns några frågor att ställa sig kring lagen, vad händer just nu med Lazio och kan Inter fortsätta att dissekera allt som kommer i deras värld?

Vi börjar i de ljusblå:as land, där Inzaghis mannar ligger på en femte plats i ligan och kämpar hårt om sin Europaplats. Blås av säsongen här och man har presterat max ur sitt lag och har gjort en supersäsong sett till vad som förväntades innan ligan drog igång. Nu fungerar det ju inte så och man har en höst att hinna falla igenom på. Man ska inte dra för mycket växlar av lagets senaste match, den där man på hemmaplan förlorade med 0-1 efter ett snöpligt baklängesmål i 90:e minuten, på Chievos egentligen enda anfall. Där Chievo med en 37-årig Sorrentino som nog, på ålderns höst, är i sitt livs form gjorde en makaber målvaktsinsats. Lazio borde såklart ha vunnit här, men man gör historiskt sett ett par sådana här matcher per säsong. Man saknade även lagets målskytt Immobile och man kan nog ana att Djordevic inte får särskilt många chanser till att visa upp sig.

Efter matchen hamnade Biglia i blåsväder efter en incident med en Laziosupporter som påstås ha spottat på han. Det sägs vara överstökat nu men just sådana här små incidenter inträffar oftast när det är på väg att gå neråt, iallafall i Italien. För man har ju även en match emot Juventus där man var ruskigt tama, defensivt men framförallt var de offensiva spelarna som vi sett under våren helt under isen, även här alltså. Då pratar vi inte om suveräna Juve med totalt obräckbart försvar, utan ett Juventus som förutom en extremt offensivt balanserad elva även har haft stora försvarsproblem under säsongen. Kanske förstorar jag upp något här men känslan är att Lazio överpresterat (vilket även backas upp genom en snabbkoll på olika xG-kartor) och att man nu går in emot en tuffare höst.

Till matchen ikväll har man enbart Keita borta och man förväntas att ställa upp en nästintill ordinarie elva, där unge Murgia eventuellt tar en plats på mittfältet och med någon mindre rotation defensivt.

Till blåsvart och Inter så går man ju som tåget, det har ingen missat. Senast i lördags städade man av Pescara med 3-0 och inkasserade ännu en vinst, den sjunde i ligan på rad. Pioli har gjort underverk i Inter och har som ende tränare på mycket längre faktiskt fått ut den kvalité som finns i truppen. Cupen är prioriterad högt och en cupvinst skulle innebära ett stort erkännande till Pioli om man lyckades ta sig hela vägen.

Man besitter en väldigt fin bredd i truppen, särskilt på mittfältet och även om ytterbackarna, ännu en gång, är lagets svaga del så blottas dem inte i närheten så mycket som tidigare. Någonting signifikativt för Inters Pioli har varit hur starkt man inleder sina matcher, framförallt hemma på San Siro. Utifrån verkar förberedelserna vara helt annolunda än tidigare och man går ut välmedvetna om vad som krävs och förväntas ifrån dem. Framförallt är presspelet extremt förbättrat och man visar på en hunger samt attityd det var länge sedan man såg och som en följd begår laget så mycket färre misstag som resulterar i bakslag. Riktigt kul att se och det blir intressant och se hur långt Intertåget kan fortsätta att rulla innan man stöter på motgång.

Även i Inter har man fullt manskap att tillgå, bortsett ifrån Ranocchia som idag blev klar för utlåning till Hull.

Jag menar på att man ikväll går ut som tidigare där man tar kontroll över matchen och gör det med fulla krafter. Det emot ett Lazio vars självförtroende troligvist vacklat lite och som eventuellt är på nedgång. Det skulle inte förvåna mig om Lazio däremot kan hitta in i matchen men just inledningsvis förväntar jag mig en drös Interchanser och ett något rörigt Lazio. Jag kommer som ni säkert börjar inse att spela ännu ett halvtidsspel här, jag tycker priserna där är i ett mer tilltalande spann och ger mig ett större utrymme värdemässigt jämfört med fulltidsvinsten som rört sig under 2.00 och är en bit ifrån vad jag hade velat ha. Som om det ovanstående inte skulle räcka för motivering har jag även tagit fram lite statistik jag vill berätta om.

Lazio har på bortaplan under årets ligaspel legat under i halvtid emot Juventus, Torino och Milan. Matcher då man varit underdogs, vilket man även är idag. Man har en mållös första halvlek borta emot Napoli under november, då Napoli fortfarande hade problem med att få till det offensiva spelet. Sedan har de en match i december emot just Inter där man höll upp laget bra och matchen var jämn under första. Under den halvleken så visade Inter inte alls samma aggresivitet och hade problem med att få till spelet, något man sedan i andra fick igång och Lazio föll ihop som ett korthus och förlorade 3-0. Man har även tre matcher där man i halvtid lett matchen (Palermo, Sampdoria och Udinese) men då har man varit oddsfavoriter också.

Inter (under Pioli) har 5 matcher av 7 möjliga på hemmaplan där med lett i halvtid. Förutom hemmamötet med Lazio som jag nämnde precis ovan så har man en plump emot Chievo (0-1HT). Kommer ni ihåg att jag nämnde den där 37-årige Sorrentino som är i sitt livs form? Han tog även här precis allt i första halvlek. Den halvleken hade Inter 68% bollinnehav, 14 skott där 6 gick på mål, man skapade 9 hörnor och dominerade matchen totalt. Chievo var över planhalvan 1 gång. Inter vände tillslut matchen under andra halvlek och vann tillslut med 3-1.

Vi kan hitta priser runt 2.50-2.60 för att Inter ska leda i halvtid och det tycker jag känns väldigt prisvärt sett till förutsättningarna här ovan. Men eftersom det trots allt är en cupmatch väljer jag att ta en försiktigare lina. Inter -0.25 (HT) betalar 2.07 hos Pinnacle och det slår jag till på.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.