Speltips: Mexikanskt julgodis

Hallå där!

Hoppas att ni haft en trevlig jul tillsammans med era nära och kära. Det har blivit ett ganska långt uppehåll från bettingen eftersom Sydamerikaner tar sin julledighet på största allvar. Tiden har spenderats med att läsa på lite (ganska mycket) inför kommande Sao Paulo youth cup som kör igång i början av januari. Den såkallade Copinhan är ett skönt inslag under en period där det annars spelas rätt lite klubbfotboll i Sydamerika och är Brasiliens största och viktigaste ungdomsturnering. 120 lag medverkar i årets Copinha och spelschemat är ganska komprimerat. Det betyder alltså att vi kommer att ha mer än 20 matcher per dag under gruppspelet, mums! bet365 och Unibet har tidigare erbjudit odds på dem allra flesta matcherna samtidigt som även asiaterna har bjudit upp till dans på ett par matcher per dag. Jag vill gärna tro att det är lättare att hitta edge här gentemot bolagen då det trots allt är en otroligt stor turnering med sjukt många obskyra lag. Trupperna skiljer sig dessutom ganska mycket i denna turnering kontra fjolårets Copa do Brasil, Brasileirao U20 m.m då Copinhan egentligen är en u19 turnering. Detta medför att ett antal spelare faller bort från trupperna trots att de kanske inte fyllt 20 än och lag kan därför prestera bra mycket sämre än vad de gjort under turneringar som kan ha spelats så sent som 1-2 månader sen. 2015 var ett fint år bettingmässigt för min del och Copinhan rivstartade det året på bästa möjliga sätt. På 64 prespel, inom loppet av 3.5 vecka, hade jag en ROI som låg på 131% och en träffprocent på 71.67% utspritt på den europeiska och asiatiska marknaden. MEN, det är inte bara guld och gröna skogar. Samma turnering gick inte alls nå vidare i år och blev symboliskt för hela året. 2016 har ju sugit allmänt på väldigt många plan. Jag pratar om alltifrån politik till fotboll. Dessvärre har det också varit det sämsta spelåret för min del sedan jag började spela seriöst. 2017, äntligen kan man vända blad :) Copinhan blir en liten nystart och jag känner mig mer redo för den turneringen än under tidigare år. Jag har säkert lagt ner 15-20 timmar redan på att gå igenom trupper från samtliga turneringar under 2016, resultaten, trupper använda i specifika matcher (ja, sån info finns. Underbart), kollat upp avbräck pga u-landslag samt vilka spelare som faller ut ur truppen pga åldern och aktivt följt träningsmatcherna som ett trettiotal lag spelat inför Copinhan. Jag har gjort det mesta av grundjobbet men lär kötta på ett par timmar till inatt. Sen är det bara att invänta att trupperna släpps så att jag kan ställa de mot de som använts i år och börja dra lite slutsatser därefter, även om många redan dragits :) Sitter på en hel drös av anteckningar som lär växa på ytterligare tills Ferrovaria och Vila Nova kickar igång turneringen. 2017, bring it!
Ett prespel och blogginlägg hinner vi dock med innan vi latinska fotbollen stänger ner för i år, och det hittas i Mexico.

Tigres - Club America - Liga MX Final Avspark: 26 december 01:30

Då var det dags för den stora mexikanska finalen. Första mötet bjöd inte på något utan det var något lite mer åt UFC-hållet. Det var ont om chanser och bortsett från Big Mac Gignacs fina 0-1 precis innan HT så hände det inte speciellt mycket i chansväg från något utav lägren under de första 45 minuterna. I andra halvlek lyckades America kvittera via en hörna, såklart, innan matchen tvärdog. Tigres lyckades neutralisera America bra och plockade med sig ett kryss hem, vilket var det de siktade på. Trodde på förhand på både u2.5 och ett X, men då oddsen satt löjligt rätt så blev det noplay alltså.

Hemmalaget Tigres har med STORA ekonomiska muskler etablerat sig som ett riktigt topplag på senare tid. Laget drar sig inte för att splasha pengar och är bland dem klubbarna som investerat mest pengar i Liga MX under dem senaste säsongerna. Delort, Aquino, Damm, Zelarrayan, Uche, Sosa är par spelare som plockats in sedan 2015 och bara de har kostat mer än 40 miljoner dollar. Det är rätt hiskeliga summor när man talar om lag utanför dem europeiska toppligorna. Investeringarna har gett resultat och Tigres har spelat 5 finaler på dem senaste 2 åren. Apertura-vinsten 2015 och en andra plats i samma års upplaga av Copa Libertadores som "stand out" prestationer och ett par mindre titlar, såsom supercupen, vid sidan om.
Tigres trupp är av löjlig kvalité och kan offensivt skryta med många stjärnspelare. Aquino och Damm bidrar med en löjlig speed, Gignac och Sosa bidrar med mål. Att en spelare som Delort hålls utanför startelvan säger rätt mycket om Tigres offensiva kvalitéer. Men, trots alla stora offensiv namn så är det ändå Tigres defensiv som imponerat allra mest i ligaspelet. Deras 13 insläppta var tillsammans med Tijuanas 13 överlägset minst i ligan. Framåt såg det lite trögare ut men det har ibland känts som att Tigres löste tredjeplatsen i ligan på halvfart, som att de faktiskt sparat krafterna till slutspelet. Tigres kommer till finalen i storslagen form. Pumas (7-2) och Leon (3-1) har avfärdats på vägen och Tigres ser starkare ut än någonsin. Inga problem alls i truppen utom ett litet litet (stort) frågetecken kring Gignac. Gignac åkte på en hård smäll i första mötet och skadade nacken. Det blev ambulans och nackkrage för fransosen, men det känns som att det såg farligare ut än vad det egentligen var. Gignac har sedan dess rehabat och syntes i förrigår utan nackkrage. Jag sätter mina pengar på att han spelar, men blir det bänken inledningsvis för honom så kommer alltså Tigres andra fransos, Delort, att få chansen.

Club America har även de vuxit under säsongens gång och har visat en uppåtgående formkurva. Men jag skulle vilja påstå att de har haft en väldigt lättsam lottning fram tills finalen, så America har inte riktigt satts på prov. Man har också matchats rätt tufft på sistone och har inför nattens drabbning spelat 9 matcher på dryga månaden. Och då får vi också ha i åtanke att 3 av dessa spelades i Japan. Jag skrev ett par rader om America i senaste blogginlägget. Så om ni vill ha lite mer kött i benen när det kommer till America så rekommenderar jag er att kika här https://1x2.se/spelbloggar/18/giobetyouwin/3372/vm-foer-klubblag

Jag ser Tigres som det starkare laget här. Jag tycker också att den största skillnaden här är att Tigres är mer taktiskt slipade. Man har ett stabilt försvar men också en otrolig potential offensivt som har legat och snoozat fram tills det nu pågående slutspelet. Det är också värt att påpeka att America ALDRIG har vunnit en titel när dubbelmötet avgjorts på bortaplan.

Tigres maler ner trötta America-ben ikväll. -0.25 är taget @ 1.73 hos Unibet med 4U.

God jul och en god fortsättning på er alla!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.