Speltips: Onsdagsmatcher i Allsvenskan

Allsvenskan går in i en hektisk period inför sommarledigheten i slutet av maj. Med start onsdag spelas det Allsvenska matcher varje dag till och med måndag. Det gillar vi såklart, nu när de stora ligorna precis avslutat sina säsonger.

Idag kommer jag dela med mig av speltips inför matcherna som spelas på onsdag, och fortsätta den här veckan med ett inlägg mer eller mindre dagligen.

Vi börjar i Stockholm och matchen mellan Hammarby och Malmö.

Som vanligt när Hammarby spelar är det överodds på deras motståndare. Det beror på mängden Hammarbysupportar som spelar med hjärtat och till stor del styr en ganska liten marknad som Allsvenska matcher trots allt är. Detta är viktigt att ta vara på, speciellt när topplaget Malmö FF kommer på besök och står i hela 2.05 att vinna.

Malmö har inte varit så lyckosamma på bortaplan i år, men det finns en förklaring. I början av säsongen hade man svårt att hitta rätt i försvarsspelet, och läckte tre mål mot ett Jönköpings Södra som hade smekmånad. Efter den fysiskt ansträngande cupfinalen förlorade man mot rivalen Helsingborg, vilket är ganska logiskt trots att jag tippade annorlunda. Den hittills enda bortamatchen på konstgräs i år vann man mot Elfsborg, som är väldigt svårslagna på Borås Arena.

Förra säsongens möte på Tele2 Arena slutade 1-0 till Malmö. På just Tele2 Arena har Malmö dessutom en seger och en förlust mot Djurgården. Två segrar på tre matcher totalt alltså, vilket kan vara värt att nämna apropå underlaget och hemmafördelen.

Hammarby är obesegrade på hemmaplan i år, men tre matcher har slutat 1-1. Dessa tre matcher var mot Östersund, Jönköpings Södra och GIF Sundsvall. Lag som spelat rätt bra i år, men Malmö är av annan kaliber.

Noterbart är att "Bajen" släppt in mål i samtliga matcher. Med Markus Rosenberg tillbaka från avstänging och en Guillermo Molins i toppform kommer backlinjen i hemmalaget ha mycket att stå i. En backlinje bestående av en mer offensivt lagd Torsteinbö som vänsterback, och Magyar i mitten som skänkte ett mål till Kalmar senast.

Malmö går för guldet och har bara Allvenskan att fokusera på. Om man ska haka på Norrköping i toppen är tre poäng det enda som räknas här.

2.05 på bortlaget är alldeles för högt enligt mig, och spelas.

Vi reser nu till Hisingen och BK Häckens hemmamatch mot Jönköpings Södra.

Verkligheten har kommit ikapp J-Södra, som får finna sig i att det inte kommer vara en enkel resa mot säkrat kontrakt. Ingen seger i de fem senaste omgångarna, och en offensiv som börjar halta litegrann med endast fyra mål på de sex senaste.

Häcken å andra sidan ska väl kunna komma igång på allvar nu, och bevisa att man inte hör hemma i botten av tabellen. 4-1 på Falkenbergs IP i helgen är faktiskt rätt imponerande. Hallänningarna har chockat många lag där under sin sejour i Allsvenskan, som dock lär ta slut efter årets säsong.

Paulinho är tillbaka efter skada och det med besked. Brassen gjorde två mål mot Falkenberg, precis som i matchen mot AIK omgången innan. Han är definitivt för bra för Häcken, och kanske för bra för Allsvenskan, med sin otroliga produktion av mål och assist. Med honom på plan blir hela Häcken flera nivåer bättre, då övriga spelare gynnas av att bli lite mindre bevakade.

Häcken har endast tre segrar i Allsvenskan så här långt. På onsdag kommer definitivt den fjärde, men oddset 1.57 på den raka ettan faller inte mig i smaken.

I Häckens tre vinstmatcher har man också haft ledningen i paus. Att det ska inträffa i mötet med J-Södra ger 2.50 gånger pengarna.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt