Bloggen är uppe i fyra raka vinster vilket givetvis är riktigt gött. Corinthians avfärdade Juventus tämligen enkelt och -1 satt hur säkert som helst, så som det ska vara :) Denna och kommande vecka sparkar diverse regionsmästerskap i Brasilien igång. Överlag känns bettingen på regionsmästerskapen betydligt enklare än bettingen på Serie A och Serie B, i varje fall har det känts så de senaste två säsongerna. I dessa regionsmästerskap går det emellanåt att hitta riktigt fint värde om man är ute i tid då det inte hör till ovanligheterna att vissa lag som slåss på flera fronter bortprioriterar vissa matcher. Ikväll är det den relativt nya "Primeira Liga" som står på menyn. En liga som startades så sent som 2015 där man slagit ihop lagen från Rio de Janeiro, Minas Gerais och södra Brasilien i hopp om att öka intäkter och intresset för "försäsongen". Bland dem deltagande lagen hittar vi bland annat storklubbarna Fluminense, Internacional, Flamengo, Gremio, Atletico Mineiro samt Cruzeiro. Först att ställas på prov är Fluminense, från Rio de Janeiro.

Fluminense - Criciuma - Primeira Liga
Avspark:
24 Januari 23:00

Regerande Primeira Liga-mästarna Fluminense lyckades inte ta med sig dem positiva vibesen från Primeira Liga in till Serie A och stod för ännu ett mellanår i den brasilianska högstadivisionen. Så kan de givetvis inte ha det och ledningen har valt att öppna plånboken i hopp om att ta tillbaka Fluminense till toppen. Bland annat har den defensive mittfältaren Jefferson Orijuela och yttern/tian Junior Sornoza hämtats in från Independiente del Valle, förra årets succélag i Copa Libertadores. Dessa herrar kan båda rankas som två av dem, åtminstone på förhand, bästa värvningarna till den brasilianska ligan. Orijuela och Sornoza var båda nyckelspelare och bidrog i allra högsta grad till Independientes andraplats i Copa Libertadores. Annars så ser det ut som att Fluminense kommer att behålla större delen av truppen bortsett från lite dökött som man redan gjort sig av med. Under de senaste säsongerna har Fluminenses mest framstående spelare huserat antingen i anfallet (Fred) eller på kanten (Scarpa), vilket märkts väl tydligt i deras oförmåga att kontrollera matcher. Med dem två nyförvärven får Fluminense in en riktigt stabil defensiv mittfältare och en tia som både kan göra mål och luckra upp dem allra tätaste försvaren. I teorin känns det som att ledningen har tänkt till ordentligt och förhoppningsvis ger det även resultat på plan. Inför premiären har Fluminense träningsspelat tre gånger mot relativt svagt motstånd och vunnit lika många gånger. Ikväll saknas Gustavo Scarpa som är uttagen till det "inhemska" brasilianska landslaget som skall träningsspela mot Colombia i en välgörenhetsmatch vars intäkter går till de bortgångna Chapecoensespelarnas familjer. Ecuatorianska duon är förövrigt spelklara och förväntas båda spela från start.
Preliminär elva: Diego Cavalieri, Lucas, Renato Chaves, Henrique och Leo; Douglas, Orejuela, Sornoza och Marcos Júnior; Wellington och Henrique Dourado.

Criciuma lämnar ännu en halvdan säsong i Serie B bakom sig och blickar framåt mot nya och förhoppningsvis bättre tider. In har förre Sporting och Fenerbahce-anfallaren, och alltså numera tränaren, Deivid plockats in för att ge laget nya krafter. Deivid förespråkar en offensiv fotboll och ser gärna att hans lag är bollförande, något som jag har svårt att se Criciuma klara av med nuvarande trupp. Spelarna han har till sitt förfogande är ungefär demsamma som spelade i förra årets Serie B minus förra säsongens bäste målgörare Robert som har ersatts av Pimentinha från Sampaio Correa. Under försäsongen har man endast spelat en träningsmatch, i vilken man kryssade 1-1 mot Serie D laget Caixas och prestationen lämnade mycket att önska. Trots att Deivid utåt sagt att laget gjorde en ok prestation så har han även nyligen uttryckt en önskan om att ledningen ska skynda på med förstärkningarna så att han ska kunna få ut maximalt av sin taktik och sina idéer. Idéer som tar tid att nöta in när man kommer till en ny klubb, fråga bara Pep Guardiola.
Preliminär elva: Luiz; Maicon Silva, Raphael Silva, Giaretta och Marlon; Barreto, Douglas Moreira och Alex Maranhão; Pimentinha, Jheimy och Pitbull.

Eftersom Criciuma inte hunnit spetsa till truppen och orutinerade tränaren Deivid knappast hunnit sätta taktiken ordentligt så har jag svårt att se hur Criciuma ska kunna hota Fluminense. Deivid har sagt att han tror på allvar att de kan spela på lika villkor mot Fluminense, trots att de spelar på bortplan. Det känns väldigt naivt av den orutinerade tränaren och jag tror att Fluminense kommer att avfärda Criciuma tämligen enkelt. Med bättre matchtempo, mer kvalité och med publikens stöd så skall Fluminense ta detta bara man lägger manken till. Fluminense -0.75 känns fint. Sbobet ger just nu 1.89 på det och det plockar vi med 2U.

Jag håller insatsen "nere" eftersom jag stött på loja brassar allt för många gånger under dem senaste åren, men förutsättningarna känns i övrigt väldigt bra.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.