Speltips: Bucklan hamnar i öknen?

Fan vad jag yrade sist. Något i stil med att allt var upplagt för en Schalkevinst men jag avböjde spel. Det blev en trygg hemmaseger för er som missade det. Inga röda siffror förra veckan men det kunde bli mer än miniplus. Vi släpper Tyskland och hela VM kvalet. Jag tänkte istället ta tillfället i akt att gå igenom vilka som har störst chans att sopa hem MLS nu när slutspelet stundar.

FC Dallas säsong har varit lysande. Oscar Pareja är inne på sin tredje säsong under sin fjärde sejour i klubben. Detta är dock första gången som han har huvudansvaret. Det har tagit sin tid men nu verkar han vara på god väg att ta klubben till ett gyllene år. Colombianen startade sin spelarkarriär just i Dallas där han spenderade sju långa år. När han lade skorna på hyllan så startade han som assisterande här, gick sedan vidare till USA U18 som slutade med succé och krädden haglade från hela landet. Där emellan tog han över Colorado och lyckades ta klubben till sitt första slutspel. Tillbaka till Texas och sammanlagt har nu Oscar varit 15 år i klubben. Skillnaden på Dallas och övriga lag som satsar är att man inte spenderat massa dollar på fixstjärnor utan man har ett mer homogent lag, många spelare har redan tillbringat flera år i klubben. Formationen är den moderna 4-2-3-1 och passar spelsättet utmärkt.

Först och främst har man seriens bästa målvakt i Chris Seitz tillsammans med Tim Howard i Colorado. Bägge slåss om flest hållna nollor. Chris har verkligen lyft sig då han var reserv så sent som i fjol. Försvaret är extremt organiserat för att spela i MLS. Hur linjen synkroniserar sig med mittfältet skulle till och med få Lagerbäck att lyfta på ett och annat. Den egna produkten Walker Zimmerman har utvecklats till klippa där bak, senast I toppmötet mot Galaxy vann han över 70% av alla dueller, mot spelare som Steven Gerrard, Giovanni Dos Santos och Robbie Keane.

De två sittande mittfältarna i Carlos Gruezo och Kelly DaCosta är en stor orsak till varför Dallas toppar serien. Da Costa är inne på sitt fjärde år i Texas och styr tempot på planen, bredvid sig har han en ny lekkamrat för i år. Carlos Gruezo. Talangen spenderade sin ungdom i Barcelonas akademi för att sedan spela lite Bundesliga fotboll i Stuttgart. 21 åringen har fortfarande en fin framtid framför sig.

Framåt sett är bredden det största hotet. Målskörden är ruskigt utspridd. Bara Diaz befinner sig på planen så kommer assisterna delas ut. Dallas blev i och med segern mot konkurrenten Galaxy klart för kvartsfinal. Man har nu alltså råd att rotera de två sista omgångarna + kvalveckan då de som hamnade på plats 2-6 spelar om en kvartsfinalplats. Man har endast kapitulerat vid ett tillfälle på hemmaplan i år och med hemmafördelen när man hamnat i förarsätet gör spelet ännu tyngre. Ibland kan temperaturen stå på 40+. Men tro inte att man kommer tappa matchträning i slutet. Man har även Amerikas svar på CL under tiden där Dallas även leder sin grupp.

De största hotet mot Dallas i mitt tycke är Toronto samt Colorado där bägge lagen har varit väldigt stabila under hela säsongen. Colorado påminner en del om Dallas, man har satt sin defensiv, den vitala delen har varit Tim Howards rutin. Men också Axel Sjöberg som varit helt ordinarie i år. Skadorna har duggat tätt i backlinjen under året så det har varit många vikarier bredvid stockholmaren i år. Ändå har man släppt in minst mål. Man är också det enda laget som segrat i Dallas.

Toronto däremot, hade redan något på gång förra året men laget var inte färdigt. Man har lärt sig att spela MED Giovinco istället för att bara skicka långt på honom. Nu gör Italienaren även målpassningar. I poängligan är han överlägsen trots att man nu vilar honom inför slutspelet. 39p på 26 matcher säger en hel del. Hans kvickhet och teknik samspelt med Altidores enorma styrka måste vara så jobbigt att möta som försvar. De kan anfalla på så många vis.

Dallas står nu som rättfärdig favorit att ta hem bucklan ihop med Galaxy. Man borde dock vara större enligt mig. 5.50 får vi hos Unibet på att guldet hamnar i Dallas. Jag investerar 1/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.