Speltips: Klassikern är tillbaka

Under EM var det många målsnåla matcher, framför allt om man jämför med hur det brukar se ut i Allsvenskan. Den stora skillnaden när det kommer till spelandet är att marknaden för Allsvenskan är mer oreglerad. Det säger sig självt, med tanke på hur många som bettar på EM jämfört med Allsvenskan. Idag har jag plockat ut några spel med rejäla överodds sett till det statistiska underlaget. Vi river igång direkt tänker jag.

Hammarby - Falkenberg, 17:30

Hammarby är antagligen det svajigaste laget i årets Allsvenska. Framåt har man många duktiga namn, men balansen i laget är nästintill obefintlig och man släpper in på tok för många mål. I den första matchen efter uppehållet förlorade man med 4-2 borta mot BK Häcken.

Falkenberg tog en viktig trea mot Gefle i en match som slutade 2-1, och tog sig bort från jumboplatsen. Falkenberg kanske har något på gång, och vändningen mot Gefle måste vara otroligt viktig för moralen.

Matchen spelas som bekant på Tele2 Arena, där konstgräset faktiskt lades om under uppehållet. Under våren var underlaget väldigt "snabbt" och öppnade för många målchanser. Den enda matchen vi fått se i Allsvenskan hittills med det nya underlaget var den mellan Djurgården och Norrköping, som slutade 0-1. Jag var på plats, och kunde märka en liten skillnad i hur bollen rörde sig, men det borde inte vara något som påverkar nämnvärt i den här matchen.

Noterbart i trupperna är att Johan Persson och Alex är avstängda för Hammarby. Falkenberg har förstärkt med norske mittfältaren Thomas Drage.

Det centrala när det kommer till det här speltipset är statistiken, och den ska vi gå igenom nu.

Först kan jag avslöja att spelet är "Båda lagen gör mål" till det hiskeligt höga oddset 1.80 hos bet365.
Ovanstående spel har inträffat i samtliga av Hammarbys matcher den här säsongen. Att man saknar den defensiva köttaren Persson är positivt, medan Alex får ses som ett tapp då han har stått för många av målen. Sneglar vi på Falkenbergs facit är det inte så tokigt heller. "BLGM" har inträffat i 10 av lagets 13 matcher. Den sammanlagda statistiken säger alltså att 88% av Hammarby och Falkenbergs matcher har slutat med att båda lagen gjort mål, och då måste ni hålla med mig om att oddset 1.80 är på tok för högt. Det ska vi givetvis utnyttja.

Örebro - Häcken, 17:30

Även här tror jag på en målrik tillställning, och det klassiska spelet är tillbaka.

Givetvis pratar jag om "Över 2.5 & Båda lagen gör mål" till odddset 1.80. Örebro är en målmaskin på hemmaplan och Häcken har som bekant en ruggig offensiv. Det kommer svänga rejält i den här matchen.

Örebros hemmamatcher snittar 3,33 mål, och det mest väsentliga för det här spelet är att man både gör och släpper in en hel del baljor. 11:9 är alltså papprena efter sex matcher på hemmaplan. Vad gäller Häckens bortaspel har man bara lirat en match på konstgräs. Det var mot Östersund och då gjorde man ett mål. Häcken är klart bättre på konstgräs i min mening och nu har man dessutom vind i seglen efter fem raka matcher utan förlust i Allsvenskan. I dessa fem matcher har man för övrigt gjort 15 mål.

Läget i Häckens trupp är stabilt. Jasmin Sudic är inte tillgänglig då han ådrog sig en lättare skada i torsdags då man EL-kvalade mot Cork City. Savage, Mohammed, Owoeri, Paulinho och Jeremejeff är tillgängliga i offensiven vilket såklart är glädjande för Peter Gerhardsson. Bakom finns ju dessutom den kreativa nyckeln i Samuel Gustafsson. Jag tror inte att den extra matchen i torsdags ska vara något att oroa sig över när det kommer till Häcken, då man har så pass många alternativ. Framför allt när det kommer till att detta ändå är ett målspel.

"Crespo" Kamara lämnar Örebro och är klar för BK Häcken, men notera att han byter klubbadress först på måndag. Han finns heller inte med i Örebros matchtrupp.

Örebro har också mängder med bra spelare offensivt. Man har gjort klart med Michael Omoh som finns med i truppen. Utöver honom finns Daniel Gustavsson, Maic Sema, Astrit Ajdarevic, Kalle Holmberg och Martin Broberg.

Målnäten borde verkligen rassla ikväll, i båda matcherna. Lycka till med era spel och ha en trevlig söndag, så hörs vi!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.