Speltips: Bury är en klass bättre än Morecambe *UPPDATERAD*

Tjena!

Åter igen en blandad helg resultatmässigt där lördagens spel levererade två av tre vinster och söndagens gav två av två förluster. I lördags var det Portsmouth som gjorde sitt mot Exeter och Sunderland som lyckades få med sig en poäng mot Southampton, där +1 var spelat. Sedan var det även Accrington Stanley som till hälften var inräknad som vinst när de ledde med 2-0, men som sedan dessvärre drog på sig en utvisning och tappade till 2-3. Under gårdagen var Helsingborg och Sevilla spelat, där Helsingborg +1,5 såg riktigt bra ut på förhand mot ett sargat Göteborg. Dessvärre gjorde dock Helsingborg ett par kostsamma misstag som ledde till en 2-0-förlust i en annars relativt jämn och chansfattig tillställning. Sevilla var alls inte lika bra som förra veckan och även om de hade ett jätteläge att avgöra i slutet, så var det i princip också det ända läget. Villareal försvarade sig bättre än förra veckan, vilket ledde till en ganska tråkig 0-0-tillställning, särskilt om man jämför med förra veckans 6-4-match för Sevilla.

Landslagsvecka på gång men jag tar sikte på klassiska Johnstone’s Paint Trophy, som numera heter Checkatrade Trophy. För er som inte känner till turneringen är det en turnering med cupformat som normalt sett (åtminstone på senare år) utspelas mellan lagen i League One och League Two. Det här året (och framöver?) har man valt att krydda formatet lite extra genom att lägga till 16 stycken akademilag från Championship- och Premiership-klubbar. Spontant känns det som ett tveksamt upplägg men det borgar i alla fall för några intressanta möten. Det är dock inget akademilag som är inblandat i matchen jag har valt att fokusera på, vilket är den mellan Bury och Morecambe. Bury är ett betydligt bättre lag än Morecambe i grunden och spelar också i en division högre, men spelas ändå till väldigt höga 1,80 i nuläget.

Bury spelar alltså i League One till vardags efter avancemang från League Two under säsongen 2014/15. Under första säsongen i League One hamnade man på en stabil 14:e plats (av 24 lag alltså) resultatmässigt, vilket dock blev en 16:e plats efter att man blev fråntagna tre poäng efter säsongen (spelat med ogiltig spelare). Inledningen den här säsongen har varit okej resultatmässigt med 5 poäng på 5 matcher och en femtondeplats, men sett till prestationerna kunde man fått bättre utdelning. Sett till skapade och tillsläppta målchanser är Bury ett av de fem bästa lagen i Football League efter de inledande omgångarna, vilket vittnar om att man inte fått utdelning för sina fina prestationer. I helgen gjorde man en heroisk comeback när man kom tillbaka från 0-3-underläge i halvtid och fick 3-3 mot Walsall.

Jag skrev om Morecambe förra veckan och om deras tursamma inledning på säsongen med serieledning efter tre omgångar utan några jätteimponerade insatser. Turen fortsatte i alla fall i lördags när de alltså hamnade i numerärt överläge vid 2-0-underläge och därefter lyckades vända till vinst. Det krävs så klart en bra insats fast man är en man mer för att vända ett 2-0-underläge men det säger ändå en del om vilket flyt Morecambe har för dagen. Segern innebär alltså de toppar League Two med 12 poäng efter fem omgångar före Luton och Doncaster. Jag skulle dock bli rejält förvånad om ”The Shrimps” befinner sig bland topplagen, eller ens på den övre halvan, när säsongen ska summeras. Normalt sett är detta ett av seriens sämsta lag och sett till skapade och tillsläppta målchanser tyder siffrorna på att så fortfarande är fallet, även om man haft stor tur med utdelning i de inledande omgångarna.

Jag spelar alltså Bury till 1,80 hos William Hill, vilket är riktigt bra i mina ögon. Bury är ett mittenlag i League One och Morecambe är, normalt sett, ett bottenlag i League Two. Klasskillnaden talar för sig själv och någonstans runt 1,60 vore ett mer rimligt odds. Det enda som talar emot är att Bury förlorade motsvarande möte när de möttes i höstas i samma cup, och att man haft vissa problem med Morecambe tidigare. Bury har dock varit under stadig utveckling en längre tid så det är inte helt rättvisande att kolla på gamla resultat.

Det kan hända att detta inlägget uppdateras med fler spel efter laguppställningar imorgon, då några av akademilagen (de flesta är stora underdogs) kan få förstärkningar av a-lagsspelare.

UPPDATERING: Maxspel på Gillingham efter laguppställningar där Gillingham ställer upp med en stark elva och Luton bryter mot reglerna (minst fem startspelare från förra matchen) och ställer ut reserverna. Även Leicester +0,5 (inte -0,5, blev fel i all hast) spelas.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.