Speltips: PSG har gott om tid på sig att ta in Monacos försprång

Tjena!

Fulham körde över Hull i en 4-1-seger i FA-cupen och fixade ett fint totalresultat för helgen på över 5 units. Förhoppningsvis kan man fortsätta på det spåret under den kommande veckan. Utbudet på matcher i England är i alla fall enormt, så att hitta spel har inte varit några problem. Jag har lagt in ett helt koppel med spel i spelboken till de matcherna under dagen, men det här inlägget tänkte jag framför allt ägna åt ett långtidsspel i Ligue 1. Några av de bättre spelen i England som fortfarande finns kvar får eventuellt lite utrymme i slutet.

Långtidsspelet som åsyftas är Paris SG att vinna Ligue 1, vilket spelas till 1,90 hos Unibet efter kvällens 1-1-resultat i PSG - Monaco. Det här blir mitt första inlägg om den franska ligan och jag ska börja med att vara ärlig och säga att fransk fotboll inte är mitt främsta expertisområde. Ligue 1 är till och med den enda av de fem europeiska toppligorna som jag inte för någon löpande förväntad mål- eller liknande skottbaserad statistik på. Jag är likväl övertygad om att det här är ett bra spel och det av ett flertal anledningar. Dels så är jag inte orolig för PSG som känns klart på uppåtgående för stunden och dels så tycker jag att utmanarna, Monaco och Nice, har fått ut maxresultat på sina prestationer.

Om vi börjar med PSG så är det lätt att titta på tabellen och se den första halvan av säsongen som ett stort misslyckande. Den nye tränaren Unai Emery fick en hel del kritik i inledningen av säsongen när de tappade poäng i enklare matcher och det spelmässiga såg sämre ut än vanligt. Som alltid tar det dock ett tag för en ny tränare att implementera sin spelstil och i PSGs fall är det tydligt att prestationerna hela tiden har succesivt förbättrats under Emery. Inför matchen mot Monaco ikväll var PSG inne på sin bästa svit under Emery med sju raka vinster och 21-1 målskillnad. Det oavgjorda resultatet mot Monaco var så klart en besvikelse och överlag trodde jag PSG skulle vara något bättre. Överlag var kvaliteten på matchen lite sådär och även om Monaco säkert inte hade något emot det så var det ingen bländande fotboll från deras sida heller.

Monaco är den stora utmanaren till ligatiteln trots att Nice också finns på samma poäng. Just nu ligger de båda lagen på 49 poäng, tre poäng före PSG, vilket i mina ögon är en något orättvis spegling av hur bra de olika lagen har varit. Framför allt Nice har haft en helt otrolig utdelning på sina prestationer och i princip fått med sig maxresultat i samtliga matcher. Monaco har varit klart bättre än så även om de också haft med sig ett visst mått av tur i sin utdelning. Tränaren Leonardo Jardim har skruvat lite på balansen och låtit offensiven få en viktigare roll i Monacos spelstil. Den före detta superanfallaren Falcao är tillbaka efter misslyckade Premier League-äventyr och har dessutom hittat tillbaka i gammal god målform. Sammantaget tycker jag dock inte att de har varit så pass bra att de ska klara av att hålla ett trepoängsförsprång till ett avsevärt bättre lag i form av PSG. Truppmässigt är PSG väldigt mycket starkare än Monaco och även prestationsmässigt tycker jag PSG har varit så pass mycket bättre att de är spelvärda till 1,90 med 3,5 poängs handicap. Oddset känns som en klar överreaktion på kvällens resultat.

PSG att vinna Ligue 1 spelas till 1,90 hos Unibet.

De bästa spelen i England har dessvärre droppat i odds (jag skickar ut på Twitter när jag lägger in spel i spelboken), men det finns åtminstone några matcher som är värda att nämna. Jag tänkte nämna två stycken, dels Blackburn - QPR och dels Southend - Scunthorpe. I den första matchen är jag inne på att Blackburn är överskattade och för stora favoriter till de nuvarande oddsen (spelas till runt 2,25). Blackburn ligger näst sist och har varit horribla försvarsmässigt under hela säsongen. I nuläget kan jag inte se att de ska stå i 2,25 mot i princip något lag i Championship. QPR är heller inte bra men jag blev ändå lite positivt överraskad av deras prestation mot Fulham förra veckan. Möjligen kan de vara lite på gång, även om mitt förtroende för tränaren Ian Holloway är begränsat för att utrrycka det milt. Southend - Scunthorpe är toppmöte i League One där bortalaget är väl stora favoriter i mina ögon. Scunthorpe befinner sig i ett väldigt fint utgånsläge för att ta en direktplats till Championship. Överlag har de dock haft en del tur med utfallen och fått med sig maxresultat i många tajta matcher. Southend har varit riktigt starka de senaste månaderna och kommer väldigt svårslagna på bortaplan. Jag tror även risken för en tajt och målsnål match är överhängande i det här toppmötet.

Jag spelar QPR +0,5 till 1,66 hos bet365 och Southend +0,5 till 1,615 hos Bet365. Jag har även spelat under 2,5 mål i Southend - Scunthorpe till 1,92 hos SBOBet. Det spelas numera till 1,86 men är fortfarande spelbart i mina ögon (max ett par punkter ner dock).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.