Speltips: Hungrigt Malmö i Skånederbyt

I torsdags gick Malmö FF till halvtidspaus med 2-0, och hemmafansens stöd i ryggen. Cupen skulle bara hem. Ungefär en och en halv timme senare har man hunnit råka ut för ett rött kort, upphämtning av Häcken och en förlorad ledning även i straffläggningen.

Malmö skulle kunna vara otroligt bittra, sura och allmänt otaggade inför dagens match. På så sätt är det väldigt tur att man möter just Helsingborg. Nu har Malmö bara Allsvenskan att tänka på, och jag tror snarare att man går ut och kopplar greppet mot ett HIF som brukar ha svårt mot topplag. Det känns som att oddset är till vår fördel.

Markus Rosenberg saknas för gästerna, men i övrigt är den stjärnspeckade truppen intakt för "di blåe". Fyra raka segrar i Allsvenskan (om man räknar med disciplinnämndens beslut efter matchen mot Göteborg) är imponerande. Malmö verkar ha hittat rätt.

Helsingborgs nio inspelade poäng är tre segrar mot sämre motstånd (AIK, Kalmar och Falkenberg). Senast Helsingborg vann över Malmö var säsongen 2011.

Jag lirar Malmö -0.5, -1.0 till oddset 2.0. Halva insatsen vinst, halva tillbaka vid uddamålsseger alltså.

Malmös motståndare i cupfinalen i torsdags, BK Häcken, sätts också på prov under söndagen när AIK gästar. Ett AIK som inte haft någon stabilitet defensivt eller i klubbledningen den här säsongen. Ljusglimten har i så fall varit anfallsspelet med talangerna Alexander Isak och den tidigare Häckenspelaren Carlos Strandberg i spetsen. Paulinho är tillbaka från skada och är disponibel för hemmalaget, precis som Jeremejeff har varit under en tid nu.

Häcken lär vara något slitna efter 120 minuters spel plus straffar i torsdags mot Malmö. Både fysiskt och psykiskt, vilket framför allt brukar påverka organisationen. Jag tycker det luktar mål och en svängig match på Bravida Arena.

Spelet blir därför klassikern "Över 2.5 och Båda lagen gör mål" till oddset 2.05.

Dagens speltips för dig som har sneglat på matchen mellan Liverpool och Watford blir att vänta in startelvorna. Liverpool har fortfarande mycket att spela för i ligan, men mötte Villareal i torsdags och vill kanske därmed vila några av spelarna. Oddsen lär påverkas en hel del av vad tränarna ställer upp med på banan, men jag rekommenderar ändå att vänta. Liverpool åkte ju på en rejäl smäll när man ställde upp med många talanger och förlorade mot Swansea med 3-1 förra helgen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt