Speltips: Överodds på att allt går i mål i Heerenveen

I femtiotusenmannastaden Heerenveen bor faktiskt minst tre svenskar. Vi pratar om Arber Zeneli, som spelat hela vägen i ungdomslandslagen, och om Simon Thern och Samba-Sam Larsson som båda är mer eller mindre ordinarie och förmodligen säljs vidare om ett par år för att fortsätta utveckla karriärerna. Redan nu bedöms de vara mest värda i laget, som även i övrigt i princip är en enda stor talangfabrik - endast två spelare i truppen är över 24 år gamla.

Thern är dock skadad och har opererat fotleden för att förhoppningsvis kunna spela igen till sommaren. Benskadad är även mittbacken Jerry St. Juste, vilket är synd för honom men bra för oss eftersom vi tänkt lägga ett överspel. Även Joey van den Berg är borta efter ett rött kort senast, han är klart äldst i laget, rutinerad och kapten, och tar ett tungt ansvar hemåt vanligtvis.

Även Willem II, döpt efter 1800-talskungen med samma namn, saknar ett par av sina bättre backar, och kommer att vara ännu mer benägna än de varit bitvis tidigare under säsongen att släppa in mål.

För mål kommer det att bli. Heerenveen har på något märkligt sätt lyckats släppa in 37 mål på 18 matcher, klart flest efter de tre bottenlagen, och 9 mål på bara de två senaste talar sitt tydliga språk. Här har vi ett lag som helt saknar rutin, och som försöker kompensera det med att slå in sig framåt. Resultatet får väl sägas vara "sådär", men de har ändå gjort 27 mål vilket är mer än godkänt, och de befinner sig 4p på rätt sida strecket - 2p bättre än Willem II.

I sina senaste 10 matcher har Heerenveen gjort minst ett par mål i 8, och Willem II har gjort detsamma i 5 av sina 6 senaste. Ännu roligare är att det här nästan börjar bli en traditionell hawaiifotbollsmatch: 11 av 12 möten mellan lagen senaste åren har slutat i fler än 2.5 mål!

Det finns kort sagt absolut ingenting som talar för att det inte ska bli målrikt i det här mötet också, och skulle det ändå sluta 0-0 kan vi åtminstone känna oss fullt förvissade om att vi lagt rätt spel. Bäst odds för över 2.5 mål får vi på Unibet, det är 1.77 och det är baserat på... ja, jag vet inte riktigt. Runt 1.63 hade varit mer rimligt, så det här är ett riktigt bra vad.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Unibet och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Eredivisie-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Eredivisie-tips. Matchen spelas 20:45 och visas inte på svensk tv.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt