Speltips: Luton spelas trots sexig anfallsduo i Wycombe

Tjena!

Det är landslagsvecka och många dåliga och ojämna fotbollsmatcher, så jag har passat på att ta en kort men välbehövlig fotbollspaus. I helgen blir det i stort sett bara travfokus för min när det är Svenskt Travderby på hemmabanan Jägersro. I stort sett skriver jag för att det trots allt fanns några odds i League Two-matcherna Morecambe – Leyton Orient och Luton – Wycombe som jag inte kunde stå emot. Luton som för övrigt spräckte tisdagsspelet i Checkamore Trophy med sin 2-1-vinst mot Gillingham, där League One-laget Gillingham spelades under vitt skilda förutsättningar (Luton gjorde elva förändringar och lät bland annat en femtonåring spela). De andra två spelen på Bury och Leicesters U23-lag satt dock fint vilket innebar tisdagens trots allt kunde summeras på plussidan. För övrigt så blev det lite kaos i tisdagskväll när en del av lagen i Checkamore Trophy protestade mot det nya upplägget med akademilag och slängde ut reservlaget att spela (fast reglerna kräver att fem startspelare ska spela).

Imorgon är det alltså bland annat Luton, vilka i nuläget spelas till 2,00 mot Wycombe, som lockar spelmässigt. ”The Hatters” är utan tvekan ett av de bästa lagen i den här serien och förmodligen den främsta utmanaren till Portsmouth i titelstriden. Bortsett från de sju, åtta bästa lagen har jag, under normala förutsättningar, svårt att se att de ska stå i över 2,00 mot något lag på hemmaplan och särskilt inte när de är inne i en fin period. På de fem inledande omgångarna har man tagit tre vinster, en oavgjord och en förlust, vilket innebär en andraplats i tabellen. Poängtappen har något förvånande inträffat mot förväntade bottenlag i Yeovil och Stevenage, men spelmässigt ska det påpekas att det ändå sett relativt bra ut. Sett till skapade och tillsläppta målchanser är Luton näst bäst i serien så här långt (bakom Portsmouth) med runt 1,7 förväntade mål framåt, per match, och 1,1 förväntade mål bakåt, per match.

Wycombe å andra sidan har både haft prestations- och resultatmässiga problem i ligaspelet så här långt. På de inledande fem omgångarna har man tagit fem poäng och endast gjort tre mål framåt. I veckan tog man dock en imponerande seger mot Northampton i Checkamore Trophy där tränaren Gareth Ainsworth bland annat fick hoppa in och spela i slutskedet. Wycombe har nämligen dragits med en hel del skadeproblem och även till den här matchen ser det ut som man saknar ett helt koppel med spelare. Nu tog man förvisso in två spelare innan transferfönstret stängde i förrgår men ärlighetens namn känns det som två nödlösningar där den ene, en anfallare vid namn Scott Kashket, har gjort ett mål på 29 matcher under sin seniorkarriär. Killen är förvisso 20 år gammal och har varit en stor talang tidigare, hyllad som ”den nye Messi” när han flyttade till spanska Hércules akademi i tidig ålder. Faktumet att han inte fick förlängt som bänkspelare hos Leyton Orient säger nog ändå det mesta om var han står idag. Men på pappret har åtminstone Wycombe ett sexigt anfallspar, med FIFA-profilen Adebayo ”The Beast” Akinfenwa och nye Messi på topp.

Den andra matchen som ser spännande ut på förhand är den mellan Morecambe och Leyton Orient, där översidan känns spelvärd i nuläget. Morecambe är det tredje gången på en vecka som jag skriver om, så det mesta är nog redan sagt. Klubben såldes tydligen till en brasiliansk affärsman under gårdagen och även om det ska bli intressant att följa så lär det ha noll påverkan på morgondagens match. ”The Shrimps” har som bekant haft en sanslös utdelning så här långt och leder smått osannolikt serien efter fem omgångar. I den senaste ligamatchen blev man totalt utspelade mot Accrington och låg under med 2-0 när Accrington fick en man utvisad, varpå Morecambe lyckades vända till 3-2 innan matchen var slut. Prestationsmässigt har man dock fortfarande varit ett av de sämre lagen i serien och serieledningen kommer man säkerligen gå miste om redan under morgondagen. Leyton Orient är ett grundkapabelt lag som med allra största sannolikhet kommer vara med och slåss uppe i toppen om avancemang till League One. Londonlaget har en vinst, två oavgjorda och en förlust på de fem inledande omgångarna, men har sett rätt bra ut spelmässigt. Sett till skapade och tillsläppta målchanser har båda de här lagen haft en bra bit över 3 förväntade mål per match så här långt. Särskilt Morecambes försvarsspel har varit uselt och faktum är de släppt till flest målchanser i hela Football League (trots serieledningen!).

Jag spelar alltså Luton till 2,00 hos bet365 i den första matchen (Luton – Wycombe) och över 2,5 mål till 2,00 hos Pinnacle i den andra matchen (Morecambe – Leyton Orient).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt