Speltips: Rumänska Ligacupen

Dessa cuper är som dem flesta andra cuper i andra länder, inte så högprioriterade och med en del rotation i lagen. Allra mest vill man vänta in lagupställningarna, men tycker mig ändå säga att oberoende av vad lagen ställer upp med så finns det lite gott att klicka på idag.

Gaz Metan -0.75 @ 1.74 3/5 U

Unibet

Rumänska Ligacupen

Spelstopp 15:30

Gaz Metan har börjat året fint med två stycken 2-1 segrar här hemma och däribland mot just Targu Mures där man vann helt rättvist. I den andra vinsten så stod Viitorul Constanta för motståndet och även i denna match var dem det något bättre laget, kanske skulle det oavgjorda speglat matchen bäst, men med ett senst avgörande så tog man dem 3 poängen. Man spelar oväntat offensiv och attackorienterad fotboll än vad jag trodde man skulle göra, men det har verkligen gett utdelning såhär långt. Har ett par namnkunniga spelare i Llullaku, Axente och Eric där de två förstnämnda redan gjort 2 mål vardera och varit en stor bidragande orsak till dem inspelade poängen. Men det är "laget" Gaz Metan man får prata om. Ett kollektiv som spelade sig igenom Liga 2 utan problem efter att ha rasat ner ur Liga 1 för två säsonger sedan och som nu alltså är tillbaka i högsta ligan där man ska vara. Här hemma på "Municipal Gaz Metan" så kommer man att ställa till problem för många lag under säsongens gång.

Targu Mures har som jag sagt många gånger redan ett lag som inte håller över huvudtaget i Liga 1. Spelarflykten är ett faktum och dem man lyckats signa håller bedrövlig klass. Man kommer få jobba stenhhårt för att kunna överleva denna säsongen som man dessutom fått börja med -6 poäng p.g.a sin ovårdade ekonomiska situation. Inte lika hemskt som Poli Timisoara som börjat på -14, men nog illa för att huvuden hänger redan innan säsongen knappt börjat. Rena "spelmål" kommer vara en väldigt sällsynt vara då anfallarna inte är kompetenta nog att skapa något som kan kallas bra målchans. Deras enda farliga chanser skapas på fasta situationer där lyckosamma studsar och mycket folk o boxen står på deras sida.

Man kan se denna match på två sätt, antingen som den perfekta möjligheten för Targu Mures att ta en vinst och få lite positiv energi i gruppen. Eller matchen då Targu Mures ställer ut ännu sämre spelare bara för att vila dem lite mindre dåliga (jisses va hemskt och nedvärderande det låter..) för att verkligen ha full fokus på ligan. Jag tror på en blandning kanske.. men hur man än vrider och vänder så är Gaz bättre på alla positioner trots lite rotation och bjuder nog gärna hemmasupportrarna på ännu en hemmaseger.

I matchen Poli Timisoara - Viitorul Constanta så tror jag att bortalaget kommer skärpa till sig rejält efter den tröga starten.

Viitorul Constanta @ 1.763 2/5 U

Pinnacle

Rumänska Ligacupen

Spelstopp 18:00

Viitorul började säsongen med en fin 1-0 vinst över Voluntari. Blev sen överkörda av belgiska Gent för att sedan se sig besegrade av Steaua Bukarest. Nu senast så förlorade man mot Gaz Metan efter ett sent baklängesmål och Coach Hagi har varit riktigt irriterad och förbannad över spelarnas inställning och viljan att inte spela fotboll. Om det är någon som kan ändra på en spelares attityd, så är det just han och jag tror att vi kommer få se ett helt annat Viitorul här idag när dem gästar Timisoara. Man har precis tappat bäste spelaren Florin Tanase till Steaua Bukarest vilket är väldigt stort tapp, men nu får andra spelare plats att verkligen kliva fram och visa vad dem går för. Man har fortfarande bra spelare i Purece, Marin, Chitu och framförallt Iancu som nu kommer att få stå för det mesta offensivt när Tanase är borta.

Timisoara ja, laget som skulle spelat i Liga 2, men som fick ta Rapid Bukarests plats istället. Har ett lag som hade gjort bra ifrån sig där i Liga 2, men räcker inte till här i Liga 1, precis som Targu Mures. Dock så måste jag säga att Timisoara besitter lite bättre spelare och bör nog plockat fler poäng efter säsongens slut. Elek och Barbut är dem som kan och vågar, men det räcker såklart inte långt i långa loppet.

Som sagt, rotation är väntat, men Viitorul kommer att vilja vinna denna matchen för att hitta tillbaka till ett vinnande spår, vågar dock inte med nån högre insats då Tanase har försvunnit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt