Speltips: Premier League tar semester

Sista omgången i Premier League är ofta väldigt speciell. Tyvärr har vi ingen rafflande avslutning att se fram emot i toppen eller botten, men slaget om Europaplatserna lever in i det sista. Dessutom erbjuds sanslöst bra odds i de svenska divisionerna denna härliga söndag. Hämta gärna något att dricka, för det här kommer bli ett långt inlägg.

I England spelas alltså samtliga tio matcher i den sista omgången idag, med start 16:00. Det finns mängder med alternativ i spelväg, men jag riktar blicken mot Britannia Stadium och Stokes hemmamatch mot West Ham.

Hemmalaget Stoke återfinns på en tionde plats i tabellen, och har inte vunnit på sex omgångar. Sista chansen att visa upp sig inför hemmafansen idag, vilket bör tala för en underhållande tillställning med många mål. I de sex senaste omgångarna har man släppt in 17 mål totalt, ett snitt på 2.83 mål per match. Är det enbart för att Stoke knappt har något att spela för, och att man väntar in ligauppehållet? Nej. Jack Butland blev skadad i mötet med Watford i mars, då man tog sin senaste seger. Sedan dess har dansken Haugaard vaktat målet och är Stokes enda tillgängliga målvakt, då Shay Given också drabbats av skada. Det har han inte gjort med någon vidare framgång. Samtidigt har West Ham gjort två mål eller mer i åtta av sina nio senaste ligamatcher.

Spelet: West Ham gör Över 1.5 mål. 1.83 är ett generöst odds.

I Allsvenskan spelar Norrköping hemma igen, och jag förväntar mig en ny uppvisning. Fjolårets segrare fortsätter imponera och visar upp ligans klart bästa spel när man lirar hemma på "Östgötaporten". Fyra hemmamatcher så här långt under säsongen har genererat 14 mål för IFK Norrköping. Ett snitt på 3.5 mål per match. Det spelar ingen roll vilka som står för motståndet, och jag väljer att bortse från Sundsvalls facit på bortaplan i år med endast tre insläppta.

Samtidigt ska man inte underskatta GIF Sundsvall som kanske är "Norrköping light" i år. Det kan bli mål åt båda håll, framför allt med tanke på att Norrköping återigen tvingas ställa upp med Vaikla i buren, då ordinarie målvakt Mitov Nilsson är skadad sedan en tid tillbaka.

Jag tror definitivt att Norrköping vinner detta, men oddsen på hemmalaget är låga. Istället placerar jag ett spel på att Norrköping gör Över 2.5 mål till oddset 2.37.

Att Örebro har problem med balansen i laget är väl ingen nyhet. Jag har tidigare bloggat om lagets höga målsnitt, som dessutom ökade efter matchen mot Hammarby senast. Då vann man med 3-2, men det fanns bud på fler mål åt båda håll, inte minst en straff för Hammarby på stopptid som Jacob Rinne räddade.

Jag tror inte på några större överraskningar i den här matchen. Okej, Elfsborg har sett ganska stabila ut den senaste tiden, men på bortaplan den här säsongen har man haft problem. Mål kan man räkna med, precis som vanligt när Örebro spelar.

"Över 2.5 & Båda lagen gör mål" är ett 100%-igt spel i Elfsborgs bortamatcher så här långt. För Örebro är enda undantaget premiären mot Djurgården. Ett odds på 1.80 är bara att tacka och ta emot.

Årets överraskning i Superettan, AFC United, trummar på och leder serien efter sju omgångar. Idag tar man emot ett formsvagt Varberg, och jag tror på hemmavinst.

Varberg har skrapat ihop åtta poäng i sina inledande sju matcher. Hälften hemma, häften borta. Trots det finns det motiv bakom en stor hemmafördel i det här mötet. Athletic FC har tre raka segrar på sin hemmaplan Skytteholms IP, med konstgräs som underlag. Varberg spelar sina hemmamatcher på naturgräs, och procenten arenor med naturgräs är betydligt högre i Superettan jämfört med Allsvenskan. Utöver detta är det alltså elva ligaplaceringar och en tydlig klasskillnad lagen emellan.

Seger för AFC spelas till 1.95.

Efter en bedrövlig inledning har Degerfors nu kommit igång. Med två raka segrar har man lyft sitt självförtroende, och samtidigt tagit sig över nedflyttningsstrecket. Idag gästar man Dalkurd som varit en trevlig överraskning så här långt. Hemmafördelen ska inte underskattas här, Dalkurd är faktiskt obesegrade på hemmaplan i Superettan och har engagerade supportrar. Trots detta tycker jag att Dalkurd är alldeles för stora favoriter. Man ska heller inte glömma bort att Dalkurd är en nykomling till årets säsong och smekmånaden tar förr eller senare slut. Jag tror på förr snarare än senare.

Dubbelchans på bortalaget till 2.40 är för bra för att inte spela.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt