Speltips: Bayern München vs Atlético Madrid

Att kalla tips mellan sådana här storlag i en sådan här match för "vanskligt" är bara förnamnet - en rejäl underdrift. Och vanligtvis undviker jag också spel på Champions League, särskilt så här mot slutet. Men i just det här fallet gör jag ett undantag, för jag tycker att Bayern München är för stora favoriter.

Första mötet mellan de här båda jättarna slutade alltså med seger 1-0 för Atlético Madrid hemma i den spanska huvudstaden. Det gör förutsättningarna enkla: om Bayern vinner med mer än ett mål går de vidare. Vinner de med 1-0 blir det förlängning, och vid alla övriga resultat blir det viva España i final.

Båda lagen spelade match i lördags också, men det var mycket tydligt var fokus låg. För Bayern var det en ganska enkel fråga - de har more or less vunnit ligan redan, så de kunde ställa upp med lite blandade reserver utan att det gjorde något - trots att det var ett toppmöte mot Borussia Mönchengladbach. Jag är faktiskt förvånad över att de ställde upp med flera ordinarie startelvespelare - jag hade nog vilat rubbet, utom möjligen Neuer i mål.

Gästerna hade lite annat huvudbry: om Barcelona går rent vinner katalanerna La Liga, men annars har Atlético titeln helt i sina egna händer. Trots detta valde de att spela med rätt många reserver, delvis säkert för att det var lokalkonkurrenterna Rayo Vallecano de skulle möta. Rayo fick ha bollen nästan hela matchen, men när Atlético väl kom till skott var det mycket vassare - och det är ju mycket det de bygger sitt spel på. Så det slutade 1-0 och de är kvar i titelstriden.

Vi kan i alla fall räkna med utvilade spelare till match. De som saknas är lite grann the usual suspects - Badstuber och Robben för München, och Godín plus Tiago för madridarna. Därtill kommer att Ribéry inte är kvitt sin ryggskada helt, och troligen inte startar men kanske finns på bänken. I samtliga fall är det rejäla avbräck, men de tar lite grann ut varandra också. Totalt sett är lagen fortfarande mycket starka.

Matchbilden behöver man inte heta Saida för att lista ut. Bayern München kommer att vara bollförande lag i princip hela matchen, så länge inte spanjorerna släpper till något. Fokus för hemmalaget är att de måste göra mål, gärna genom att gå ut stenhårt och sedan hålla press tills det uppstår en spricka i muren. För en mur kommer det att vara på andra sidan. Atlético lär sikta på att hålla nollan och kontra effektivt i fall tillfälle uppstår.

Jag skulle påstå att nyckeln till den här matchen till mycket stor del ligger i den första halvleken. Visst, blir det två mål i minut 86 och 93 avgör det självklart hela mötet, jag säger inget annat. Men för Bayern är det viktigt att få hål på Atlético snabbt för att vinna momentum. Gör de det - och särskilt om det skulle råka bli två - sitter de plötsligt i förarsäte på hemmaplan, med 75 000 hysteriskt öldrickande tyskar på Allianz Arena. Tala om uppförsbacke det vore!

På samma sätt gäller det alltså för Atlético att hålla tätt i början, för de kan växa i styrka ju längre matchen går. Dessutom kommer kontringsmöjligheterna att vara mycket bättre vid 0-0 i minut 78 än vid 0-0 i minut 14.

Frågan blir därför hur länge Atlético kan hålla emot. Jag tror att om det står 0-0 i halvtid har de plötsligt tagit Bayerns ganska klara favoritskap ifrån dem. Jag tror också att de mycket väl kan klara av det. Försvaret är trots två saknade spelare starkt, och de kommer att låta Ñiguez och Koke stöta för att på så sätt kunna använda Juanfran och Luís till att täta till innerboxen. På det sättet blir det mycket svårt för Bayern att komma in på kanterna, så Atlético kan styra spelet till mtiten där de vill ha den. Kan de då ta över bollen och lägga den på t.ex. Gabi så kan han sedan spela en snabb Griezmann eller en ärligt talat inte längre särskilt snabb Torres.

Bayern München kommer att behöva få in bollen till Lewandowski och Müller, men de kommer inte att kunna använda yttrarna till det på samma sätt som de är vana vid. Det innebär att Alonso tvingas med upp ovanför sin bakåtlutade position. Om då även Lahm följer med upp blir det här som Atlético kan tränga igenom.

Vi förväntar väl oss alla en tight match som kan sluta lite hur som helst, men givet Atléticos fantastiska lagmoralsförsvar - och en hel del individuella kvaliteter - tycker jag att Bayern är för höga favoriter. Halvgarderingen X2 ger 2.40 på Unibet, en bit högre än vad som är befogat.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Unibet och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Champions League-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Champions League-tips.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.