Speltips: Orättvisa förluster

Tjena!

Tung förlust för Cruzeiro igår som föll med 0-3 mot Atlético Paranaense efter stundtals horribelt försvarsspel av de blåklädda. Det såg rätt länge ut som att Cruzeiro höll på att bryta ned Atlético men keepern Weverton gjorde en fenomenal insats och stod för flera matchavgörande räddningar. Cruzeiro gav sedan bort ett mål när mittbacken Rodrigo, på en inspark av Atlético, nickade fram ett friläge för Atléticos Pablo och efter det kollapsade man fullständigt varpå Atlético kunde kontra in ytterligare två mål. Det känns konstigt att säga om ett lag som precis förlorade med 3-0 men grundspelet ser fortfarande ganska bra ut för Cruzeiro och om de klarar av att stå emot pressen som finns på dem själva just nu så borde de klättra en bra bit i tabellen inom den närmsta tiden. Tränare Paulo Bentos kommentarer efter matchen att förlusten var ”extremt orättvis” och att han var ”stolt över spelarna” lär dock inte vara särskilt populära bland supportrarna. Hursomhelst får man hoppas att det inte tas några förhastade beslut och att Bento får fortsatt förtroende, trots den 15:e plats klubben nu alltså befinner sig på.

U19-EM är i full gång och Nederländerna tog precis en välförtjänt seger mot Kroatien, där man spelade stora delar av andra halvleken med en man mindre. Ikväll är det Frankrike – England som jag rekade igår och sedan är det uppehåll imorgon innan andra omgången drar igång på torsdag, där Tyskland – Portugal ser intressant ut på förhand. Jag gillar Tysklandsidan i den här matchen och att tyskarna för tillfället spelas till 2,20 att vinna matchen känns klart intressant i mina ögon. Tyskland var, trots förlusten, totalt överlägsna i sin inledande match mot Italien medan Portugal rapporteras (tyvärr ingen tv-sändning i den matchen) ha haft stora bekymmer i sin premiärmatch mot Österrike, som slutade 1-1.

Tyskland är värdnationen för det här mästerskapet och har förväntningar på sig att gå hela vägen. Till den första matchen kom nästan 60 000 åskådare för att titta på det här tyska U19-landslaget, vilket är rekord i U19-sammanhang och säger en hel del. Matchen mot Italien blev emellertid inget annat än en stor besvikelse. Tyskland pressade högt och organiserat och lyckades därigenom bibehålla ett högt bollinnehav mot italienarna, som förutom kontringen som ledde fram till straffen knappt hade ett enda anfall i hela matchen. Med 16-2 i avslut och 60-40 i bollinnehav går det inte att säga annat än att det var en orättvis förlust för Tyskland, som i övrigt gjorde en väldigt bra match. Tyskland har många intressanta spelare på gång där Philipp Ochs, Hoffenheim, och Benjamin Henrichs, Bayer Leverkusen, kanske är de mest välkända namnen med tanke på att de båda har fått pröva på Bundesligaspel. Även Janni Serra, Dortmund, ser mycket intressant ut, som är en av få spelare född 1998 och som gjorde en imponerande U19-debut i gårdagens match.

Portugal har spännande ungdomslandslag på gång och U19-laget är inget undantag. Den överlägset största talangen i hela turneringen hade Renato Sanches, som var med i kvalspelet, kunnat vara men han blev som bekant uttagen till Portugals EM-trupp istället. Det saknas dock inte andra talanger i det här laget och en av turneringens mer intressanta spelare kan Benficas talangfulle innermittfältare Gonçalo Rodrigues vara. Värt att notera är att Benfica har tio spelare med i truppen, kanske ett tronskifte på gång i det portugisiska landslaget som på senare dominerats av Sporting-talanger? Portugal kvalade med fem vinster och en oavgjord på sex matcher, men hade också ett väldigt överkomligt motstånd. I premiärmatchen mot Österrike ska man dock ha haft stora bekymmer med att skapa farliga målchanser och snarare ska det ha varit Österrike, som hade 15-6 i avslut, som var närmast vinsten.

Jag spelar Tyskland U19 att vinna matchen till 2,20 hos NordicBet, vilket känns klart godkänt med tanke på förutsättningarna. Tyskland imponerade enormt i sin premiärmatch med ett taktiskt system som man sällan ser implementeras så pass skickligt som det gjordes på den här nivån. Med tanke på det och deras stora hemmastöd är 2,20 spelvärt, man ska dock ha i åtanke att Portugal normalt sett också är bra så det är inga stora marginaler på det här spelet. Spelbart ner till 2,10 är min bedömning.

UPPDATERING: Lägger till Tyskland att vinna U19-EM till 7,50 hos Betway också, som snarare borde ligga strax under 5,00 enligt mina beräkningar.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.