Speltips: Angers slutar äntligen att förlora

För ett par månader sedan såg det ut som att Angers hade en oväntad men högst realistisk chans att nå CL, eller i alla fall kvalet. Sedan kom tappet efter nyår, och nu är det plötsligt inte alls lika klart. Visst, det är bara 3-4p upp till den där efterlängtade tredjeplatsen - men då måste de också vända på kurvan och det snarast.

Det är dock främst på bortaplan det strular, och nu möter de Montpellier hemma. Dessa har inte alls någon bra säsong, och ligger 8p efter Angers i tabellen. Vi ska nedan gå igenom varför det inte är särskilt troligt att Montpellier skulle lyckas vinna, och vad vi kan spela på utifrån det.

Form och statistik

5 förluster på de 7 matcher som spelats den här sidan nyår... det är givetvis ett fett IG och inget annat där. Men Angers kan bättre. De har spelat tre matcher hemma på den tiden och vunnit två samt fått stryk av ett pånyttänt Lyon. Bortaförlusterna har samtliga varit med uddamålet - utom mot PSG, och det är lätt att förlåta. Totalt sett har de ändå gått 5-6-2 hemma, alltså bara åkt på två stycken förluster. Så om vi håller oss till hemmafördelen målas en helt annan bild upp.

Och Montpellier råkar ju dessutom vara sämre. Nu har de visserligen 2-1-1 på de fyra senaste matcherna, men vinsterna är mot två av ligans absolut sämsta lag, och den oavgjorda matchen mot ett Lorient som är ungefär lika bra - eller snarare lika dåliga. Blandar vi in bortaplan ser det ännu sämre ut. Då har de bara slagit två lag på dussinet matcher: GFC Ajaccio och mer överraskande Lyon, som dock var inne i en riktigt kall novemberstreak just då.

Vi borde kanske ge Montpellier några fiktiva bonuspoäng för att kompensera för den fruktansvärda säsongsstarten, men ärligt talat, de är inte bättre än så här. Hade vi blandat runt lite i höstens resultat hade ingen reagerat, men eftersom allt kommit stötvis ser det lite mer iögonfallande ut än det egentligen borde vara.

Skador och uppställningar

Angers är helt inne på 4-1-4-1, vilket delvis kan motiveras med att de har spelarmaterialet för det, men inte för att göra större flytter mellan kanterna. Montpellier däremot har växlat runt lite, och det är lite humor att de fått byta till 4-2-3-1 tidigt på grund av skador och gick strålande med det ett tag, bara för att börja förlora igen när de testade nya saker. Sedan dess har de inte riktigt hittat tillbaka heller.

Dessutom är två av deras viktigaste spelare skadade - Sanson på centrala mittfältet och Jourdren i mål. Sanson hann bara precis komma tillbaka en 6-7 veckor efter en allvarlig ligamentskada innan han slog sönder knät på träning, och nu vet ingen hur länge han kommer att saknas den här gången. Jourdren, som har varit i klubben hela sin karriär, har saknats hela säsongen och skulle verkligen ha behövts.

För Angers saknas tre viktiga spelare med röda kort, vilket gör vänsterkanten lite extra utsatt. Eventuellt skulle det kunna betyda att de frångår sin vanliga uppställning för en gångs skull, men det kan också gynna dem att tvingas få ned passningstempot lite. Det är liksom inte ett lag som kan spela tiki-taka, men de försöker gärna passa på andratouchen och den ovanan borde de sluta med.

Sammanfattning

Angers har visat fruktansvärd form på sistone, men de har ändå gått hyggligt hemma utom när de fått stryk mot ett Lyon som är på g att visa framfötterna igen. Och Montpelliers formkurva ser bättre ut, men då är den baserat på resultat mot avsevärt sämre lag än Angers är. Allt som allt känns det väldigt orealistiskt att Montpellier skulle vinna, trots Angers avstängningsbekymmer, så vi kan spela på en etta med Draw No Bet, så att krysset försvinner ur situationen. Det står i 2.10 på Unibet och är åtminstone 0.15 mer än vad som behövs för ett spel.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Unibet och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Ligue 1-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Ligue 1-tips.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.