Speltips: Heracles fortsätter överraska

Om det någonsin känts som att svenska lag ständigt möter holländska i kvalet till Europa League - tja, du har inte fel. De får fem kvalplatser inalles, och Twente är ett lag vi vant oss vid att få se där. De har slutat 6-6-2-3-10 i tabellen över de senaste fem säsongerna, men nu ligger de plötsligt näst sist.

Heracles, å sin sida, har slutat 8-12-12-14-14 över samma tidsperiod. Fjärdeplatsen de förnärvarande besitter får alltså ses som en rejäl skräll, och då låg de ändå ännu bättre till innan de hamnade i en ganska lång formsvacka nyligen, som dock verkar vara över.

Man ska vara försiktig med att ropa "derby!" i ett land som det går att köra rakt igenom på någon timme, men både Heracles och Twente ligger i regionen Twente. Laget som döpt sig efter regionen spelar i Enschede, och det är bara tre mil mellan de båda - avsevärd mindre än, till exempel, mellan Göteborg och Borås.

I år har alltså Twente hamnat näst sist, på nedflyttningsplats, endast före helt värdelösa De Graafschap. Av 17 matcher har de endast vunnit 3, och då var två stycken mot Roda som bara har 3p mer, och mot just De Graafschap. Ytterligare 4 har slutat oavgjort - här hämtar vi in två av de andra absoluta bottenlagen, ett i mitten, och så en septembermatch mot ligaledaren Ajax vilket också är det enda imponerande resultatet laget har i år.

Heracles har - förstås - ett avsevärt mer imponerande facit. De har gått 9-3-5, och av förlusterna har fyra kommit mot topplagen. Mer oroväckande är då att de helt tappade formen under slutet av förra året, med 6p på 6 matcher. Detta är också anledningen till att oddset är så högt som det är. Men är de då så dåliga fortfarande? Nej, de har haft skador som påverkat men som nu är tillbaka, och de behövde verkligen en lucka i schemat för att återhämta sig.

Samtidigt ryktas Twentes två bästa spelare bort - Hakim Ziyech och Renato Tapia, och det är oklart om de faktiskt kommer att spela. Även mittbacken Georgios Katsikas saknas, men där har de back-up tillgänglig. Inte för att det hjälper - Twente har släppt in ofantligt imponerande 2.5 mål i snitt. Ni kan ju gissa om över 2.5 är spelbart (hint: nja...), men en tvåa DNB är det definitivt.

Den tvåan - där alltså insatsen betalas tillbaka vid oavgjort - står i 2.00. Det tycker vi är fel. Twente borde inte vara favoriter, oddsen borde vara ungefär omvända. Men det är bara att tacka och ta emot. Vadet lägger vi på Betfair, som för närvarande ligger högst.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Betfair och spela direkt! Du kan också jämföra odds på Eredivisie på vår odds-sida, där vi visar de bästa oddsen på nätet, eller följa alla våra Eredivisie-tips. Matchen spelas fredag kl 20:00 men visas inte på svensk tv.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt