Speltips: Burnley-Sunderland

Matchen mellan Torino och Milan blev lika intressant som jag hade trott på förhand. Torino inledde den första halvleken starkt och ledde matchen med 2-0 efter 26 spelade minuter. Ljajic hade chansen att ge Torino ledningen med 3-0 när laget fick straff i slutet av den första halvleken men Donnarumma räddade straffen i vanlig ordning och den första halvleken slutade därför 2-0. Milan kom tillbaka i den andra halvleken och reducerade till 2-1 i den 55:e minuten. Några minuter senare fick även Milan straff och Bacca kvitterade till 2-2 vilket även blev slutresultatet. Gårdagens bloggspel (Ö2,5 i Torino-Milan) gick därför in med marginal. Statistiken är från alla tävlingsmatcher från den 13:e augusti och framåt.

Tisdagens utbud är inte det bästa men jag har ändå funnit ett bra spel i FA-cupmatchen mellan Burnley och Sunderland.

Spel: Burnley -0,5 @ 1,877

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Burnley

Fem senaste matcherna:

1-0 (hemma), 4-1 (hemma), 2-1 (borta), 0-0 (borta), 1-0 (hemma).

Fem senaste hemmamatcherna:

1-2, 3-2, 1-0, 4-1, 1-0.

Resultat från relevanta matcher:

0-1 (hemma), 1-1 (hemma), 3-2 (hemma), 1-0 (borta), 1-0 (hemma), 3-1 (hemma), 0-0 (borta).

Resultat från relevanta hemmamatcher:

0-1, 1-1, 3-2, 1-0, 3-1.

Burnley är inte direkt det roligaste laget att kolla på Premier League men laget har faktiskt spelat riktigt bra fotboll på sistone. På hemmaplan är man särskilt starka. Burnley har vunnit fyra raka hemmamatcher och det är sällan publiken hemma på Turf Moor blir besviken. Lagets näst bästa målskytt förra året, Vokes, har fått nöta mycket bänk på sistone och det är istället österrikaren Barnes som har fått ta plats på topp tillsammans med Gray. Gray och Barnes kompletterar varandra bra och det ser ut som att de kommer att få bilda anfallspar även framöver. Något jag gillar med Burnley är att många spelare i laget har gjort mål den här säsongen. 13 av de 19 utespelare som har spelat PL-fotboll säsongen 2016/17 har gjort mål under ligaspelet, en siffra som inte ens serieledaren Chelsea kan matcha. Fördelen med att många spelare har gjort mål är att laget inte blir lika beroende av enskilda spelare, vilket innebär att man inte blir lika sårbara för att en spelare har en dålig dag. Jag tycker att Burnley har tagit för sig mycket mer än vad jag trodde och laget spelar mycket bättre fotboll än vad de gjorde för två säsonger sedan när man blev nedflyttade till Championship.

Burnleys startelva (4-2-3-1): Pope - Flanagan, Tarkowski, Keane, Darikwa - Barton, Defour - Boyd, Hendrick, Kightly - Vokes.

Sunderland

Fem senaste matcherna:

3-1 (borta), 4-1 (borta), 2-2 (hemma), 0-0 (hemma), 1-3 (hemma).

Fem senaste bortamatcherna:

1-2, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1.

Resultat från relevanta matcher:

1-2 (hemma), 2-3 (hemma), 1-1 (hemma), 2-0 (borta), 1-0 (borta), 1-2 (borta), 1-0 (hemma), 4-1 (borta), 0-0 (hemma), 1-3 (hemma).

Resultat från relevanta bortamatcher:

2-0, 1-0, 1-2, 4-1.

Den här säsongen är det nog dags för Sunderland att lämna PL. Laget har klarat sig undan nedflyttning i allt för många år nu och då det inte är mycket som tyder på att Sunderland kommer att förbättra sitt spel vore det bästa för ligan att något duktigt Championshiplag får ta Sunderlands PL-plats istället för att Sunderland ska harva vidare i den engelska toppdivisionen. Den enda ljuspunkten i Sunderlands lag är anfallaren Defoe, som med sina tolv mål ligger på en delad femteplats i skytteligan i PL. Lagets form är katastrofal. Två poäng på de fem senaste matcherna är inte vad Sunderland behöver för att ta sig ur bottenträsket i ligan. Anmärkningsvärt vad gäller Sunderland är att bara fyra spelare i laget har gjort mål i ligaspelet, vilket är rent ut sagt värdelöst. Den enda som verkar kunna göra mål i laget är den nyssnämnde Defoe, vilket inte kommer att hålla för Sunderland, vare sig på kort sikt eller på lång sikt. Sunderland har inte bara problem med anfallsspelet. Försvarsspelet håller inte heller måttet. Man släpper nästan in i snitt två mål per match i ligan, siffror som knappast är smickrande. I de matcher jag har sett Sunderland spela har försvarsspelet bekräftat den usla statistiken. Backarna har svårt att samarbeta med varandra och det defensiva mittfältet stänger inte igen ytorna tillräckligt mycket. Sunderland är med andra ord ett lag som har ett väldigt dåligt anfallsspel och ett i princip lika dåligt försvarsspel. Ingen vinnande kombo, direkt.

Sunderlands startelva (4-2-3-1) : Mannone - Jones, Van Aanholt, Djilobodji, Manquillo - Denayer, Love - Honeyman, Larsson, Januzaj - Borini

Faktorer som talar för att Burnley vinner matchen:

1. Burnley vann senaste hemmamatchen mot Sunderland med 4-1 (31/12 - 16).

2. Burnleys fina hemmastatistik.

3. Sunderlands usla försvarsspel och lika usla anfallsspel.

4. Burnleys fina form och Sunderlands dåliga form.

5. Sunderlands bästa målskytt (Defoe), sitter på bänken.

Jag tror att vi kommer att få se en match som liknar den matchen som spelades på nyårsafton 2016. I den matchen dominerade Burnley spelet och vann rättvist med 4-1.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.