Speltips: Liverpool - Stoke, alla gör mål

Säga vad man vill om Liverpool men det är svårt att inte underhållas av deras matcher för närvarande. Ja, kanske inte förlusten mot Manchester United då - den aspirerar på titeln som säsongens tråkigaste - men 5-4 över Norwich och 3-3 mot Arsenal, herregud!

Nu skulle de helst behöva hålla nollan, för gör de det är de garanterade att få spela final i FA-cupen - för tolfte gången, senast var 2012. Första mötet, i Stoke-on-Trent, slutade nämligen 1-0 till Liverpools favör. Nu kommer Stoke till Anfield. De har inte riktigt samma track record i cupen, men de har åtminstone en vinst från 1972, och en andraplats från 1964.

Om vi sätter brytpunkten efter julafton som brukligt är i England så har Liverpool gjort mål i sju av nio matcher sedan dess, en oerhörd förbättring jämfört med hur det såg ut ett tag i början av året. Å andra sidan har de bara hållit nollan mot Exeter, Sunderland, just Stoke då, och förvånansvärt nog även Leicester.

Att det blev 1-0 mot Stoke och inte sisådär 7-5 får betraktas som en smärre överraskning. Laget är fortfarande i total avsaknad av något som påminner om ett försvar, efter att en lång rad spelare skadat sig - och de som var ordinarie var hur som helst inte nödvändigtvis tillräckligt bra. I just den matchen gick Coutinho, Lovren och Touré sönder, och Ibe blev skadeförklarad efter matchen.

Faktum är dock att Liverpool kommer att satsa hårt på det här. Så här ser en trolig startelva ut:

Liverpool
4-3-3

Mignolet

Flanagan
Touré

Sakho
Moreno

Henderson
Lucas
Can

Milner
Firmino
Lallana

Firmino har visat bra målform på sistone, och det är en allmänt offensiv uppställning - inga överraskningar där. Sturridge bör nämnas saknas fortfarande, liksom en lång rad andra spelare. Steven Caulker hade behövts i stället för Touré men får inte spela på grund av cupkarensregler. Stoke bör inte ha några enorma problem med att komma igenom både en och två och tre gånger, och med tanke på hur dålig Mignolet varit i år - särskilt i kombination med att kombinationen Touré och Sakho inte ser jättehet ut - kan det mycket väl bli något mål. Vi vet heller inte i vilken form Flanagan är efter sin långtidsskada, klarar han att spela från start? Klopp kan dock tvingas fatta beslutet eftersom Clyne tycks knäskadad än.

Tittar vi närmare på Stoke under samma tidsperiod ser vi nämligen att de gjort mål i fem av åtta matcher. I de tre där de misslyckats har två varit mot Arsenal respektive Leicester. Inget allmänt fel på målskyttet alltså. Ryan Shawcross skadades dock i senaste matchen, vilket påverkar försvaret.

Stoke
4-2-3-1

Butland

Johnson
Wilson

Wollscheid
Pieters

Afellay

Whelan

Walters
Shaqiri
Arnautovic

Bojan

Uppställningen för Stoke hade varit helt absurd för några år sedan, men nu är den helt realistisk - möjligvis med ett litet frågetecken för Arnautović och hans hamstringsmuskler, men nu när det gäller lär han få spela från start. Eventuellt får även Crouch chansen, men det håller vi för mindre troligt just nu. På en bra dag är det här en elva som kan hitta på en massa trolleri och hyfs, med såväl individuell skicklighet som bra passningsspel. På en dålig dag händer inte så mycket när de inte hittar fram mellan varandra. Men igen: det är mot ett Liverpool som inte alls fungerar bakåt för närvarande, och chansen är god för ett slumpmål - sådana har vi sett stora mängder av på sistone. För just sådant skulle dessutom Crouch och hans långa ben passa ypperligt.

Allt som allt tror vi på en match där båda lagen har mycket goda chanser att göra mål. Att BTS, alltså just att båda lag gör mål, står i hela 2.00 på William Hill känns som ett smärre rån - för spelbolaget då. Vi hade tagit det ända ned mot 1.85, kanske även lite lägre beroende på hur startelvorna ser ut när det börjar gå mot avspark.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos William Hill och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Ligacupen-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Ligacupen-tips. Matchen visas på Viasat med start 20:45.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt