Speltips: Vi drar till huvudstaden igen!

Helgen närmar sig med stormsteg och flertalet spelobjekt är på ingång men jag tänkte än en gång stanna till i Coppa Italia för ett tredje besök på tre dagar.

Sampdoria har rest upp till Rom inför kvällsmötet med Roma och det är ett Sampdoria vars form skulle kunna ifrågasättas. Man gjorde ju en heroisk insats emot Napoli för två ligaomgångar sedan, där man tillslut inte orkade hålla i då man drog på sig ett rött kort en kvart in i andra halvlek och ledning 0-1. Det var ett hårt dömt andra gula kort Silvestre fick tyvärr och Napoli vände dessutom matchen med ett segermål som kom i 93:e minuten. Man var dessutom riktigt dåliga hemma emot Empoli där man kanske till och med borde ha förlorat och en förlust emot Chievo är ingenting som imponerar direkt. Bortaspelet har varit under all kritik och man får gå tillbaka till Augusti för att hitta en vinst.

Förutom den matchen har det sett tungt ut på sistone, man har dragits med lite skador men framförallt har man haft svårt att hitta nätet. Sampdorias viktige striker Muriel inledde säsongen bra målmässigt men står numera på 7 matcher utan mål och även om han verkar ha dragits med någon sorts halvskada är det en utebliven målskörd ett lag som Sampdoria inte har råd med.

Sampdoria saknar till matchen ordinarie ytterbacken Sala och viktige Barreto på mittfältet, lagets kreativa nav Alvarez saknas även han. Jag tror dessutom man kommer att rotera en hel del här.

Sampdorias tränare Giampaolo har inför matchen varit ute och gnällt lite över cupens format där han tycker storlagen får för stor fördel och hur orättvist det är när de dessutom får spela på hemmaplan. Han säger såklart att de ska ge det sitt bästa försök men verkar i överlag sakna opportunism inför matchen. Sampdoria har inte heller kunnat träna som de velat i veckan då planerna på träningsanläggningen varit i dåligt skick. Det osar en slags apatisk stämning över Sampdoria inför kvällens möte och som nog har tankarna på den svåra bortamatchen emot Atalanta i helgen.

Roma kommer till matchen med en stark matchtrupp och är i en otrolig form. Man kommer ifrån två stabila vinster på bortaplan där båda matchernas siffror skrevs till 0-1. Mot Udinese brände man en hel del chanser och Dzeko som har haft en riktigt fin säsong brände läge efter läge. Det jag sett på senare tiden hos Roma är inte det att man vinner utan man är helt plötsligt väldigt solida defensivt. Sedan Spalletti implenterade trebackslinjen så har Roma imponerat och visat upp en defensiv sida jag inte sett hos laget på flera år, det ligger ju såklart någonting i det här att spretiga försvarare som har positionsproblem i en fyrabackslinje och som exponeras oftare än de borde har det lättare när dem ställs med en extra back som kan täcka upp när de begår misstag och som dessutom tillåter mer tid att framhäva deras bättre egenskaper.

Roma är obesegrade hemma på Stadio Olimpico med raden 9-0-0 och målskillnaden 27-7. Man saknar långtidsskadade Florenzi samt Salah som är på Afrikanska mästerskapen. Man kommer att vila Szczesny till förmån för Alisson där det är värt att poängtera att den sistnämnde faktiskt är en väldigt duktig målvakt.

Rimligtvis bör man vila någon försvarare och Mario Rui sägs få speltid för första gånger i klubben men ser man på det uttagna mittfältet och anfallet är där inga juniorer eller reserver direkt.

Jag tror starkt på Roma idag, de har alla möjligheter i världen att blåsa iväg ett reservbetonat Sampdoria. Spelar egentligen aldrig handikappslinor på Roma men så som deras försvar utvecklats och vad de har visat upp sedan starten på december så känner jag att det är dags att ge dom chansen. Överlinan är inte heller något alternativ då den är satt aldelles för hög och hade Sampdoria visat någon som helst viljeattityd hade underspel varit aktuellt men nu tror jag det kan rinna iväg om de får sig en dålig start. Romalinorna har höjts under dagen till mer rimliga nivåer och Roma -1.0 ger numera hela 1.76.

Jag går dock för det och tar en kvartsboll högre lina, just på grund utav anledningarna nämnda här ovan. Roma -1.25 spelas till 2.05 hos Pinnacle och är spelbar 10-12 punkter nedåt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.