Zlatans Paris Saint-Germain har gått som en ångvält genom Ligue 1 i år, men räcker det för att besegra ett Chelsea med stukat självförtroende? Nästa år har de ett otrevligt problem i att Ibras kontrakt går ut. Han är dyr, vilket är dåligt för Fair Play-reglerna, han börjar bli gammal, och han är svårsåld alt. går som bosmanfall - men han är också i sitt livs kanske bästa form och han gör resten av laget så mycket bättre.

Detta märktes med all önskvärd tydlighet mot Lille i ligan senast. Lille är ett mittenlag som bäst och lyckades ändå hålla 0-0 på bortaplan. Och lite så har det sett ut hela säsongen utan Zlatan - visst är PSG fortfarande Frankrikes överlägset bästa lag, men de behöver någon som kan hålla i den där taktpinnen, och de har fortfarande inte hittat något realistiskt alternativ.

Chelsea å sin sida dras med andra problem, som vi alla vet. En tolfteplats i Premier League är förstås inget annat än bedrövligt, och CL nästa säsong är förstås fullständigt uteslutet såvida de inte går och vinner årets upplaga. Under holländsk ledning har de åtminstone reparerat mycket av skadan, men laget har klara svårigheter med att såväl hålla tätt som att göra mål, i olika omgångar.

Form och statistik

Nu var det ganska länge sedan Chelsea förlorade - tolv matcher har gått utan förlust. De har hunnit möta flera riktigt bra lag under den perioden, så det är inte bara krossen 5-1 senast mot Newcastle som räknas. I den såg vi dock ett helt annat Chelsea än på länge, och skulle de spela på samma sätt mot PSG skulle vi få en mycket underhållande match. Detta vore dock självmord, så vi lär få se mer defensivt spel. Under de tio förlustfria ligamatcherna (de två andra har kommit mot mycket lag i FA-cupen) har de gjort tio fler mål än de släppt in.

PSG har ännu bättre stats: 20-2-0 över de senaste 22 matcherna, med god chans på sin bästa CL-säsong sedan semin 1995 dessutom. Vanligtvis vinner de i ligan med ett par mål eller mer, men det är svårt att sätta det i relation till internationella mått med tanke på att de flesta lag i Ligue 1 hade haft mycket svårt att klara kontraktet i Premier League. Matchen mot Lille visade på ett litet problem, men det är verkligen litet i den stora helheten. Med nuvarande lag skulle PSG vinna ligan varje år i all evighet.

Skador och uppställningar

Vi såg Kurt Zouma skrika av smärta när han trasade sönder knät för en vecka sedan, och med tanke på hur bra han varit i år är det givetvis ett stort avbräck. I hans, Terrys, och avstängde Matic frånvaro blir det extra viktigt att resten av laget jobbar hemåt för att undvika bakåtmål. Återstår att se hur vissa av spelarna hanterar det, typ Diego Costa, men det inte en på något sätt omöjlig uppgift. Laget har formerats i 4-2-3-1 hela säsongen utan undantag, och det lär bli detsamma på tisdagskvällen. Även Falcao är borta men det gör inte så mycket.

Lika förutsägbart är PSGs 4-3-3, med Zlatan längst upp i mitten och Di María på vänsterkanten. Aurier är borta, och han har varit en av lagets bättre spelare - framför allt missar han absolut inget i luftrummet. Försvaret är i världsklass men släpper in för många slarvmål när det inte gäller något, särskilt brasseparet Luiz och Maxwell till vänster kan bli lite väl loja ibland. Mindre risk för det i en så här viktig match dock. Den lagdel som fungerat sämst är mittfältet, som lever på Zlatan och Di María på topp.

Sammanfattning

De tre senaste mötena mellan de här båda lagen har alla slutat oavgjort. Eftersom Chelsea varit så usla som de varit i år är oddsen ända uppe i 3.80 på Betfair för ett till kryss. Detta är väldigt, väldigt bra. Trots allt har engelsmännen varit avsevärt bättre i CL än i ligan, de har inte förlorat på tolv matcher, de har blivit av med Mourinho och de kommer att backa hem så långt de bara kan för att försöka säkra ett avancemang på hemmaplan.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Betfair och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Champions League-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Champions League-tips.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.