Speltips: Sydamerikanskt VM-kval

Hallå där!

Senaste bloggreken Gremio -0.25 slutade tyvärr i 1/2 förlust. Reken kändes klockren, jag slog marknaden med mer än 30 punkter och matchbilden var ännu bättre än förväntad. Gremio dominerade fullständigt från minut ett och nog kändes det som att om bara de lyckades spräcka nollan så skulle detta bli tre enkla poäng. I den 57:e minuten gjorde Luan det och just då hade Gremio full kontroll över matchen. Trots att Gremio fortsatte dominera matchbilden så lyckades Robinho smyga emellan två försvarare och peta in kvitteringen i den 87:e minuten. Otroligt orättvist och jäkligt surt!

Nu i veckan är det dags för det sydamerikanska VM-kvalet och jag har plockat ut ett par spel som ligger i spelboken already. Nedanför har ni motivering till två av dessa.

Paraguay - Chile Avspark: 2 September 02:00
Spel: Båda lagen gör mål @ 1.81 4U
Bolag: Unibet

Här tycker jag mig ha hittat ett riktigt fint överodds. Paraguay har, trots svaga resultat i Copa America, börjat spela upp sig och kommer till matchen med 3 fina VM-kvalsresultat i ryggen. Det är inte bara de 5 poängen som imponerar utan också det faktum att man gjort minst 2 mål i dem 3 senaste matcherna. Detta bland annat på bortaplan mot hemmastarka Ecuador, och hemma mot stornationen Brasilien. Anfallsspelet har sett vassare ut än på länge och Ingolstadts Lezcano är stekhet i landslagströjan med 4 mål på dem 3 kvalmatcherna.

Dubbla Sydamerikanska mästarna Chile är ett just nu väldigt välmående landslag och dem senaste årens framfart kan väl knappast ha undgått den fotbollsintresserade. Med ett intensivt presspel och med en anfallsfotboll som heter duga, har chilenarna under dem två senaste världsmästerskapen charmat många åskådare. För chilenarna finns det inget som heter "att bevaka en ledning". Kanske är det så för att backlinjen är den överlägset sämsta lagdelen, eller så är det pga att spelarna fortfarande hör tidigare landslagstränaren Marcelo Bielsas galna skrik i huvudet (5 år senare). Vilket det än må vara så spelar Chile respektlöst oavsett motstånd och har alltid 3p i sikte. Deras styrka bygger främst på ett starkt kollektiv, att spela som en gemensam enhet, kryddat med individuell skicklighet från världsstjärnorna Alexis Sanchez och Arturo Vidal. Trots att samtliga spelare bidrar med sitt strå till stacken så finns det ett par spelare som har nyckelfunktioner och som är oersättliga. Två av dessa är out tilll dem kommande 2 VM-kvalmatcherna. Den första är målvakten Claudio Bravo. När man har en backlinje som defensivt sett är på sin höjd average är det otroligt viktigt med en trygg sista utpost. Claudio Bravo är en rutinerad världsmålvakt och Chiles lagkapten. Han behärskar spelet med fötterna otroligt bra och passar därför som handen i handsken i Chiles Barcelonaliknande spel. Han utstrålar ett lugn som smittar av sig på den annars skakiga backlinjen och dem få matcherna som Bravo inte spelat har Chile haft stora defensiva problem. Herrera, som vanligtvis är andremålvakt, är även han skadad vilket betyder att det troligtvis blir orutinerade (i dessa sammanhang) Toselli som vaktar målet. En målvakt som ofta kritiseras för att sakna karaktär och pondus. Bådar inte alls gott!

Det andra avbräcket är mittfältaren Marcelo Diaz. Diaz är otroligt viktig i sin roll som lågt sittande spelfördelare. Inte bara för att han är duktig på att styra matchtempot utan också för sitt defensiva slit. Det är inte helt ovanligt att han droppar ner i en trebackslinje för att Chile ska kunna etablera mer tryck längst kanterna med sina offensiva ytterbackar. Mycket pekar på att den defensive mittfältaren Silva ersätter Diaz på en av lagets viktigaste positioner. Silva är förövrigt mitt hatobjekt i landslaget och en spelare som i mitt tycke inte har anpassat sig till landslagets spel. Räkna med en del farliga bolltapp signerade träige Silva i dem kommande matcherna.

Som om det inte vore nog så har mittbacken Jara (Känd för att ha fingrat Cavani) dragit på sig en skada och är således inte uttagen till dem kommande två matcherna. Jara har vart bofast i mittförsvaret tillsammans med Medel och tenderar alltid att höja sig när han drar på sig landslagströjan. Han är dessutom en passningsskicklig mittback och oavsett vem ersättaren blir (Roco?) så kommer passningsspelet inte att flyta på lika bra där bak.

Mitt spel baseras mest på dem tunga chilenska avbräcken. Chile går ytterst sällan mållösa och nöjer sig aldrig med något annat än vinst. Paraguay som är på uppgång lär utnyttja Chiles skakiga defensiv och något annat än 3p är aldrig acceptabelt på hemmaplan i ett VM-kval.

Ecuador - Brasilien
Avspark:
1 September 23:00
Spel: Ecuador +0 @ 1.79 3.5U
Bolag: Pinnacle

Ecuador har gått fint i det pågående VM-kvalet och ligger på en delad förstaplats tillsammans med Uruguay. De spelar ett fysiskt, snabbt omställningsspel och anfaller helst längst kanterna genom vindsnabba yttrarna Antonio Valencia och Jeff Montero/Michael Arroyo.
Imorgon ställs man mot ett identitetslöst Brasilianskt landslag som har bytt ut stora delar av CA-truppen.
Prel startelva: Alisson, Daniel Alves, Miranda, Gil e Marcelo; Casemiro, Paulinho e Renato Augusto; Willian, Neymar e Gabriel Barbosa.
Smaka på den startelvan... väldigt mycket Kina va? Kan det på pappret vara det osexigaste brasilianska landslaget på bra många år? Tränaren Tite har valt att fokusera på sina gamla Corinthiansspelare som på hans tid var väldigt bra men som dessvärre valde pengarna före den sportsliga framgången. Rätt duktiga spelare men som ändå får anses vara rätt obeprövade i den allra hösta nivån.

Brassarna spelar med mycket bollinnehav men har saknat en slutprodukt. Det halvt naiva spelet bör passa Ecuadors kontringsspel alldeles utmärkt och jag tror att brassarna kommer att bli sönderkontrade. Det är också värt att tillägga att Ecuadors senaste hemmaförlust (på hög höjd) kom mot Uruguay den 11 oktober 2009! Det är löjligt starkt och därför känns +0 som en väldigt safe lina.

Som ni kanske märker så har jag inte lagt sån stor vikt på Copa America när jag analyserat dem kommande VM-kvalmatcherna även om de resultaten givetvis has liite i åtanke. Detta då jag anser att det skiljer rätt mycket mellan en VM-kvalmatch hemma/borta kontra en "cupmatch" på neutral mark.

Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.